St. Petersburg - Church of the Saviour on Spilled Blood, Russia

Bli med Tone på elvecruise i Russland

Nå kan du endelig oppleve Russland fra dekket på en elvecruisebåt. Bli med Tone Mjøberg på en uforglemmelig oppdagelsestur fra St. Petersburg til Moskva.

– Denne turen er så spekket med godbiter at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne, sier Tone Mjøberg. Ifølge den erfarne reiselederen blir det tett mellom inntrykkene når storslåtte praktbygg, verdenskjente landemerker og historiske kuriositeter skal utforskes.

Dette elvecruiset fra St. Petersburg til Moskva er det ikke mange nordmenn som har opplevd. Aller Travel tilbyr det nå for første gang.

Vår populære reiseleder Tone Mjøberg blir med på denne turen.

Det er overraskende mye man får med seg på 11 dager i verdens største land. Med Mjøberg i spissen skal vi blant annet besøke Vinterpalasset, Den røde plass, Eremitasjen kunstmuseum, Kreml, den unike trehusbebyggelsen på øya Kishi og de kolossale praktbyggene etter tsarfamiliene. Ferden langs Volga vil også innbefatte imponerende kanalsluser og Europas to største innsjøer.

Tones favoritt-severdighet

– Jeg må trekke fram det berømte ravrommet inne i Katarinapalasset, sier Mjøberg. Hun forteller ivrig om det overdådige rommet og hvordan det ble restaurert etter nazistenes plyndringer for nesten 80 år siden.

– Akkurat denne utflukten er frivillig, men jeg anbefaler den på det varmeste. Russland er noe helt for seg selv når det gjelder slike praktbygg, forteller hun.

Katarinapalasset er en unik opplevelse.

Behagelig elvecruise

Elvecruise er en behagelig måte å reise på. Du sjekker inn på et flytende hotell, forblir på ett overnattingssted, og forflytter deg samtidig på en lang og innholdsrik strekning. – Vi får stadig høre at dette er et stort pluss med turene våre, forteller Mjøberg.

– Det er ikke som bussferier hvor du må flytte inn og ut av hoteller hele veien. Elvebåten Mjøberg refererer til rommer snaut 150 mennesker. Dette gjør det enkelt å komme seg inn og ut, og det blir aldri noe kaos i forbindelse med utfluktene.

– Den norske gruppen som reiser med meg og Aller Travel er på cirka 35 personer, anslår Mjøberg. Hun opplever at dette er en ypperlig mengde mennesker å forholde seg til for de reisende. Opplegget er nemlig veldig sosialt og man rekker å bli godt kjent i løpet av turen.

– Gruppen deler bord til middag, drar på utflukter sammen og prater og koser seg i baren om kvelden.

BESTILL NÅ: Bli med oss på elvecruise i Russland i juli

Norske vikinger i Russland

Russland skiller seg ut i Europa. Det eksotiske landet kan virke overveldende med all sin historie og innflytelse i verdenshistorien. Da er det ekstra spennende å høre om koblingene til Norge, som går helt tilbake til vikingtida.

– Visste du at prinsesse Ellisiv av Kiev var gift med Harald Hårdråde? spør Mjøberg. Når båten legger til kai ved Jaroslavl blir det snakk om norske vikinger og hvordan de var en del av trafikken på denne elva for tusen år siden.

Det er mye flott å se fra sjøsiden i St. Petersburg.

Reiselederens beste tips

– Husk visum! Reiselederen minner også om å ta med mobillader, kikkert, gode sko og finstasen til den tradisjonelle “Kapteinens middag” om bord. Ellers trenger du ikke ta med mengder av klær.

– Vi reiser i juli. Det er den fineste tiden her, og det er varmt og godt, avslutter Mjøberg.

>>BEGRENSET ANTALL PLASSER: Bestill elvecruise med Tone nå