Får ikke nok av Det Gode Liv langtidsferie

Vi er på Mallorca. Bodil Backström fra Sarpsborg er reiseveteran med hele åtte Det Gode Liv langtidsferie under solen. Vi ble med henne på en spennende og hyggelig rundtur på Mallorca sammen med nye reise-venner.

Foto: Sven-Erik Røed

Varm velkomst på langtidsferie

«I nesten 10 år har Aller travel har sendt glade gjester på Det Gode Liv langtidsferie.»

Den lange vinteren blir kortere av et avbrekk på mellom 3 til 12 uker i sydligere strøk. En varm velkomst fra vertene og et sosialt og aktiv program gir påfyll når vinteren er som kaldest i Norge.
– Den beste tilbakemeldingen vi får er at de fleste velger oss igjen, år etter år, smiler Nina Aaserud som har fire sesonger bak seg som Aller travel-vert, alle gangene på Magaluf på Mallorca.

Se hva som er ledig til neste langtidsferie på Mallorca, TRYKK HER

Unikt

Også denne dagen har Nina og Fredrik Gulbranson sørget for et spennende utfluktsprogram til Palma.

– Siden avstandene er korte velger vi taxi, lokalbuss og tog i stedet for store turistbusser med lokal guide. Vi gjør jobben selv da alt blir mye morsommere og mer spontant. Jeg tør mene at få kjenner øya bedre enn Fredrik og meg, og dermed finner vi steder og gir opplevelser som andre ikke får, forteller Nina entusiastisk på vei til dagens første stopp.

Vertene Fredrik & Nina

Beste utsikt

Bellver Castle ligger på toppen av Palma, og har den beste utsikten over hele bukten og selve øya Mallorca.
– Slottet er bygget som et forsvarsverk, men ble senere omgjort til fengsel. Det unike er at Bellver Castle er det eneste runde gotiske slottet i Spania. Med tre originale tårn gir det eleganse og ligner mer på en festning enn hva vi forbinder med et slott. Det byhistoriske museet i slottet hjelper oss til å forstå Palmas historiske utvikling under romerne, maurerne og de kristne, opplyser Nina før gruppen tar beina fatt for å en ny opplevelse som ligger et par kilometer unna.

Billig og morsomt

– Jeg setter pris på å bruke offentlig kommunikasjon. Når det ikke er mulig spleiser vi på taxi. Det er både billigere og morsommere å være turist på denne måten, forsikrer Bodil Backström oss vel vitende om at Aller travel-vertene Nina og Fredrik ikke er langt unna.
– Når vi kjører taxi er den forhåndsbestilt og vet hvor vi skal. Når vi tar buss og tog reiser gruppen som oftest sammen, sier hun.

På egen hånd på langtidsferie

– Vi kan være tre til syv taxier på veien samtidig avhengig av hvor mange som er med på dagens utflukt. I dag kjører vi lokalbussen tilbake til Magaluf. Men først skal vi besøke Pueblo Español og spise lunsj i gamlebyen i Palma. Etter det vil noen av oss oppleve byen på egen hånd, forteller Bodil Backström som vet godt hvor buss-stoppet er for tilbakereisen. Det er ikke første gang hun og de andre besøker Palma by.

Nina i Pueblo Espanol

Lokale godbiter

De også blitt kjent med tradisjonell rom fra Mallorca, eller Ron Amazona. En svart espresso blandet med 53 prosent sprit brygget på sukkerrør. Eller en enkel, men meget god klassiker: Brød med olivenolje. En typisk mallorcansk rett du garantert kommer til å få servert under oppholdet. Hvitløk, olivenolje og salt samt den lokale ramallet-tomaten, blir smurt på brødet, før det toppes med kalde godsaker som spekeskinke, chorizo, og camaiot-pølse. Noen ganger kommer det også lokal ost sammen med kjøttmaten. Velbekomme!

Prøv gjerne en tradisjonell rom fra Mallorca, eller Ron Amazona.

Spania i miniatyr

– Pueblo Español er et 24 000 kvadratmeter stort friluftsmuseum som ligner en middelalderby. Bak murene vandrer vi rundt i kjente monumenter, gater, bygninger og torg fra forskjellige perioder i spansk historie, inkludert arabisk stil, gotikk, barokk og renessanse.
Pueblo Español” er den tredje største kopien i verden og den eneste som er bygget som en turistattraksjon, forteller Nina mens Bodil og de andre i gruppen måper av beundring over den nye opplevelsen etter en hyggelig spasertur. Flere av dem har tidligere besøkt originalene som Alhambra i Granada samt Plaza Major, Almudena-katedralen og Prado-museet i Madrid.

Les om ny langtidsferie på Algarvekysten, Portugal, TRYKK HER

Unikt: Bodil Backström og Kari Mette Johansen er imponert over Pueblo Español.

Palmas skattekiste

Palmas absolutt vakreste og mest imponerende bygning er den store gotiske katedralen La Seu. Siden den ble oppført i 1230 har katedralen stått som et symbol for makten og rikdom hos Mallorcas kristne erobrere. Bygningen er utsmykket med et av verdens største rosettformede vindu i farget glass. Katedralens fasade er imponerende med forskjellige motiv på alle sidene. Det er også et museum der du kan se noen av La Seus tidligere altertavler og mektige barokk-kandelabere. Inne i katedralen er det dessuten et verk av den velkjente arkitekten Gaudí.
Alt dette og mer til kan du oppleve på ditt Mallorcaopphold med Aller travel!

Storartet: La Seu er Palmas absolutt vakreste og mest imponerende bygning.

Det Gode Liv Mallorca

Det Gode Liv Mallorca er destinasjonen for deg som ønsker en aktiv høst eller vinter. På Mallorca er det mange opplevelser i vente, rundt omkring på øya og i Palma by.

  • Hyggelig samhold og sosiale dager
  • Fin innredet leilighet med balkong
  • Nærhet til flere strender
  • Gode turmuligheter i variert terreng
  • Mindre gruppe – stort samhold
  • Innendørs svømmebasseng
  • Flotte utfluktsmål

Les mer og bestill, TRYKK HER