Gikk Oslo-Dombås på langtidsferien

Gøril Mæland (70) og Jan Arne Lundberg (78) har gått over 32 mil i løpet av de fire ukene de har vært på langtidsferie med Aller travel på Mallorca – en distanse tilsvarende Oslo-Dombås.

«Det gode liv» for det aktive ekteparet er å være i bevegelse. Hjemme i Tromsø tar de på seg sekken og går til butikken nesten hver dag – uansett vær. Turen er på ca. 9 kilometer og ruta går gjerne innom byen for et kaffestopp. I tillegg går de andre turer når vær og føre tillater det. Å røre på seg er en livsstil og en selvfølge for Gøril og Jan Arne, så det har blitt noen mil i løpet av de 35 årene de har vært sammen.

Se alle langtidsferieresortene her

Gikk hver dag i løpet av langtidsferien

Mallorca-turen er deres tredje tur med «Det gode liv» på langtidsferie. De har tidligere vært i Nerja og Calpe for å gå på isfritt underlag vinterstid. Gøril forteller at det ikke er selve gåingen som er så spennende, men premien etterpå.
– Det er en følelse av velvære. Rett og slett en skikkelig godfølelse, sier hun fornøyd.

Før jul ble Gøril slått ut av en kraftig influensa, som satt i flere uker. Formen var derfor ikke på topp da hun landet i Palma i februar, men etter fire uker på den vakre, spanske øya føler hun seg revitalisert.
– Det er en utrolig stor forskjell. Det er deilig å få så mye frisk luft og få brukt kroppen. Vi drar ikke til Spania for å ligge på stranden og sole oss, men for å kunne være mye ute og gå på oppdagelsesferd.

Gikk med øye for fine bildemotiv

– Spania-været vinterstid er som en flott, nord-norsk sommerdag. Vi tar med oss mat, drikke og klær i sekken og tar oss god tid til å nyte naturen, se oss omkring og ta noen bilder, sier Jan Arne. Han er en ivrig fotograf og dokumenterer flittig turene med mobilen.

– Se her! sier han og viser oss appen som viser tilbakelagt distanse, høydemeter og ulik helseinformasjon.

– Kondisjonsalderen min er 53 år. Det er jeg veldig fornøyd med, med tanke på at jeg er 78!

Spreke langtidsferier i varmen hele vinteren, finn din favoritt i Spania, Portugal eller Thailand.

Mallorcas koselige gater