Disse to gjør langtidsferien på Mallorca til en suksess

En langtidsferie på Mallorca er lett å nyte når alle bekymringer blir borte, takket være de erfarne og tilgjengelige representantene til Aller Travel.

– Utfluktene vi arrangerer på Mallorca er godt lagt opp og du kan velge å delta på disse. Du slipper da å bruke så mye tid på å planlegge selv. Det gir også en god mulighet til å bli kjent med nye mennesker, sier en av Aller Travels reiserepresentanter på Mallorca, Grete Gillebo.

Trygge og hyggelige representanter på Mallorca

Grete fra Øyer har reist mye i løpet av sitt liv, og har det siste året jobbet som representant for Aller Travel på Mallorca med Fredrik Gulbranson. Sammen har de utviklet en god dynamikk for å ivareta reisegruppene som ønsker å oppleve lengre opphold på middelhavsøya. Fredrik eller Grete vil ta deg i mot på flyplassen ved Palma by når du ankommer ferieøya.

– Jeg setter veldig pris på de gode opplevelsene man får gjennom godt teamarbeid. Som representant på Mallorca får man kontinuerlig truffet nye mennesker. Dette er en feriedestinasjon som lar deg kombinere naturopplevelser med storbyopplevelser, sier Fredrik om arbeidet han gjør for Aller Travel.

Planlegging og tilrettelegging

Fredrik har rikelig med rutine og faglig kunnskap når det gjelder å planlegge. Med erfaring som rådmann og en mastergrad i samfunnsplanlegging, har han forståelse for nytten av å sette seg inn i et lokalmiljø for å vite hvordan man best tilrettelegger. I dag trekker han på denne erfaringen for å nyte det gode liv på Mallorca, godt ledsaget av dyktige kollegaer og nysgjerrige reisende.

– Jeg hadde ikke mye kjennskap til Mallorca før jeg tok denne jobben, og jeg hadde en del fordommer mot «masseturisme». At jeg valgte Mallorca handlet om å utfordre disse fordommene. Nå liker jeg å ta en ukes ferie på Mallorca før starten på neste feriesesong, sier Fredrik.

Mange reiser alene til Mallorca

Grete er blitt veldig glad i Mallorca, og ønsket å jobbe videre med Fredrik etter å ha fullført sitt engasjement som representant for Aller Travel på øya. Hun forteller at hun har hatt fem spennende, interessante, utfordrende og lærerike måneder på den spanske middelhavsøya. Hun presiserer spesielt nytteverdien i det å ha to representanter på feriedestinasjonen.

– Det å bruke seg selv aktivt for å løse de utfordringene som dukker opp er både utfordrende og engasjerende. Det er mange flotte gjester som vi kan dele kunnskap og kreativitet med for å tilrettelegge oppholdet på en best mulig måte. Vi har en stor andel alenereisende og jobber for at de skal føle en samhørighet til gruppen. Vi vil at alle skal oppleve et hyggelig og trygt opphold i fellesskapet som helhet, forteller Grete som lenge har drømt å en jobb som reiseguide.

Aktivitet på langtidsferien

Grete har erfaring fra mye ulikt arbeid. Da hun var yngre hadde hun sommerjobber på hotell og kafeteriaer, seinere arbeidet hun i både offentlig og privat sektor. Spesielt har hun erfaring fra de fleste nivåene innenfor helse- og sosialområder i kommunesektoren. Da gjestene tilbringer fire uker på Mallorca i løpet av langtidsferiene er det avgjørende at man tar høyde for ulike ønsker og behov. Det er her interessene og bakgrunnen til de to representantene kommer spesielt til nytte.

– Vi jobber for å nå flest mulig gjester med våre tilrettelagte utflukter og aktiviteter. Samtidig er det viktig at vi forsøker å etterkomme gjestenes ønsker om opplevelser, da de skal tross alt tilbringe flere uker på øya, sier Grete.

Pakketips fra Grete

Grete syntes også det er et poeng at samspillet mellom de ulike gjestene er i seg selv en del av opplevelsen på slike langtidsturer, da de har mye å bidra med. Hun ønsker gjerne at om gjestene har interessante innspill så er det bare å ta kontakt med reiserepresentantene.

– Gjestene våre kan ha mye spennende å fortelle om som andre kan like å høre om. Dette kan for eksempel være at en holder et foredrag. Har du en hobby, erfaringer fra arbeids- eller organisasjonslivet, noe innen kunst, kultur, reiser eller historiske begivenheter, du vil snakke om? Ta med deg bilder, manus eller lignende og kom til oss. Da kan vi finne et tidspunkt som passer i timeplanen, forteller Grete engasjert.

Sammen sørger Grete og Fredrik for at en langtidstur til Mallorca er en opplevelse som byr på mersmak. Her er fokuset på gjestene og det gode liv. Det er bare å senke skuldrende å høste godene som ligger i at dette er en tur som blir tilrettelagt deg.

TEKST: Robbin Reistad Fiske

Herlige Santa Posa klippen