Kulinarisk elvecruise uten sidestykke

Vår portugisiske sjefskokk Jorge Coutinho begeistrer på vårt elvecruise på Douro-elven. Med sine gastronomiske ferdigheter tilfredsstiller han den mest kresne gane. Også blaserte franske cruiseturister nikker smilende under måltidene.

Foto: Sven-Erik Røed

All verdens godsaker

Et cruise på Douroelven er også en kulinariske reise gjennom land og ulike mattradisjoner. Sjefskokken og hans to assistentkokker, Alexandre og Artur, legger all sin ære i å servere de aller beste retter laget av råvarer av topp kvalitet. Spansk-, portugisisk-, fransk- og et snev av italiensk kvalitetskjøkken gir små frydefulle eksplosjoner i smaksløkene. Hvert måltid blir til en sann fest. Og det er ingen selvfølge når betjeningen i den trange byssa helt foran i båten skal servere 140 personer tre til fire retters måltider to ganger om dagen, samt en varierende frokost med all verdens godsaker.

Mange nye og spennende smaker, mener Turid.

Gir samme gode servicen til alle

– Vi er et godt team som jobber kontrollert og effektivt. Den beste tilbakemeldingen vi kan få er fornøyde cruisepassasjerer, forteller Jorge Coutinho i «Croisi Europe». Dette er av rederiene som har dominert cruisetrafikken i Dourodalen i en årrekke. De har for lengst knekket den vanskelige koden om hvordan gi samme service til hver eneste gjest. Da blir også tilbakemeldingene gode.

Se vårt neste elvecruise på Douroelven her!

Manuel og Dora passer på sine gjester og gir dem førsteklasses service under hele måltidet.

Viktig å holde seg i bevegelse

Aller travels reiseleder Karl-Gunnar Fjellestad har seilt utallige ganger med samme rederi, på ulike elver og land med forskjellige skip og mannskap.

– Jeg mener bestemt at elvecruisene med Aller travel er noe av det beste som tilbys. At noen av skipene er over 20 år gamle betyr ingen ting så lenge de blir holdt vedlike og at servicen blir satt i høysetet, sier Fjellestad. Han vet at en ukes seilas med totalt seks til åtte lunsj- og middagsretter på menyen kan bli en krevende øvelse for å holde fasongen. Derfor gir han et privat pilatestilbud på akterdekket, som betyr økt smidighet og balanse. Det er også et tilbud de aller fleste norske gjestene benytter seg av.

«Jeg mener bestemt at elvecruisene med Aller travel er noe av det beste som tilbys.»

75 meter lang glir «MS Infante Don Henrique» gjennom det vakre landskapet.

Alt er inkludert

Selve prikken over i´en, er gallamiddagen på cruisets nest sist kveld. Da stiller Karl-Gunnar i sin fineste skreddersydde dress fra en reise i Vietnam. Gjestene er høytidsstemte – besetningen likeså. Nok en gang er forventningene rettet mot Jorge, Alexandre og Artur som har lagt lista skyhøyt. Også vinene som stammer fra ulike portugisiske vindistrikter er nøye plukket fra øverste hylle. Og når det er sagt, trenger du ikke å åpne lommeboka en eneste gang da alt er inkludert av mat og drikke i prisen.

Se enda flere elvecruise med Aller travel her!

Seks gode venner fra Trondheim skåler fornøyd med Karl-Gunnar Fjellestad.

På ny tur med Karl-Gunnar

– Ved å reise på et slikt cruise har du full kontroll på kostnadene og blir ikke overrasket av en faktura på avreisedagen. Dessuten liker jeg denne formen for ferie med norsk reiseleder, hyggelige og inkluderende medreisende og spennende utflukter og opplevelser i et godt sammensatt program, sier Turid Helland. Hun har allerede har bestilt seg en ny tur med Karl-Gunnar Fjellestad. Denne gang til Sicilia i oktober.
– Han er nok min favoritt, sier hun med et smil og sol i blikket.

Se flere turer med Karl-Gunnar som reiseleder her!