5 gode grunner til å dra på elvecruise på Donau

Elvecruise på Donau er to ferier i én; du kan både se flotte byer og dra på spennende utflukter samtidig som du nyter det gode liv om bord.

Vi besøker 7 ulike land og 5 hovedsteder på 11 dager; hver dag med spennende opplevelser kombinert med lave skuldre, trygghet og det gode liv!

Om bord på den populære elvecruisebåten Kleine Prinz får du mulighet til å fylle på med spennende historie og enestående naturopplevelser, samtidig som du finner hvilepulsen. Til slutt har du kofferten full av gode opplevelser når turen går tilbake til Norge etter innholdsrike dager på elvecruise på Donau.

Her er de 5 beste grunnene til at din neste ferie bør være Elvecruise på Donau:

1. Dronningen av Europas elver

Alle burde oppleve å seile på den mektige Donau-elven! Europas nest lengste elv renner gjennom flere land enn noen andre elver og har ikke mindre enn 4 hovedsteder langs sine bredder. Landskapet varierer fra imponerende juv til store, åpne sletter. Visste du forresten at Donau er den eneste av de store europeiske elvene som renner fra vest mot øst?

Gjennom historien har Donau hatt en sentral rolle, ikke minst politisk, men også for næringer som blant annet tømmerfløting, fiskeri og vinproduksjon. I tillegg har vannveien inspirert kunstnere som Jules Verne og Johan Strauss d.y. Hvem har vel ikke nynnet på valsen «An der schönen blauen Donau» en gang eller to?

Bestill elvecruise på Donau og opplev hvorfor akkurat denne elven er så spesiell.

Vi seiler gjennom Jernporten på grensen mellom Romania og Serbia.

2. Rikholdig turprogram

Få reiseformer er så varierte og innholdsrike som det å reise på elvecruise. Som perler på en snor får du den ene uforglemmelige opplevelsen etter den andre, og det nesten uten at du behøver å forlate solstolen.

Donau renner gjennom 10 land og på vårt elvecruise skal vi innom hele 7 av disse. Underveis får du blant annet sightseeing i Wien, Bratislava, Budapest og Bucuresti, orgelkonsert i den vakre katedralen i Pecs, vinsmaking, lunsj hjemme hos en serbisk familie, folkloreshow og selvsagt mange spektakulære naturopplevelser.

Det varierer om skipet har avreise fra Bucuresti eller Wien, men elvecruiset er like flott uavhengig av hvilken retning du seiler. Sjekk reisekalenderen vår for å se hvilken dato du vil reise.

3. Nye vennskap

Å være på cruise kan være sosialt og hvis du er åpen for det kan du absolutt forvente å få noen nye venner i løpet av ferien.

Restauranten, salongen og soldekket er naturlige samlingsplasser for alle gjestene, hvor det er mange muligheter for å diskutere dagens opplevelser og å nyte kveldens middag i godt selskap. Det er jo alltid hyggelig å ha noen å dele inntrykkene med underveis.

4. Et førsteklasses flytende hotell

Noe av det viktigste på et elvecruise er selve båten – vårt flytende hotell som sørger for at vi har det både behagelig og trygt på vår seilas gjennom Europa.

MS Der Kleine Prinz ble totalrenovert vinteren 2016/2017 og er en førsteklasses boutique-båt. Standarden er høy med stort soldekk, restaurant og salong med panoramautsikt, samt en liten suvenirbutikk.

Skipet har 45 lugarer fordelt på hoveddekk og øvre dekk. De komfortable lugarene er alle utvendige, med store vinduer som kan åpnes. Alle lugarene har egne bad med dusj, TV, luftkondisjonering, hårføner og safe. Her kan du føle deg som hjemme.

Om bord i Der Kleine Prinz kan du nyte god mat mens det vakre landskapet glir forbi utenfor vinduene.

5. «Alt» er inkludert

Vi ønsker at du skal få slappe av og nyte det gode liv, og samtidig få med deg alt det du ønsker av spennende natur, kultur og historie.
Reisen inkluderer interessante utflukter underveis, gode måltider og underholdning om bord på skipet hver dag. I tillegg er det lagt inn dager uten program og da står du fritt til å fylle dagen med innhold slik du selv ønsker, eller du kan delta på frivillige utflukter.

Vår kunnskapsrike reiseleder sikrer at du får den aller beste ferieopplevelsen, mens et vennlig og serviceinnstilt mannskap er med på å sørge for at selve reisen er så behagelig som mulig.

Les mer om alt som er inkludert på vårt innholdsrike elvecruise på Donau.

Dersom du ikke har anledning til å bli med på noen av avgangene våre på høsten, kan vi kanskje friste med julecruise til noen av Europas vakreste julemarkeder?

Julemarkedet i Wien gir garantert julestemning.

Bli med på stemningsfullt julecruise på Donau

Hvert år inviterer Wien, Bratislava og Budapest til fantastiske julemarkeder! Disse byene er verdenskjente for spesielt stemningsfulle juletradisjoner, og i Wien beskrives belysningen som så magisk at hele byen ser ut som et eneste stort julemarked.

La deg friste av unike håndverksprodukter, lokale spesialiteter og krydret glüwein mens du vandrer omkring på de populære markedene. Vel om bord på båten sørger mannskapet for at du kan nyte god mat i avslappende omgivelser, mens vi dovent seiler videre til den neste høytidsstemte byen. Vi kan nesten garantere at du får med deg både god julestemning og flotte julegaver i bagasjen etter et julecruise på Donau. Dette vil du ikke gå glipp av!

Se alle avgangene vi har til julemarkedene i vår reisekalender!