Island – En kort reise til nye opplevelser!

Det er faktisk noe å hente om man vender nesen den andre veien, og ser mot verdens nordligste hovedstad: Reykjavik.

Ofte når vi nordmenn vil dra på reise, ønsker vi å dra sørover. Til varmere strøk, strand og paraplydrinker. Men det er faktisk noe å hente om man vender nesen den andre veien, og ser mot verdens nordligste hovedstad: Reykjavik.

Opplev Reykjavik

Reykjavik er en vakker og spennende by, med mange muligheter både i selve byen og rett rundt. På tur med Aller Travel er mange av de beste severdighetene allerede lagt inn i programmet slik at du får med deg det viktigste, fra Den Blå Lagune til Den Gylne Sirkel. Men det blir også tid til å utforske på egen hånd! Her følger noen hendige tips til hva det kan være verdt å sette opp på planen.

For noen år tilbake fikk Oslo et nytt signalbygg idet Operaen ble avduket. Reykjavik er ikke noe dårligere! Operaen i Reykjavik heter Harpa og er arkitekturen er basert på Islands natur og plasseringen den har i bybildet. I mosaikken av glassbiter som danner det ytre skallet av bygget finnes det også fargede biter, og de lyser opp når solen treffer dem på en spesiell måte. Du kan følge det vakre fargespillet gjennom dagen, og se det endre seg. Innsiden er også verdt en titt, hvor du kan ta en kopp kaffe eller en matbit, eller besåke butikken der inne som selger vakker nordisk design. ønsker du å gå enda dypere, arrangerer også operahuset omvisninger med guide hvor du får se alle konsertsalene, og ta en tur bak scenen!

Vil du ut av byen kan du reise til Reynisdrangar, noen timers kjøretur fra Reykjavik. Her vil du finne den kjente svarte stranda, eller Reynisfjara som den egentlig kalles. Kombinasjonen av den nærmest kullsvarte sanden og de lyse steinformasjonene er vakker – og gjør seg godt på bilder!

Masse god mat på Island

Er du sulten etter en lang dag på sightseeing er både Grillmarkadurinn og Fiskmarkadurinn gode alternativer! Eller Grillmarkedet og Fiskemarkedet, som vi ville kalt det. Begge deler er restauranter og ikke markeder, om det skulle være noen tvil. Fiskemarkedet har fått sitt navn fordi de henter alle varene sine direkte fra nettopp fiskemarkedet. Kjøkkenet er åpent, så du kan se kokkene tilbrede de deilige og tradisjonelle rettene. På samme måte arbeider også Grillmarkedet tett med lokale bønder og gårder. De får de aller ferskeste og beste råvarene fra dem, og menyen blir skapt deretter. Maten blir beskrevet som tradisjonell mat fra Island, med en kulinarisk tvist! Nyt et godt måltid, enten du foretrekker mat rett fra havet eller rett fra de vakre åsene rett i nærheten.