6 tips til å pakke kofferten?

Rull, ikke brett!

Den tradisjonelle måten å oppbevare klær på, er ved å brette dem. Slik har det alltid blitt gjort, så hvorfor skal man ikke fortsette på den måten? Men stadig flere har oppdaget en annen metode. En metode som både er plassbesparende, og gjør at klærne overlever turen på en bedre måte. Nemlig ruller. Ruller du sammen klærne dine tett, får du mer plass i kofferten! Ett opprullet plagg tar nemlig mindre plass. Du får lagt plagget mye tettere sammen, og du vil bli overrasket over hvor mye mer du får plass til når alle klærne ligger i ryddige, små ruller! Plutselig dukker det også opp små tomrom i kofferten, hvor du kan plassere enda flere plagg.

Ikke bare sparer du plass, plaggene blir også bedre bevart på reisen! Ruller du plagg tett nok unngår du sjenerende rynker og folder i klærne. Til og med skjorter kan klare seg bra i en koffert, om du ruller dem riktig! Få flotte, glatte klær også når du pakker opp kofferten.

Ekstra tips: bruk gummistrikker rundt de opprullede klærne hvis du er redd for at de skal rulles opp i løpet av turen.

Her finner du en veldig god instruksjonsvideo fra en Youtube-bruker som forklarer hvordan du best ruller sammen forskjellige typer plagg. Vent til du ser hvor mye han får plass til i kofferten!

Sko er en oppbevaringsenhet?

Sko er ofte et problem når du skal pakke. De tar opp mye plass, og ofte vil man ha (minst) ett par sko som er gode å gå i, og ett par som er litt penere til middager og kvelder ute i byen. Det ene paret har du selvfølgelig på deg, men hva med det andre? Du må huske på at sko også kan være en oppbevaringsenhet! Inne i skoene kan du plassere alt mulig, fra undertåy til toalettsaker. Ruller du opp klærne dine slik som vi viser til tidligere, kan det fort hende at du får plass til et par t-skjorter eller alle par med sokker du skal ha med deg på turen også!

Redd for at skoene skal skitne til resten av bagasjen? Putt de i en stor zip-lock pose, eller trekk over en badehette i plast over underdelen av skoene. Slik holder de seg på plass, samlet og skitt fra sålene smitter ikke over på klærne.

Små håndklær!

Såkalte mikrofiber håndklær er blitt svært populære de seneste årene. De passer perfekt til både reiser, lengre gåturer og i treningsbagen. Håndklær tar ofte opp overraskende mye plass, og er du ikke sikker på om hotellet tilbyr håndklær, eller du bare ønsker å ha med ett eget håndkle til f.eks stranden kan det være lurt å putte det i kofferten. De føles tynnere og mer skjøre enn vanlige håndklær, men du vil bli overrasket over både hvor godt de absorberer, og hvor fort de tørker! Slike håndklær kan du kjøpe mange steder, på reiseforretninger, sportsbutikker, eller veskebutikker. Spår i din nærmeste butikk, eller søk etter håndklær i mikrofiber på nett og du vil få mange treff.

Bruk-og-kast klær

Vanligvis bør man ikke oppfordre til å kaste klær: klær kan sendes inn til Fretex eller doneres til veldedighet. Ideen om bruk-og-kast klær er ikke spesielt miljøvennlig.. Men, i noen tilfeller slik som på en reise, kan det være akkurat det du trenger! Har du noen t-skjorter, en strandkjole eller et skjerf som begynner å bli ganske utslitt? Kanskje plagget har kun ett bruk eller to igjen, får du virkelig bør bli kvitt det. Da er det nettopp disse du bør ta med på ferie!

Bruk dem i løpet av ferien, så kan du kaste dem får du reiser hjem. Dette er egentlig ikke det viktigste med tipset, det viktigste er at du får frigjort masse plass i kofferten! Ofte handler man litt mer enn det man hadde tenkt på ferie, både når det dukker opp gode kjøp vi ikke har i Norge, flotte suvenirer eller gaver til venner og bekjente. Det å kaste en del av det du hadde med deg vil sørge for at du har massevis med plass til disse innkjøpene!

Reisestørrelser

Alle vet at toalettsaker kan ta mye plass, spesielt for kvinner. Du skal kanskje ha med solkrem, shampoo, egen såpe, bodylotion, makeup, hårprodukter.. det blir fort til både overvekt og lite plass i kofferten.

Ett godt tips kan være å bruke reisestørrelser på dine favorittprodukter! Svært mange merker selger produktene sine i egne reisestørrelser, som alle er små nok til og være med i håndbagasjen, men også til å spare plass i kofferten. Om du ikke ønsker å bruke så mye penger på å kjøpe alle produktene dine i reisestørrelser finnes det også svært mange butikker som selger sett med pakker i reisestørrelse, som du selv kan fylle på med produkter. Både kremkrukker, pumper og dispensere i alle former. Disse koster sjeldent mer enn 50 kroner, og kan kjøpes både på klesbutikker som tilbyr toalettsaker, apotek og butikker som selger makeup og hudpleie!

Sjekk vekta!

Etter å ha brukt alle disse tipsene til pakkingen din bør kofferten din både være kompakt, og fylt med alt du kan trenge! Likevel kan det dukke opp lite ønskede overraskelser helt i siste liten. Ingen ønsker at overvekt på bagasjen skal dukke opp ved avreise og spise av feriebudsjettet sitt. De pengene bør gå til vin, god mat og flotte opplevelser! Derfor kan det være lurt å veie kofferten din på badevekta kvelden får. Se hvor mye den veier, og hvor mye mer du eventuelt har plass til. Om det viser seg at du har overvekt, revurder det du har pakket i kofferten: trenger du faktisk to jakker? Eller tre par sko? Må du ha med tre forskjellige produkter til håret?
Når du veier kofferten har du også et godt anslag til når du skal hjemover, med suvenirer og gaver i kofferten. Hvor mye har du faktisk plass til får det bli overvekt i kofferten på vei hjem?

Tar du alle disse tipsene til etterretning bør du være klar for en behagelig og fin reise! Du er allerede på vei, siden du er på denne siden. Bestill din drømmetur her!