Kjekt å ha i kofferten!

Det er noen ting det kan være kjekt å ha i kofferten om en liten ulykke først er ute.

Det er noen ting det kan være kjekt å ha i kofferten om en liten ulykke først er ute. Stort eller smått – disse tingene kan hjelpe deg langt på vei. Sjekk over denne listen får du drar, så du er sikker på at du har alt!

Anti-bakteriell spray eller gel

Lange flyturer, bussturer eller togturer rundt om, med få muligheter til å vaske hendene? Anti-bac er redningen, holder deg ren gjennom lange turer. Holder bakterier, infeksjoner og andre uhumskheter unna!

Plaster

Ha det alltid med i ryggsekken eller lomma. Små kutt kan fort oppstå når du vandrer, bader eller er på sightseeing. Få dekket såret og beskytt det mot bakterier og sviende saltvann.

Neglklipper/saks

Typisk ting som man aldri finner i butikken når man trenger det! Ha med det du foretrekker av saks eller klipper. Saks kan du jo bruke til flere ting også, så det er et lurt verktøy å ha.

Smertestillende

Greit å ha! Bra mot kutt, hodepine, smerter i rygg, nakke eller ben eller kvalme. Lurt å ha norske tabletter, da vet du hva du får og du vet akkurat hvilken dose du bør ha.

Reisesyketabletter

Det er kjedelig å bli dårlig på dagsutflukter. Du får bare noen timer på hvert sted for å ta inn alle inntrykkene, og da er det ikke noe særlig og bli sittende i skyggen og kjenne seg dårlig. Ta en reisesyketablett får du hopper på toget, bilen eller bussen du skal reise med! Så kommer du frem i god form.

Imodium

Nye land bringer med seg nye bakteriefloraer og ny matkultur. Det er kjempespennende å oppleve nye smaker, men noen ganger kan det ha konsekvenser. Det er ganske vanlig å bli dårlig i magen når man er på reise, om man bare føler seg litt oppblåst eller får matforgiftning. Imodium kan roe ned systemet, slik at du får i deg litt væske og mat, og blir fortere frisk!

Støttestrømper

Det kan være lurt å bruke støttestrømper på lengre reiser med fly, båt, buss eller bil. Det kan også være lurt om du går i lengre strekk eller blir stående lenge. Altså passer støttestrømper godt til både reise og sightseeing. Ta de på får du skal i vei, så slipper du smerter og hovne ben på kvelden.

Pyrisept

Om du får små kutt eller sår er det greit å få renset opp i det ganske kjapt, når du er i et fremmed land med fremmede bakterier som kroppen din kanskje ikke er vant til.

Nå skal du være forberedt på det meste!