Våkn opp til elvecruise på Donau

Vårt populære elvecruise på Donau med skipet MS Der Kleine Prinz er en reise man ikke glemmer så lett. Turen er så fullspekket med gode opplevelser at mange har valgt å ta samme turen både to og tre ganger. Dette er en dannelsereise i historie og kultur som du sent vil glemme. Elvecruise er den beste måten å komme seg behagelig rundt til Europas perler.

Donau er Europas nest lengste elv og har sitt utspring i Schwarzwald i Tyskland. Elven renner gjennom hele ti ulike land før den munner ut i Svartehavet. Vårt elvecruise tar oss med til hele 7 land og 5 hovedsteder. Få reiser kan gi så mange fine og ulike opplevelser som nettopp dette elvecruiset.

Hvordan er så en dag om bord et elvecruise?

Jo, jeg våkner til strålende sol etter en god natts søvn. Utenfor vinduet ser jeg grønne landskap og fine hus i en litt annen arkitektur enn det jeg er vant til hjemmefra. Mens jeg tar en dusj merker jeg at skipet er i ferd med å legge til kai. I løpet av natten har jeg sovet godt i en deilig seng, skipet har forflyttet seg til ett nytt land som jeg snart skal oppleve mer av.
I restauranten som har store vinduer og god utsikt finnes ett vell av gode retter. Ferske rundstykker og hjemmelaget syltetøy, egg og bacon og annet godt pålegg kan jeg velge blant. Mulighetene er mange og jeg velger å avslutte med en kopp rykende fersk kaffe og en nybakt croissant.

Ny dag – nytt land på elvecruise

Klokken 09.00 starter formiddagens bytur i ett nytt land og en ny hovedstad. Fra bussen ser jeg vakre bygninger og fascinerende arkitektur mens guiden forteller landets spennende historie. I løpet av formiddagen rekker vi også en liten vandretur gjennom sentrum av byen før litt tid på egenhånd. Her ser vi på nært hold hvor mangfoldig og ulik kulturen kan være fra ett land til ett annet.
Vi vender tilbake til skipet for en nydelig lunsj ombord. Her venter ett stort bord med ett vell av sunne og friske salater, kortreiste og ferske råvarer fra landene vi seiler i gjennom. Skipet fortsetter sin seilas gjennom hjertet av Europa. Jeg betrakter det flotte landskapet utenfor vinduet mens jeg nyter en deilig hovedrett, hyggelig selskap ved bordet og litt god frukt til dessert.

Vil du være med på elvecruise i 2022, trykk her!

God bevertning på Der Kleine Prinz

Etter lunsj er det deilig å slappe av og nyte noen timer på soldekket i en av skipets solsenger. Mens landskapet endrer seg og små og store byer forsvinner i horisonten, nipper jeg til ett deilig glass vin. For noen dager siden hadde vi vinsmaking om bord i skipets bar. Mange fant sine favoritter som nytes nå, det gjorde også jeg. Serbisk rosévin kan anbefales.

Før middag holder vår reiseleder foredrag i skipet bar. Mens vi nipper til en liten aperitiff får vi høre om historien og den politiske situasjonen i vårt neste land. Nå kan jeg plutselig forstå mer av hvorfor det ble krig i det gamle eks-Jugoslavia på begynnelsen av 1990-tallet. Det er stor applaus og mange spørsmål etter foredraget, mange synes det har vært meget lærerikt og interessant.

God mat på Der Kleine Prinz, Donau

På vårt elvecruise venter det oss fire spennende retter til middag. Det er alltid forrett, suppe, hovedrett og dessert som serveres. I tillegg blir det satt frem både salater og ost og kjeks samt ulike frukter. Vi nyter god mat mens vakre landskaper passerer, vi ser solen synker ned over Donau. I løpet av middagen diskuterer vi temaet vi hørte om på foredraget mens jeg tenker; hvilken innholdsrik og spennende dag.

Les også “5 gode grunner til elvecruise på Donau”

Underholdning om bord

Etter middagen trekker vi alle inn i skipets bar, her er det levende musikk hver kveld. I dag er det også folkedans show før skipets orkester spiller opp til dans. Etter ett forrykende show er vi mange som får trimmet av oss noen kalorier før det er dags for å krype til køys. Før jeg trekker for gardinene ser jeg månen speile seg i Donaus stille vann. Vel til sengs tenker jeg på hvilken fantastisk dag det har vært. Så lærerikt og behagelig det er å reise på denne måten. Jeg bor på ett flytende hotell som bringe meg gjennom Europas vakre landskap. Alle de syv landene vi besøker har ulik historie, vi opplever tre forskjellige religioner på reisen, forskjellige språk, og ikke minst kultur og natur.

Fest på Der Kleine Prinz, Donau

En behagelig opplevelsesreise

Jeg har allerede smakt variert og god mat fra de ulike landene vi har passert, det har vært god tid til å handle litt og også vandre litt på egenhånd. Mange bilder har jeg tatt, minnene og historiene kommer til å sitte lenge i.

Ja, denne reisen med Der Kleine Prinz er ett eventyr som bringer meg gjennom syv ulike land på elleve dager. Romania, Bulgaria, Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia og Østerrike. Vi har hørt om det osmanske riket og deres kamp for å ta Europa. Keiserfamilien Habsburg styrte fra Wien, disse to imperiene gjorde store deler av Balkan til en slagmark gjennom århundrer. Vi avslutter reisen i Habsburgernes keiserby, Wien. Her får vi også med oss en fantastisk klassisk konsert i ett av Wiens mange palasser.
Reisen kan varmt anbefales og er en tur du ikke bør gå glipp av – fantastiske minner på noen dagers elvecruise! Her finner du den populære turen!

Reiseleder Tone Mjøberg sammen med mannskapet på Der Kleine Prinz, Donau