Kan du ta flotte feriebilder med telefonen?

Når du reiser på ferie lærer, opplever du og ser mye mer enn vanlig!

Når du reiser på ferie lærer, opplever du og ser mye mer enn vanlig! Det er mange inntrykk og ta innover seg, og mange minner og bære med videre. Derfor kan det være lurt å ta litt bilder! Da er det lettere å holde alle minnene levende. Så kan du få noe vakkert og henge på veggen også, enten det er på Facebook eller i stua.

Mange investerer i profesjonelle kameraer når de skal fotografere. Teknologien er blitt stadig bedre, og du kan kjøpe kameraer med like mye funksjonalitet som det en proff har, på en helt vanlig butikk for foto og elektronikk. Men trenger du det egentlig? Ofte ender det opp med å bli for mange funksjoner på disse kameraene, de blir for tunge å bære med seg og for mye innstillinger og styre med.

Samtidig er det blitt vanligere med smarttelefoner, og disse får stadig bedre kameraer. Du tenker kanskje at du må ha et ordentlig kamera for å kunne ta fine feriebilder, men det er ikke nødvendig lenger! Det er mange fordeler ved å ta bildene på din telefon:

 • Automatisk backup:

  De fleste telefoner er koblet opp mot en såkalt digital sky hvor bildene du tar legges opp fortløpende. Så: om telefonen din blir ødelagt så er feriebildene der fortsatt!

 • Liten størrelse:

  Mobilkamera er lett å ta med seg, det er mindre distraherende for andre om du bruker den til å fotografere og det er lettere å tilpasse vinkelen. Vanlig kameraer er tunge og klumpete.

 • Oppløsning:

  Kameraene på mobiler er blitt veldig bra de seneste årene. Oppløsning, lyssensitivitet og fokus er blitt svært bra, og i mange tilfeller kan du nesten ikke se på bildet om det er tatt med telefon eller med et ordentlig kamera.

 • Redigering:

  Du kan redigere og klippe bildene fortløpende, for å få et ordentlig inntrykk av hvordan de blir. Det finnes utallige apper man kan laste ned til telefonen, hvor man kan forbedre og endre bildene man tar.