Benalmádena – ny langtidsfavoritt i Spania

Med (Costa Del) SOL i blikket ...
Cecilie, Ingrid og Bente løfter blikket mot den varme novembersolen på stranden i Aller Travels nye langtid destinasjon Benalmádena på Costa del Sol. – Her har vi funnet det gode liv, smiler de.

Tekst: Harald Gautneb
Foto: Sven-Erik Røed

Vakkert plassert mellom Torremolinos og Fuengirola ligger den nye Det Gode Liv langtid feriefavoritten til Aller Travel. Det gode og stabile været lokker stadig flere solhungrige nordmenn sydover for å slippe unna snømåking, minusgrader og ullundertøy. Det vet vennene Cecilie Farbrot, Ingrid Thunold og Bente Hansen å sette pris på. I første gruppe med langtidsferierende i Benalmádena klarer de ikke å få fullrost destinasjonen. – Nei, hit må vi tilbake så fort vi har en anledning og gjerne allerede i februar. Etter tre uker i oktober og en uke inn i november har de opplevd et fantastisk deilig sommervær og høye badetemperaturer. Selv om de siste dagene av oppholdet kom et lite væromslag med nordavær og noe lavere nattetemperaturer.

Ingen ting er som høy solfaktor, sier vennene Cecilie, Ingrid og Bente med sol i blikket på stranden i Benalmádena.

«En strandpromenade som venter på dagens tur»

Kystperlen og badebyen Benalmádena har i løpet av de siste årene vokst seg til ca. 70.000 innbyggere. Kun 14 minutter i bil eller 9 kilometer fra Malaga lufthavn, eller Costa del Sol Airport, finner du en av de beste strendene på den spanske solkysten. Torre Bermeja er 700 meter lang med sol hele dagen. Bare et steinkast unna ligger Aller Travel sitt leilighetskompleks med store gode utsiktsrom, svømmebasseng og mange andre fasiliteter. Langs strandpromenaden som bukter i begge retninger fra hovedgaten ned til havet ligger restauranter og barer på rekke og rad med mye god fisk på menyen, men også spanske kjøttspesialiteter gjerne er tilberedt over grillkull. Sammen med billig vin og drikke kommer du greit unna med 40 euro for en lunsj for to personer. Med litt lengre innover i landet ligger prisen flere hakk lavere.

Benalmádena har en av solkystens beste stender.

«Langtid i Benalmádena er som et kinderegg»

Sentrum i Benalmádena er faktisk på tre forskjellige steder. I riktig gamle dager bosatte spanjolene seg noen kilometer opp og inn i landet, i dag kalt Benalmádena Peublo. Fiskebåtene lå trygt forankret i Marinaen da fiske den gang var det arbeidet som ga inntekt. Ettersom byen vokste seg større da nabobyen Torremolinos åpnet for turisme på slutten av 50-tallet, har bygrensen naturlig nok flyttet på seg i og med at mange skandinaviske, britiske og tyske fastboende fant seg til rette under solen. Snart etter dukket det opp et tredje sentrum omtrent midt i mellom stranden og gamlebyen.

Kan det bli bedre? Utsikt mot Middelhavet over et glass rosévin, under en parsasoll og med en svært velsmakende, lokal pastarett med havets «frukter» på bordet.

«Gamlebyen et besøk verdt»

I helgene er det mange som besøker gamlebyen for å treffe kjente, drikke et glass øl med tilhørende tapas, nyte den fantastiske utsikten, eller slappe av uten å gjøre noen ting. Det fredeligste stedet er kirkeplassen beliggende på en liten høyde over byen med utsikt til Afrika på klare dager. Sies det! Der ligger også en av de beste restaurantene. Både Cecilie Bente og Ingrid har besøkt gamlebyen flere ganger. Siste på El Moro som ble et minne for livet sammen med ektefellene og de nye norske vennene som de har holdt sammen med siden velkomstmøtet den første dagen.
På vei tilbake til kysten er det mange som stopper i den nye bydelen – som både har norsk og dansk skole, samt internasjonal barnehage – for å shoppe sko, klær og mat i de mange butikkene som finnes der.

Kirken og kirkeplassen i Benalmádena Pueblo er verd et besøk for stillhet og ettertanke.

«Oppholdet har vært helt topp»

– Neste gang skal vi garantert besøke Europas største sommerfuglpark, sier Per Hjortdahl og kona Grethe som har vært flinke til å bli kjent med byen og området rundt. Per er en ivrig fotograf som samler på gode minner. Begge to var meget entusiastiske da de nådde toppen av fjellet Calamorro, riktignok med gondolbane, for å beundre den fantastiske utsikten over havet og mot Sierra Nevada innover i landet.
– Vi har brukt dagene fullt ut og vet vi kommer til å lengte tilbake hit samtidig som vi setter oss på flyet tilbake til Norge, sier de samstemt.

Grethe og Per Hjortdahl kan ikke fullrose oppholdet i Benalmádena. Vi liker en aktiv ferie med utfordringer, gode venner og nye opplevelser.

Les om Det Gode Liv Langtidsferie HER

Det Gode Liv Benalmádena

  • Moderne og godt utrustede leiligheter med god standard
  • Utendørs og innendørs svømmebasseng
  • Godt utvalg av restauranter og barer
  • Nærhet til storbyen Malaga
  • Flott strand med lang strandpromenade
  • Flott fellesrom for våre gjester
  • Gode turmuligheter

Les mer & bestill TRYKK HER!