– Derfor elsker vi elvecruise

– Vi får ikke nok av elvecruise, forteller Grethe Haugen Follaug. Hun og ektemannen Arnulf er ikke i tvil om at elvecruise er favorittmåten å reise på.

Grethe og Arnulf  har vært på to elvecruise med Aller Travel. Nå har de allerede begynt å glede seg til neste elvecruise til Donaudeltaet i april. Også denne gangen er basen den populære elvecruisebåten Der Kleine Prinz, men ruta er ny for Arnulf og Grethe.

– Det er spesielt flott å oppleve nye byer hver dag, og så kunne trekke seg tilbake til den samme sengen hver kveld, sier Grethe og sikter til lugaren på båten.

Bli med oss på spennende og avslappende elvecruise!

Se alle de flotte turene vi tilbyr på Donau, Rhinen, i Nederland og i Russland.

De tre beste tingene med elvecruise:

Det er mange gode grunner til at elvecruise er blitt en populær reisemåte for reiselystne nordmenn. Flere trekker fram de store og varierte opplevelsene, helt uten stress og strev.

1. Behagelig reise

Du rekker å besøke mange spennende steder og får unike kulturopplevelser i løpet av kort tid.

– På båten finner vi ro og kan slappe av i kjempekoselige omgivelser, mens elveprinsen tøffer muntert mot neste havn, forteller Grethe.

Elvecruisebåten Der Kleine Prinz er en favoritt blant mange.

2. Vennlig mannskap

– Den andre gangen vi dro på elvecruise ble vi gledelig overrasket: I lugaren fant vi en flaske champagne med et hyggelig kort som ønsket oss velkommen tilbake. Sånt blir man i godt humør av, noe mannskapet ser ut til å være svært opptatt av.

Å passere parlamentet i Budapest i mørket en en fantastisk opplevelse.

3. Flotte opplevelser

Elvecruisebåten ankrer ofte opp nesten midt i byen eller veldig nært flotte severdigheter. Det betyr at du kan kose deg med en god og lang frokost, frisk luft og flott utsikt før du går i land, klar for å oppleve byen.

For Grethe og Arnulf  er det et poeng å reise med Aller Travel når Tone Mjøberg er reiseleder. – Hun er vår reisegud, humrer Grethe, som begeistres av formidlingsevnen til Mjøberg.

– Vi har reist med henne flere ganger, og hun har enormt mye kunnskap om alt fra Jordan til Bucuresti.

>>> Vil du cruise på Donau med Tone Mjøberg som reiseleder? Trykk her!

Elvecruise er en veldig sosial ferie og det er lett å bli kjent med nye mennesker. Her er Grethe og Arnulf på låven til Theodor i Serbia.

Grethes to favoritter

Når Grethe skal trekke frem sin beste opplevelse på elvecruise, må hun velge to. Den ene skjedde i byen Vucovar en klar høstdag i 2017. Den nå så livlige kroatiske byen ble bombet sønder og sammen under fryktelige kamphandlinger i 1991.

– Spesielt synet av den majestetiske middelalderkirken, gjennomhullet av kuler og granater gjorde inntrykk. Man får et nytt perspektiv på livet, forteller hun.

På den samme turen fikk de også en morsom opplevelse, da den ene utflukten endte på låvefest hos en familie i Serbia. Med festmat, heftig trekkspilldans og rikelig av det lokale brennevinet slivovitz fikk telemarkingene en herlig helaften sammen med lokalbefolkningen.

– Nå gleder vi oss til å reise på nye eventyr til våren, avslutter Grethe.

>>>Er du nysgjerrig på elvecruise i Nederland? Les dette!