– Langtidsferie er påfyll av energi!

Reis fra sludd, slaps og snø og få fire herlige uker i varmere strøk om vinteren. Her er gjestenes egne grunner til at de reiser på langtidsferie.

Hyggelig fellesskap

Det er lett å få nye venner på langtidsferie. Hver uke legger vertene opp til mange sosiale arrangementer, enten det er vaffelstunder, boccia-turneringer, foredrag, quizkvelder og fellesavgang til hyggelige opplevelser i og rundt byen.

Unni Helene Nicolaysen fra Engerdal stortrives på langtidsferie, og synes det er veldig lett å bli kjent med andre.

– Jeg kan ikke få fullrost vertene nok, de tar vare på oss og skaper en trygg og fin atmosfære. Det er ikke farlig å reise alene, når det ligger så godt til rette for å bli kjent med nye mennesker, forteller hun.

Du trenger ikke å frykte ensomhet selv om du reiser alene på langtidsferie. Det er mange hyggelige arrangementer å være med på i løpet av dagen, og hvis du ikke har noen å spise middag med, kan du møte i resepsjonen klokka 18. Her møter du andre som har lyst på selskap til middag.

Hyggelig fellesskap på langtidsferie i Albufeira.

Reserver uten forpliktelser!

En plass i solen til vinteren!

Vi kontakter deg senere for depositum

Få en pause fra vinteren

Når vinteren er på sitt mørkeste og kaldeste er det veldig deilig å reise sørover til sol og behagelige temperaturer. Det synes i hvert fall May Brith Aannerud fra Tromsø. Hun og kameraten Knut Nyrud har vært fire uker i Albufeira i Portugal og er strålende fornøyd med oppholdet og været.

– For oss er jo dette høysommer, rett og slett en knallsommer etter nordnorsk standard! smiler May Brith.

–  Vi synes det er deilig å reise bort når mørketiden starter, så blir ikke vinteren så lang, forteller hun. I løpet av ferien har hun fått tekstmeldinger hjemmefra om snøfall, måking og vanskelige kjøreforhold, og da føles det ekstra godt å ta på seg en tynn jakke,  lette sko og nyte frodig, grønn natur, sol og behagelig temperatur.

–  Her er folk så vennlige, så vi reiser nok ned igjen neste vinter også, sier May Brith.

BESTILL LANGTIDSFERIE NÅ! Få rabatt hvis du bestiller før 1. juni

Hyggelige aktiviteter på langtidsferie i Albufeira.

Palmer, sol og basseng er bedre enn sludd, slaps og snø!

Aktiv ferieform

– Jeg er allerede i bedre form, forteller Oscar Lauge Thingnes fra Lillehammer. Han har nettopp kommet tilbake til hotellet etter en times forfriskende morgentur. Han og kona var på langtidsferie i Albufeira i fjor og var så fornøyde at de bestilte ny tur med en gang de kom hjem.

– Det er veldig hyggelig her! Vi liker å rusle ned til bystranda, ta av oss skoa og vasse litt i vannkanten før vi nyter et glass rosévin på en av de hyggelige strandrestaurantene, forteller han.

Fra mandag til fredag kan man velge mellom to morgenturer, bortsett fra de dagene det er utflukt. Klokka 08.30 kan de aller sprekeste, og de som har lyst til å få opp pulsen på morgenkvisten, møte opp i resepsjonen. Da tar Ragnhild med seg folk på en rask gåtur på cirka en time.

FRISTER DET Å REISE PÅ LANGTIDSFERIE? Se alle avgangene og destinasjonene her

Morgentur på langtidsferie i Albufeira.

Ragnhild tar med seg en sporty gjeng på en rask morgentur.

– Det er så forfriskende å starte dagen med rask gange, litt strekk og tøy. Ragnhild holder et godt tempo, som gjør at man har god samvittighet hele dagen, forteller May Brith Aannerud fra Tromsø.

Neste morgentur, som er i rolig tempo, starter 09.30. Her møtes folk i komfortable klær og gode sko. Arne Tvedt fra Sulitjelma har allerede vært en tur ned til byen og har fått 4100 skritt på aktivitetsklokka. Nå er han og ti andre morgenfugler klare for en hyggelig tur i rolig tempo.

– Jeg er stort sett med hver morgen, forteller Randi Liv Heramb fra Stavern. Arne Aamaas nikker enig:

– Ja, det er en veldig god start på dagen!

Morgentur på langtidsferie i Albufeira.

Randi Liv Heramb og Arne Aamaas er med på morgentur nesten hver dag.

Nye opplevelser

Hver uke legges det ut et nytt aktivitetsprogram, som omfatter både utflukter og sosiale aktiviteter som gjestene kan være med på.

Trond Berg fra Oslo har vært på langtidsferie i to uker allerede, og er storfornøyd.

-Da kona levde, dro vi ofte til Spania om vinteren. Jeg reiste hiẗ for å oppleve noe nytt, og synes opplegget er helt fantastisk. Det mangler ikke på noe, verken på hotellet eller arrangementene. Minst en gang i uka arrangerer vertene en litt lengre utflukt med buss og guide. Ferien er godt tilrettelagt for oss alle sammen, forteller han.

BLI MED PÅ LANGTIDSFERIE: nye avgangene lagt ut – se destinasjonene her