Feriefavoritten Mallorca har alt

Feriefavoritten Mallorca lokker med krystallklart vann, flotte sandstrender, spennende grotter, et kulinarisk skattkammer og ikke minst lange vintradisjoner helt tilbake til romertiden.

Tekst: Harald Gautneb

Du trenger ikke å være vinekspert for å besøke de mange vingårdene på Mallorca, for alle kan lære noe under besøket som kan ta fra én til to timer. Vinmarkene på øya dekker et område på ca. 4500 mål, hvor flere vingårder ligger 450 meter over havet. Det er relativt lavt sammenlignet med andre vinregioner på fastlandet.

Feriefavoritten har sol 300 dager

Vinene fra denne regionen på Mallorca er blitt gode på grunn av jordsmonnet, og at det er rundt 300 dager med sol hvert år. Det er også viktig for kvaliteten at vindruene vokser nær det kjølige havet, men likevel i ly for havstormene.
Macià Batle er kjent for å ha en av de beste vingårdsturene på Mallorca. At all vinen som produseres på vingården drikkes på øya, betyr at produsenten har truffet godt. Med over 16 millioner øyturister hvert eneste år, er markedet umettelig.

Anno 1856: Macia Batle produserer kvalitetsvin. Og vi får smake.

Se hva som er ledig på langtidsferie på Mallorca til vinteren: TRYKK HER

Fjerde generasjon

Macia Batle ble grunnlagt i 1856 og er fortsatt i familiens eie. Nå er det fjerde generasjon av Batle-familien som har ansvaret for virksomheten. Fra slutten av 1990-årene har den gjort mye for å modernisere produksjonen. Nå pakkes det over 800.000 flasker i året, og Macia Batle har etablert seg som en av de ledende vingårdene på Mallorca, i byen Santa Maria del Cami – en kort togtur fra Palma.

Godsaker: Inneklemt mellom 150.000 vinflasker får Det Gode Liv-gjestene i godt humør.

Unikt mikroklima

På 1300 mål ved foten av Tramuntana-fjellkjeden dyrkes druene Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Chardonnay som er de viktigste ingrediensene i de røde, hvite og rosé- fargede vinene. Med et unikt mikroklima er det ideelt produsere vin av høy kvalitet. Det varma været er det lett å føle på, også i februar når sola skinner. Det setter den store gruppen med Aller travel-gjester pris på. Smaksprøvene gjør også noe med humøret og stemningen er høy. Dagen kan ikke bli bedre!

Et annen flott sted er Algarvekysten, les om langtidsferien som både er sosialt og aktivt under solen i Portugal – feriefavoritten Albufeira. LES HER