Alt vel på reise til Kroatia nå

Jan Sveen har vært i Rovinj utallige ganger, men det er lenge siden sist. Vi er spent på hva han forteller om hvordan turen til Kroatia gikk, møte med vår dyktige guide Karina og hvordan det er å være på ferie der nå. Les Jan sitt reisebrev:

Endelig på tur til Kroatia og Rovinj igjen. Det er over 2 år siden jeg sist besøkte fantastiske Rovinj, min absolutte favoritt i hele Europa.’

Innsjekk gikk over all forventning

Innsjekk på Gardermoen er som tidligere – på automat.  Jeg er fullvaksinert og har med meg koronapasset, og siden jeg bekrefter at det er i orden går innsjekkingen raskt og enkelt.  På nettet har jeg også fylt ut informasjonen som kroatiske myndigheter forlanger at fylles ut før ankomst.

Ingen trengsel på fly eller flyplass – folk tar hensyn og tar det hele med ro.

PS: Vi anbefaler at du i tillegg til koronapasset på appen til helsenorge også skriver ut ditt Europeiske koronapass på papir.

Innreise til Kroatia

Jeg er ganske spent når jeg sitter på flyet – har jeg fylt ut det elektroniske innreiseskjemaet korrekt? Joda, og om bord får vi et nytt skjema hvor vi for hånd fyller inn informasjon om hvilke flyselskap vi flyr med og flight nummer (som finnes på «boarding» kortet) og dato for ankomst. I tillegg fyller jeg inn navn, boligadresse i Norge og telefon nummer.
Så må jeg fylle inn hvor jeg skal bo og der skriver jeg Hotel Istra, Rovinj – mer info trengs ikke for å finne meg.
Til slutt, fyller jeg inn kontaktperson hjemme i tilfelle en nødssituasjon og til slutt hvem jeg evt reiser med.

PS: her ser vi at det stadig kommer endringer, men vi følger med på dette.

Jan Sveen i Rovinj

Ankomst Kroatia

Vi lander på rutetid på Pula flyplass og nå spørs det om alt er i orden? det er det, jeg kommer tidlig til passkontrollen og nesten ikke kø. Her kontrolleres vanlig pass samt koronapasset  (det som gjelder for EU/EØS). Politidamen skanner passet og leser av barkoden på koronapasset.

Det var det, da er jeg faktisk i Kroatia igjen.

Utenfor flyplassen møtes jeg av den lune fløyelsmyke sommerkvelden og du kan riktig kjenne at du er kommet fram. Etter 30 minutter skimter jeg i mørket tårnet på St.Eufemia katedralen som kneiser stolt over den gamle byen i Rovinj.

På hotellet

På Delfinkaia møter jeg kjente. Der står Karina – vår dyktige lokalguide å tar imot meg. Det er som å møte en slektning etter mange år.

Jeg kjenner den umiskjennelige duften av blomster, hav og mat med kroatisk trøffel. Å så flott å være «hjemme» igjen i Rovinj. Så tar jeg båtturen over til øya St. Andrea, hvor vårt hotell ligger. På båtturen sydover, dukker Hotel Istra ut av mørket og stråler som et slott i sommernatten. Innsjekk går fort og effektivt og som vanlig får vi som kommer sent en koldtallerken. Det smaker deilig med «Pershutto» lokal ost, skinke, brød og diverse frukter.

Les om vårt flotte hotel i Rovinj her!

Utsikt fra hotellrommet

Morgenen er herlige ute på St.Andrea. Etter en god natts søvn tusler du ut på verandaen – og som tidligere blir jeg slått av de fantastisk flotte omgivelsene. Her skuer jeg utover det vakre blå havet, blå himmel og en «verden» som bare skal nytes.
I frokostsalen møtes jeg av Natasija – som hilser meg velkomment med et stort smil over kanten av munnbindet. Du føler deg virkelig velkommen ned til frokost. Slik blir alle hilst velkommen på samme vennlige måte enten du er ung eller gammel, mann eller kvinne uavhengig av hvor du kommer fra. En nydelig frokost fra en velfylt frokostbuffe kan nytes inne i den nyrenoverte restauranten eller ute under skyggen av buskene!

 

Frokosten på Hotel Istra er nydelig

Greie munnbindregler

Frokosten spiser jeg ute og tar en «innspeksjons» runde rundt i hotellet, hvor jeg ser at mye er uforandret, men en del oppussing og vedlikehold er gjennomført siden sist jeg var her. Gjestene koser seg tydelig rundt bassenget og det er mange gjester her.
Inne må alle bære munnbind, men ute trenger du det ikke. Fungerer greit og det står sprit dispensere rundt på anlegget, slik at man kan lett desinfisere hendene.

PS: Husk munnbind – både på Gardermoen, flyet og innendørs i Kroatia

Livet går sin gang i Rovinj

Når jeg kommer inn til byen med båten, må jeg studere Rovinj. Jeg vandrer rundt i de smale gatene forbi mange uterestauranter, hvor gjestene hygger seg.
Våre dyktige lokalguider Sonja og Karina har jeg avtalt å møte på Delpfin kaia. De forteller om en meget vanskelig periode uten gjester, uten arbeid og fortvilelsen mange mennesker har opplevde som følge av at de ikke har hatt noe å gjøre.

Desto mer gleder vi oss til å ta imot gjester fra Aller Travel utover høsten.

Uterestaurant i Rovinj

Velkommen på tur til Rovinj – her er dere hjertelig velkomne og gjestfriheten er stor. Våre turer til Rovinj; TRYKK HER!

Utflukt til Pula

Når man er i Rovinj, bør du få med litt av de interessante severdighetene i nærområdene. Et besøk i Pula – den gamle Habsburgske marinebyen med en historie tilbake til romertiden er spennende. Romanum Fortum og ikke minst Augustus templet bør du få med. Jeg hilser bestandig på templet – en bygning som har stått i over 2000 år og har «sett» så mye historie at det fortjener respekt.
Istrisk vin er smakfull – et besøk hos vinbonden Gortan er hyggelig. Han forteller livlig og stolt om vinproduksjonen.
Og så må du ikke glemme båtturen til Porec. Her får du et helt annet bilde av skjærgården med små landsbyer og turist virksomhet. Selvfølgelig blir du med Synnøve (vår mangeårige reiseleder i Rovinj) og Sonja opp til Restaurant Central på torget. Her kjøper jeg gjerne en kopp kaffe og litt is. Eller kanskje en liten lunsj.

Les også KROATIA- nordmenns feriefavoritt 

Restaurantens blide hovmester og reiseleder Sonja

Hjemreisen fra Kroatia

Men dagene går fort og hjemreisen står for tur…

Pula Flyplass har ikke endret seg eller endret rutiner. Det er manuell innsjekk og med vanlig pass og «EU/EØS koronapass» på papir går det like fort som vanlig. Ingen problemer.
Ved sikkerhetskontrollen er det sjekk av «boardingpass», vanlig pass og koronapasset. Fortsatt går det smidig og greit. Deretter kommer jeg til den vanlige grensekontrollen og som tidligere sjekker de bare passet. Norwegian ankommer på tid og jeg er på vei tilbake til Oslo.

På Gardermoen er det nesten som normalt for oss som er fullvaksinerte. Først er det sjekk av koronapasset og deretter ordinær passkontroll siden jeg kommer fra Kroatia. Det er lite folk og hele kontrollen tar ca.10.min. Deretter går jeg til bagasjebåndet og kofferten min kommer med en gang. Dette var enkelt å smidig for meg som er fullvaksinert, men mye mer komplisert for uvaksinerte.

Det var så greit å reise til Pula og Rovinj at jeg har begynt å tenke på neste besøk i Rovinj. Bli med på neste tur da vel, se mer her!

Linker og hjelp til inn- og utreise til Europa