Langtidsferie på Mallorca?

Mallorca - det perfekte stedet for langtidsferie!

Vi har snakket med Fredrik Gulbranson, som var årets populære vert for våre langtidsferie gjester på Mallorca. Han forteller varmt om aktivitetene og utfluktene gjestene var med på. Vi er glad for at Fredrik skal være vår representant neste sesong også!

Mallorcas rike kultur byr på alt fra fasinerende fotturer i Sierra de Tramuntana til yrende kunstscener sterkt inspirert av billedskjønne omgivelser. Dette er turen hvor du kan finne roen i møtet med unike impulser.

Mallorcas spesielle sjarm handler om de unike øyeblikkene. Som en øy i Middelhavet går tiden litt saktere enn på fastlandet, og med sine vakre omgivelser er det derfor ikke rart at Mallorca har blitt et yndet sted for kunstnere. Ved å forlenge ferien kan du senke skuldrene og trekke pusten. Du kan oppleve Middelhavets ferieparadis.

-De som har besøkt oss vet å sette pris på naturen, men også historien og kulturen. Det å få lov til å bli stadig mer kjent med en så spennende øy som Mallorca gjør at ingen måneder blir lik den forrige, sier Fredrik Gulbranson fra Aller Travel.

Hygge på vår langtidferie

Billetter til Mallorca er ute nå!

Detaljene rundt neste langtidsferie til Mallorca finner du her.

Tilpassede aktivitetsplaner på langtidsferie

Fredrik forteller at representantene for Aller Travel utarbeider ukeplaner hvor man er fleksibel i forhold til det som skal skje av arrangementer og gjestenes ønsker. I tillegg til billedskjønn natur kan øya by på et rikt kulturliv som stimulerer til interessante samtaler, delte opplevelser og nye tanker.

– Vi går tur med gjestene i flere timer i løpet av den første hele dagen de er her. Dette gjør vi for å opplyse om butikker, spisesteder og busstopp i nærområdet. Vi har også en samling vi kaller Uka som gikk – og hva skjer. Da hører vi på hvordan gjestene har opplevd uka som gikk og hva som er planene for neste uke, sier Fredrik. Dette byr på en unik mulighet til kontinuerlig å tilpasse opplevelsen for alle parters beste. Det gis også informasjon om spesielle hendelser som kan berike oppholdet.

– Vi har fanget opp arrangementer gjestene har sagt de ønsker å delta på. Eksempelvis er det ofte spennende konserter i Auditorium de Palma, opplyser Fredrik. Det følges opp på hva som annonseres for å se om dette er av interesse for gjestene å delta på. Et godt eksempel er gourmetfestivalen Mostra Cuines Calvia som skjedde i Calvia kommune i april.

– Vi leser opp menyer, tar påmeldinger og bestiller bord på restauranten. Gjestene får da besøke restauranter de ellers ikke ville oppdaget. Vi la til rette for to slike arrangement i april. Og det skjer igjen i oktober, opplyser Fredrik.

Fredrik Gulbranson er tilstede nesten hele sesongen

Palma – en moderne liten metropol

Fredrik utbroderer videre om alt man kan oppleve, og storbyen Palma trekkes fram som en smeltedigel av minneverdige opplevelser.

– Byen er en moderne liten metropol. Palma er en nydelig by med alle sine historiske minnesmerker og smale sjarmerende gater. Å få oppleve en av de mange festivalene til ære for en helgen er unikt. Mallorca kan også by på mange flotte gallerier og andre kulturelle severdigheter.

– Et besøk på Palau March eller Es Baluard gir innhold i ferien. En bør også ha vært innom mathallen Mercat Da Olivar før en reiser hjem. Det er også mange konserter en kan få med seg, forteller Fredrik. Utfluktene som tilrettelegges for gjestene kan gå til de mer kjente attraksjonene på Mallorca, eller de mer ukjente, som fotturer og gallerier i Sierra de Tramuntana.

– Flere forskjellige turer i Calvia, og dets nabokommuner, er noen av de opplevelsene jeg alltid prøver å få på plass i et månedsprogram. Det å starte en tur i den lille landsbyen Galilea, med utsikt over det meste av Calvia og Andratx, vandre gjennom fjellområdet i noen timer for å avslutte med en forfriskning i Calvia Village, gir en veldig god følelse, sier Fredrik Gulbranson.

Mandel blomstringen i februar

Fotturer i verdensarvområder

Serra de Tramuntana er verdensarvområde. Det er flott å oppleve disse områdene enten det er en utflukt til klosterkirken i Lluc som avsluttes med utsikten fra fjellene ved Cap Formentor, eller langs vestkysten til det tradisjonelle landadelsstedet La Granja.

– Veldig mange har også satt spesielt pris på å lytte til koret i klosterkirken, opplyser Fredrik om den spesielle turen.

Ut på tur aldri sur

De små reisegruppene, og de erfarne reiserepresentantene, tilbyr en fleksibilitet i aktivitetsplanen som ikke lett lar seg gjenskape. Denne kombinasjonen gjør at tiden på tur blir på dine premisser. Man trenger ikke jage ideen om drømmen som er Mallorca. Her er drømmen lett tilgjengelig.

TEKST: Robin Reistad Fiske