– Calpe er langtidsferie-favoritten

– Vi får ikke fullrost langtidsferien vår på Calpe, sier ekteparet Wigdis og Svein Arne Knutsen fra Larvik. Her er det nok av aktiviteter å glede seg over.

Våre barn og voksne barnebarn lever sine liv hjemme, mens vi velger å bruke stadig mer av tiden på å reise, sier det aktive ekteparet. Wigdis (71) har i løpet av dette året vært på jenteturer og storbyferie med Svein Arne (73). De ønsker å oppleve mest mulig før de om en stund forhåpentligvis blir oldeforeldre.

De legger ikke skjul på at langtidsferie passer dem perfekt fordi de elsker å danse. På hotellet i Calpe bor det også en stor gruppe spanske pensjonister som skaper mye liv og røre om kveldene. Og spanjolene kaster seg gjerne ut på gulvet med de danseglade nordmennene.

Reserver fire uker i frodige Calpe her!

Wigdis og Svein Arne Knutsen til topps på Calpeklippen, eller Penon de Ifach, 332 meter over havet.

Levende by hele året

Calpe ligger på Costa Blanca omtrent midt mellom Alicante og Valencia. Om sommeren kryr det av europeiske turister her, mens i vinterhalvåret tar spanjolene byen tilbake. Det betyr at det fortsatt er liv i kystbyen med en del åpne restauranter, barer og butikker.

Flotte, flislagte strandpromenader gir fine turopplevelser samtidig som du får mosjon. Om ikke det er nok, lokker fjellene i bakgrunnen med mange turmuligheter av variert vanskelighetsgrad, og på stranden kan du bestige Calpe-klippen, byens mest kjente landemerke.

Det er også enkelt å oppdage området rundt Calpe by. Et lite, smalsporet dieseltog tar deg hele veien forbi Altea, Alfaz del Pi og til Benidorm, med mulighet til å bytte tog videre til Alicante. Vil du til havnebyen Denia tar du buss fra togstasjonen, og derfra kan du ta ferjer til Formentera, Ibiza og Mallorca om du er moden for litt lengre utflukter.

Her kan du lese om Det Gode Liv Resort Calpe

Wigdis Knutsen sier ikke nei takk til et herlig skjerf til halv pris.

Verdens beste verter

Dermed er Calpe det naturlige utgangspunktet for en lang rekke opplevelser som også inkluderer besøk i en av kystens vakreste landsbyer. Gamlebyen i Altea ønsker mange å besøke, med sine mange brosteinsbelagte, fine gater og uterestauranter.

– Målet er å få med oss det meste. Vi er så heldige å ha verdens beste verter, Anne-Stina og Ole gjør at ikke en eneste dag blir grå og kjedelig. Vi elsker å henge med, sier Wigdis og Svein Arne på torget under den blå og hvite kirkekuppelen i Altea. Først skal de på besøk i kirken, se på den fantastiske utsikten for så å spise stedets berømte og nydelige kaker og is. Litt shopping hører også med og i en av de mange fargerike butikkene fant Wigdis et stort og varmt sjal til under halve prisen sammenlignet med hjemme.

REIS PÅ LANGTIDSFERIE: Se alle våre spennende destinasjoner her

Utflukter er en viktig del av langtidsferoetilbudet. Wigdis og Svein Arne Knutsen koser seg på heldagstur til Altea.

Høyt aktivitetsnivå på langtidsferie

Kystklimaet i Alicante-området er det beste og mest stabile i Spania. Det er over 320 soldager i året. November, desember, januar og februar har ofte høye dagtemperaturer. Lange perioder med sol er ikke uvanlig, men på grunn av fjellene kommer det en og annen regnbyge i vinterhalvåret, mest ved foten av og bakenfor fjellene. Da vi møtte den norske gruppen med over 70 langtidsferierende i november var det temperaturer over 20 grader. Et par uker tidligere opplevde 160 Aller Travel-gjester et stabilt og godt sommervær og over 20 grader i havet.

– Vi er sosiale og liker å ha det moro med de andre, fortsetter Wigdis.  – Her møter vi mange hyggelige og spreke mennesker, og flere gode vennskapsbånd knyttes. Calpe er definitivt vårt favorittsted, og jammen har vi vært på toppen av den 332 meter høye klippen også. At verten Ole er en spreking som liker å vise oss nye stier og turer i fjellene, er en fordel mange benytter seg av.  Vi trives så godt her at vi snakker om å komme tilbake, sier hun.