Langtidsferie på Mallorca – et unikt fellesskap

Opplevelsene og oppfølgingen bidrar til det unike fellesskapet som har oppstått under langtidsferie på Mallorca, og oppholdet er blitt svært populært. Vi har snakket med en av våre gjester.

Anne Grethe Hesselberg gjestet på langtidsferie på Mallorca i november, januar og februar, og forteller om sine fantastiske opplevelser. Hun var spesielt imponert over turmulighetene på ferieøya, reiserepresentantene og det sosiale fellesskapet.

– Mallorca er en utrolig øy geografisk. Der har du Tramuntana-fjellene med sine mange turer og utsiktspunkter, slettelandskap med vinranker og mandeltrær og utrolige grotter. Øya imponerte meg enormt, sier Anne Grethe.

Hun hadde ingen tidligere erfaring med Mallorca, men bestemte seg for å dra da langtidsferie hadde flere fordeler. Her disponerte hun egen leilighet uten enkeltromstillegg, og hun fikk en vei bort fra mørketida og kulden i Norge.

– På Mallorca har du all verdens muligheter. Det er så mye mer å utforske, så jeg må tilbake, tilføyer hun.

Trykk her for detaljene til neste års langtidsferie på Mallorca

Gjest på Mallorca, Anne Grete Hesselberg. FOTO: Fredrik Gulbranson

Reiste alene på langtidsferie – fant fellesskapet

Anne Grethe forteller at hun er en selvdreven dame som setter pris på de gode turene. Likevel følte hun at fellesskapet som oppsto på langtidsferie bidro til å gjøre opplevelsen unik.

– Jeg fikk en hyggelig mottagelse av verten Fredrik på flyplassen. Jeg reiste alene, men vi reisende følte oss som en gruppe fra starten av. Gruppa og fellesskapet fungerte fantastisk sammen, sier hun.

Gruppene er relativt små med flere alenereisende gjester, og noen par. Anne Grethe opplevde at dette bidro til en felles interesse om å komme i kontakt med hverandre, uten at det føltes tvunget.

– Vi hadde en introduksjon hvor vi snakket litt om oss selv og hver enkeltes interesser samt ønsker for oppholdet. Fredrik var veldig flink med å tilrettelegge, slik at vi med felles interesser traff hverandre, forteller Anne Grethe.

Hun snakker også lystig om quiz-kvelder og vaffelsteking som gode måter å knytte kontakter. Det er likevel viktig for Anne Grethe å få fram at dette ikke fåltes påtvunget.

– Alt som ble arrangert var frivillig å delta på. Om du ville på restaurant med de andre reisende måtte man opp i resepsjonen klokken syv. Det var opp til deg selv om du ønsket å være med, sier hun.

Trygghet og vennskap

Anne Grethe forteller at hun er flink til å ta initiativ på egne vegne. Hun mener likevel at noe av det unike med langtidsferie var tilhørigheten man fikk til de andre gjestene.

– På en slik tur lærer du andre å kjenne. Dette er mennesker man får en fortrolighet til. Hadde jeg leid meg inn på et tilfeldig hotell ville jeg følt på ensomheten. Selv om jeg er selvgående har jeg behov for kontaktnett. Det sosiale er alfa og omega på langtidsferie.

Anne Grethe oppfattet reiselederne til Aller Travel som avgjørende i denne opplevelsen, da hun følte at de så henne som Anne Grethe. Hun var ikke bare en turist, hun var en venn.

– De lærer oss å kjenne på grunn av gruppas relativt beskjedne størrelse. Man opplevde at hver og en av de reisende var en venn.

Reiselederne gikk på morgenturer med de som ønsket å delta på dette. De planla også fotturer som gikk i turterreng i kommunen. Samtidig var de fleksible nok til å etterkomme dine behov og ønsker.

– Jeg tok drosje ut til en av fotturene mine, men glemte gåstavene mine i bilen. Da ringte Fredrik rundt for at disse skulle komme trygt tilbake til meg. Han gjorde lignende ting for alle de reisende, forteller Anne Grethe fornøyd.

Tryggheten og kjennskapen som reiselederne har til Mallorca bidrar til å introdusere øya på en god måte for de reisende.

– Fredrik kan mye om historien til øya, og holder foredrag om alt fra antikken til i dag. Han stiller opp, tilpasser turer og bidrar med spennende perspektiver. Han kan Mallorca, forteller Anne Grethe.

Mallorca har mye å by på

Anne Grete skal tilbake

Anne Grethe opplevde langtidsferie på Mallorca som et sted hvor hun fikk nye venner, spennende opplevelser og en tilhørighet. Hun har allerede passet på at hun kommer seg tilbake. Med en egen langtidsferie Facebook-side begynner de ferierende på Mallorca å etablere et unikt lite miljø.

– Jeg skal tilbake på langtidsferie i februar og mars. Det er så enormt med muligheter der. Dette er ikke noe jeg ville gjort i ensomhet, selv om jeg reiser ned aleine. Man kan være sosial når du ønsker det, og du kan trekke deg tilbake når du trenger det. Du har all verdens muligheter, det er så mye mer å utforske. Jeg må tilbake!

TEKST: Robin Reistad Fiske

Vil du også på langtidsferie på Mallorca?