Hvordan er det i Spania nå?

Vi har tatt temperaturen på hvordan livet i Sør-Spania er akkurat nå. Vi har snakket med venninnene Ingrid Tønnesen (65) og Vibeke Bremar (66), som har feriert på Costa Blanca en årrekke. Vi møtte dem på bytur i Denia, og de gav oss noen svært gledelige oppdateringer.

Vi møtte venninne Ingrid og Vibeke på bytur i Denia. De koser seg på shopping, og begge er enige om at livet er nærmest som normalt her nå.

Vi elsker å gå i gatene og bare kikke, utvalget er like godt som før av både shopping og spisesteder. Ingenting er bedre enn å bare gå rundt i gamlebyen, nyte livet og varmen. I går var vi nede på matmarkedet, så i kveld blir det vel kanskje bare litt tapas på en av de lokale restaurantene i gamlebyen.

Det er bare inne på butikker, på offentlig transport og når man går til og fra bord på restauranter at man må ha munnbind. Noen spanjoler går fortsatt med munnbind på gaten, men det er ikke mange.

«Vi føler oss trygge her»
Vibeke Bremar

Aller Travel sine største langtidsresort ligger i Spania. Det er populært å feriere langs kysten av Spania på vinterstid, og vi tilbyr 4 uker i sol og varme med norske verter og mange aktiviteter og sosiale sammenkomster. Siste frist for å sikre seg høstens tur er nå. LES MER HER! 

Folk er flinke til å holde avstand og reglene er greie. På restauranter og i frokost buffeten på hotellet må alle bruke hansker når de forsyner seg, det føles godt og trygt. Ellers er det god plass på stranden og rundt bassenget er folk flinke til å holde avstand. Vi synes alt er veldig godt gjennomtenkt og organisert her – tilføyer Ingrid.

Reiserådet er opphevet

Vi skriver nå slutten av august og reiserådet ble opphevet til Europa for over en måned siden. Opphevingen av reiserådet til EU/EØS- landene, Sveits og Storbritannia var et signal fra norske myndigheter om at risikoen for å reise til disse landene er mindre enn før.
Reiserådet er altså opphevet og norske myndigheter opererer med fargekoder. Dette er i utgangspunktet for å beskytte oss mot importsmitte og dertil innreiseregler til Norge. Som reisende med Aller travel har vi derfor sagt at alle våre gjester må ha et gyldig koronapass, og vil da ikke være berørt av karanteneregler til Norge, uavhengig av fargekode på land.

I skrivende stund er 61% av den spanske befolkningen vaksinert. Smitten er nå stort sett blant de unge, og helsemyndighetene har fremskyndet vaksineringen av denne aldersgruppen som i utgangspunktet ikke skulle vært vaksinert før slutten av august. De fleste tiltak som nå er gjeldene, som portforbud nattestid i noen områder, er for å få bukt på spredningen i denne aldersgruppen.

Damene tusler videre, før de gir oss siste forsikring om at Spania er tilbake! Vi gleder oss til å reise denne høsten, og ønsker alle velkommen. SE VÅRE RESORT HER!