Har du vært på safari noen gang?

Dagen starter tidlig for ikke å gå glipp av den spektakulære soloppgangen. En kaffe, fruktsalat og litt müsli før vi kjører ut på dagens første safaritur.

Når temperaturene er lavere, tidlig morgenen og sen ettermiddagen, er det lettere å se dyrene som begynner å bevege seg. Vi sitter komfortabelt i en Landcruiser og i løpet av safarien forteller vår kunnskapsrike guide om livet på savannen og deler med seg av sin uendelige kunnskap om det afrikanske dyrelivet og naturen.

Ingen safari er seg lik, det kan være helt stille og man tror at alle dyrene har gjemt seg, plutselig dukker det opp noen artige aper som leker i et tre, en elefant som flagrer med ørene, en giraffhals bak en busk, flodhester som leker i vannet eller kanskje noen løver som smyger seg mot en stakkars forskremt impala (antilope). Ingen kan forutse hva som skal skje på en safaritur, men ja at man sitter igjen med spennende opplevelser og naturens storslagenhet, det er sikkert.

«Safari er et ord på Swahili som betyr å reise. Swahili prater man i Øst-Afrika»

Bushmat på safari er best

Etter dagens første safaritur, blir det en større brunsj. Maten i bushen er den beste! Temperaturen har steget, og man går og hviler i skyggen eller i det luftige, komfortable «teltet».
Før dagens andre safari tur, blir man servert «high tea», alt dagsferskt og altfor godt.

Katterdyrene kommer frem på ettermiddags safari

Ettermiddagssafari er annerledes enn den på morgenen. Det er større sjans for å se et kattedyr som begynner å planlegge sin middag. Antilopene kommer ut på savannen etter å ha tilbrakt mye av dagen i skyggen. Vi stopper for en «sundowner» for å se solnedgangen og nyte noe godt i glasset. Det blir mørkt og på vei tilbake til campen, er vi nå på utkikk etter dyreøyne og nattdyr som nå har våknet. Kanskje får vi glimt av leoparden som har klatret ned fra et tre på jakt etter mat?


I campen har de tent bål og vi får noe å drikke mens alle forteller om dagens store opplevelser. Den inntrykksrike dagen avsluttes med en bedre tre retters middag. Varmen, luktene, lydene, inntrykkene – ingenting er som å sitte i den kullsvarte natten, se opp på stjernehimmelen og glede seg over hvor heldig man er som får oppleve akkurat dette.

Opplev safari i selveste Masai Mara naturdyrepark i Kenya – en drømmereise. LES OM TUR TIL KENYA HER