Langtidsferie i blomstrende Denia

Det Gode Liv Denia er et forholdsvis nytt langtidsferie-sted for Aller Travel på Costa Blanca. Den travle havnebyen med et slags subtropisk mikroklima lokker til seg turister hele året.

FOTO: Sven-Erik Røed

Denia er et viktig knutepunkt i Alicante-området som knytter Balearene med de fire største øyene til Mallorca, Ibiza, Formentera Pityusene til fastlandet. I høysesongen går det ferjer flere gang om dagen, mens på i vintersesongen er avgangene redusert.

– Det er først og fremst det stabile været i Denia våre gjester setter pris på, forteller Aller Travel-vert Grethe Frøisland. Med en gjennomsnittlig årlig temperatur på 20 grader med varme somre og milde vintre er det mange som velger å komme hit også i vintersesongen, sier hun og legger til at byen har over 2800 soltimer i året.
På grunn av det gode og stabile været, og ikke minst det spesielle subtropiske mikroklimaet, møter vi en slående blomsterprakt i vakker kontrast til grønne nåletrær og ranke palmer brer seg oppover fjellsidene, og selv i vintersesongen beholder de grønne plantene og pinjetrærne sin glans.

Takket være dere er oppholdet på Ona Ogisaka Garden blitt langt over forventet, sier Anne Brita Mehl fra Vakås i Asker til Aller-vertene Grethe Frøisland og Grethe Stabæk Andersen.

Aller Travel sitt hotell ligger når kysten og de øverste leilighetene kan ha flott utsikt

«Ble venner for livet med Aller Travel»

– Det gjør ingen ting at hotellet ligger litt utenfor sentrumsområdet, sier ekteparene Wenche og Odd Steinar Refsland fra Egersund og Tormod og Karin Anuglen fra Bømlo. De gode vennene som traff hverandre for første gang på Aller Travel sitt langtidsopphold på Kypros liker å oppdage nye reisemål og var ikke sene om å melde seg på tur da Aller Travel åpnet for Denia.
– Albufeira, Calpe, Ayia Napa og Calahonda ramser vennene opp når vi spør hvor de har reist med Aller Travel tidligere.
– Vi snakker jo sammen på flyet og spør hvor de andre har vært. Etter det bestemmer vi oss for hvor vi skal reise neste gang. Den beste markedsføringen er å snakke med folk som allerede har vært på reisemålet, sier Odd Steinar som pakker kofferten på ny i februar. Da er kona og vennegjengen reiseklare igjen.

– Vi storkoser oss sammen på tur med Aller Travel, sier reisevennene Odd Steinar (t.v) og Wenche Refsland og Tormod og Karin Anuglen som sørger å få med seg vafler og quiz-arrangementet.

«Gir Aller-vertene terningkast 6»

Vi reiser med samme reiseoperatør fordi vi kjenner konseptet og vet at vi får det vi ønsker oss. Denia er intet unntak, og takk være dyktige verter som gir oss mange morsomme og interessante aktiviteter og utflukter er ingen dager like. Dessuten trives vi i hotellets leilighet hvor vi lager mat og spiser det feste måltidene sammen. Unntaket er den deilige frokosten som er inkludert i oppholdet, sier Odd Steinar Refsland som vet hvor grønnsaksmarkedet, gamlebyen og kjøpesenteret og strandpromenaden er.

Anne Brita Mehl fra Vakås i Asker kan ikke være mer enig og gir Allervertene Berit Frøisland og Grethe Stabæk Andersen terningkast seks. Jeg er på flyttefot og er uten et sted og bo i en overgangsperiode. Derfor reiste jeg hit, og angrer ikke en dag. Takket være Berit og Grethe får jeg all den hjelpen jeg trenger. De er til stor glede og trygghet for meg, sier hun.

Anne Brita Mehl fra Asker lar seg varte opp.

Alle langtids resort for Det Gode Liv Langtdisferie dinner du ved å trykke HER

Flott service på Denia

Serviceinnstilte Theresa er hotel Ona Ogisaka Gardens i Denia nær sagt alltid tilstedeværende servitør og restaurantansvarlig. Hun vet å skjemme bort sine gjester med deilig lokal paella, salater og tapasretter. Når utetemperaturen tillater det kommer også Sangriamuggen på bordet.

Paella må til for å få opp den rette stemningen. Theresa forteller av fideua er en variant der ris er byttet ut med pasta.

Det Gode Liv Denia:

  • Godt utrustede og fine leiligheter
  • Deilig frokost inkludert i 4 uker
  • Nærhet til hyggelig by
  • Fem minutter til flott strand
  • Hyggelig fellesrom for våre gjester
  • Flotte utflukter
  • Gode turmuligheter i området

Les mer om det Gode Liv Denia HER

Vi trives med variasjoner og liker å utforske nye steder, sier Odd Steinar og Wenche Refsland.

Knut Hansen setter også pris på hotellets mange fasiliteter. Særlig trimrommet er han begeistret for. Den spreke bergenseren må ha sine daglige treningsdoser med vekter og apparater før han legger ut på turer i fjellene eller rundt i byen.
– Det er godt å komme seg vekk fra Bergen i november. Værmessig har jeg ingen ting å klage over, sier han.

Sprekingen Knut Hansen fra Bergen liker både å gå i fjellene og bruke hotellets treningsapparater. Her klar for dagens første økt!

 

Flere bilder fra Denia, leilighetene og resortet: