Bx6JIjbIlY8

Drømmeturer for deg som elsker opera

Storslåtte kulisser, stemmeprakt i verdensklasse og dramatisk libretto; det er ikke rart at opera setter følelsene i sving! Bli med oss til Europas flotteste opera- og musikkscener denne høsten.

Opplev de klassiske mesterverkene i eldgamle amfiteatre eller i noen av Europas flotteste konsertsaler. Ifølge reiseleder og guide Monica Bjerke passer operaturene like godt for deg som ønsker en tur med noen kulturelle innslag, som for deg som elsker opera.

– Mange av gjestene er ektepar, der den ene parten har en drøm om å oppleve opera, mens den andre ikke er spesielt opptatt av det. Likevel blir begge grepet av opplevelsen, forteller hun.

Elsker du opera? Se hele det spennende programmet her.

Verdens største operascene

Å oppleve en operaforestilling i Arena di Verona står høyt på lista for mange. Her venter forestillinger av mesterkomponister som Verdi, Puccini og Mascagni.

– Det er plass til cirka 15 000 tilskuere her, og både sangerne og orkesteret opptrer uten mikrofoner. Likevel hører og ser man godt, selv fra de billigste plassene, forteller Monica.

Arena di Verona ligger midt i byen og er en fantastisk operascene.

La deg bevege av en hjerteskjærende historie om svik og kjærlighet i Cavalleria, eller la deg rive med når kjærligheten settes på prøve av politisk spill og maktstrukturer i Aida. Sistnevnte har vært på programmet for Veronas operafestival siden den første gang ble oppført i 1913.

– Aida er storslått med både hester og flere hundre personer på scenen samtidig, forteller Monica.

Bli med oss på operatur til Verona!

Opplev vakker musikk og en verdenskjent operascene sammen med andre operaelskere.

God mat og flotte opplevelser i Verona

Verona er riktignok Romeo og Julies hjemby, men er også et yndet reisemål for livsnytere av alle slag. Byen er kjent for sitt deilige klima, spennende historie og godt bevarte arkitektur. Dessuten byr Verona på kulinariske nytelser, som fersk parmesan, deilige trøfler, lokal skinke og fløyelsmyk italiensk vin.

– Vi arrangerer en fem-retters velkomstmiddag den første dagen. Vi spaserer sammen til restauranten, og dette er en fin måte å se deler av byen, forteller Monica.

Verona er en hyggelig by med mange flotte restauranter og kaféer.

– Casa Vino er en av mine favorittrestauranter. Den ligger imidlertid i kort avstand fra både hotellet, Arena og Castelvecchio, sier Monica.

Nevnte Castelvecchio er en av hennes andre anbefalinger over attraksjoner å få med seg i Verona. Slottet var et militært forsvarsverk og bolig for byens herskere på 1300-tallet.

– Bygget stod ferdig etter bare fire år. Når du ser det, forstår du hvor imponerende det er, legger hun til. I dag huser det spektakulære bygget Veronas mest omfattende kunstsamlinger.

Hvert 10. år kan du oppleve det fantastiske pasjonsspillet i Oberammergau. Nå har du sjansen!

Sulten på flere musikk-opplevelser?

Da er det heldigvis flere flotte turer å velge mellom. Turene er fullspekket av spennende kultur og historie, god mat og storslåtte opplevelser. Alle turene er sammen med våre hyggelige og kunnskapsrike reiseledere.

Besøk yrende Berlin, hvor du får muligheten til å oppleve «La sonnambula» av Vincenzo Bellini på Deutsche Oper. Eller hva med å besøke vidunderlige Wien og det verdensberømte pasjonsspillet i alpelandsbyen Oberammergau? Stykket oppføres kun hvert tiende år, og er en unik levendegjøring av Jesu lidelseshistorie. For enhver kulturinteressert er begge turene verdt å få med seg.

Pasjonsspillene i Oberammergau og Wien:

Les mer om turen til Oberammergau og Wien

Spennende kulturreise til Berlin:

Les mer om turen til Berlin