Bare gode ferieminner på Costa Blanca

Minnene strømmer på og følelsene om det gode liv er like sterke nå som den gang, forteller Sissel Urhaug (69) fra Bergen som reiste tilbake til Costa Blanca 30 år etter at hun fylte en campingbil med mann, familie og unger og flyttet til Alfaz del Pi.

Orket ikke regnværet

For 30 år siden på Costa Blanca: Etter flere regnfulle somre på Vestlandet, orket jeg ikke mer. Vi var to kusiner som ville prøve noe annet enn bare regn, og kom på idéen om å ta turen hit ned sammen med mine tre barn og hennes to. Som sagt så gjort. Sammen reiste vi sydover i en campingbil til varmere strøk inkludert våre ektemenn. Før vi dro hadde jeg forsikret meg at det var plass til ungene på den norske skolen, og jeg fikk løfte om jobb i samme slengen. Med permisjon fra lærerjobben i hjembyen og inntekt i Spania ville vi leve godt. Da vi kom fram viste det seg at det var et lavere elevtall enn det som var forespeilet, og jobben min var borte. Likevel bestemte vi oss for å bli værende så lenge pengene holdt. Etter et drøyt halvår satte vi nesa hjemover.

Altea, Albir og Alfaz del Pi har vokst seg sammen. Benidorm skimtes i bakgrunnen.

Spansk på rekordtid på Costa Blanca

De to barna i barnehagen lærte seg spansk på rekordtid. Litt vanskeligere var det å lære seg det nye språket for de to som gikk i skolen. To år gamle Ingvild var hjemme sammen med moren helt til også hun fikk plass i barnehagen med norsk og spanske ansatte. Hun la sin elsk på en spansk assistent og kom hjem hver dag med spanske ord. Rullende rrrr`er og en lang rekke spanske substantiver. Det gikk bra helt til Ingvild ba om få en Helado.
– Ja, ja tenkte jeg. Med ingen ordbok for hånden og bak rattet i bilen vi kjørte kikket jeg etter noe som kunne forbindes med det ordet. Da jeg så en reklame av en stor iskrem forstod jeg sammenhengen, ler Sissel. Etter det kastet hun seg på et spansk språkkurs.

Sissel og Anne-Stina fra Aller Travel leter etter det autentiske. Restaurante El Bodegon de Pepe i Altea har det damene leter etter.

Tilbake i Calpe etter 30 år – på langtidferie

– Vi fikk smaken av det gode liv, men det var først 30 år senere, som pensjonist, at jeg fant på å reise tilbake til Costa Blanca for å oppsøke de stedene som var viktige for oss den gang. Jeg slo ut vingene og ble med Aller Travel på langtidsferie til Calpe. Et naturlig utgangspunkt for å besøke mine kjære steder fra gamle dager. Hjernen er som et puslespill. Når den får en liten bit å henge det på så flasher det jo. Først oppsøkte jeg rullesteinstranden i Albir som var vår faste strand da vi bodde her. Siden det har barna elsket bølger og slike strender. Selvfølgelig er mye forandret både i Albir og i Alfaz del Pi. Men heldigvis kjenner jeg meg godt igjen gamle Altea by og appelsinlundene i Alfaz står nærmest urørt.

Sidsel Urhaug liker god kunst. Her på et besøk hos Signe Delso i det berømte Delso Museet i Alfaz del Pi.

Venner for livet

– Da jeg reiste tilbake i februar 2019 som Aller Travel- gjest var jeg reservert. Ville jeg være sammen med bare eldre mennesker? tenkte jeg. – Det måtte jeg bite godt i meg, for her er det så mange oppegående, entusiastiske og glade folk å være sammen med. Jeg fikk venner for livet, sier Sissel.
– Konseptet til Aller Travel på Calpe er beundringsverdig flott, basert på vertene Ole og Anne-Stina som gjør en utrolig raus jobb. De byr på seg selv og gir mye for at vi skal ha det bra hele døgnet. Vi blir tatt vare på uansett hva som skjer, med trygghet og gode samtaler. Calpe er en levende by så nær havet at du hører bølgene. Klimaet er stabilt, solen skinner, turer og utflukter er varierte. Jeg kom hit ned med en tanke på å starte et skriveprosjekt. Etter to uker har jeg fortsatt ikke hatt tid til å sette meg ned, smiler Sissel takknemlig.

Kunne du også tenke deg en langtidsferie på Costa Blanca? Les mer HER