Langtidsferie i solfylte Albufeira

Vil du forlenge sommeren denne høsten skal du vurdere Albufeira i Portugal med sine 300 soldager og rolige middelhavsatmosfære.

Vurderer du å dra på langtidsferie når sommeren har takket for seg her nord, bør du vurdere den sydlige delen av Portugal.

«Mange tror at Portugal er kaldere enn Spanias solkyst om vinteren, men det stemmer ikke.»

–Mange tror at Portugal er kaldere enn Spanias solkyst om vinteren, men det stemmer ikke. Drar du til Albufeira på Algarvekysten, er du sikret et varmt klima hele vinteren med temperaturer mellom 15 og 20 grader, forteller DET GODE LIV vert, Kristian Bredby.
Han har selv reist til Albufeira de fem siste årene og mener det er flere gode grunner til å kaste blikket vest for Spanias solkyst hvis du lengter etter et varmere klima.
Albufeira er et av langtidsreisemålene til Aller Travel, to ganger årlig som starter i oktober som varer ut november og fra mars til april. Er du glad i å bade i sjøen er Kristians tips å reise i oktober.

Ledige plasser til DET GODE LIV Albufeira finner du HER

–Da er havet fortsatt varmt, etter at sola har stått på hele sommeren. Badetemperaturer på rundt 18 grader holder til ut i desember.
Det er mange klipper langs Algarvekysten, og inne i mellom ligger de gylne sandstrendene tett i tett. Langs hele Algarve kysten ligger også flere hyggelige store og små fiskelandsbyer det er verdt å besøke.

Rolig middelhavsatmosfære

At det blir betydelig færre turister fra september er også verdt å merke seg, ifølge den erfarne reiseverten.
– Atmosfæren er roligere samtidig som servicen er på topp. Da er det fritt frem for eldre aldersgrupper å nyte den rolige atmosfæren. Selv om utelivet ikke er like pulserende som om sommeren, holder mange restauranter og barer åpent. I Portugal slipper du dessuten kelnere som prøver å kaste deg inn i restauranten. Noe mange nordmenn setter pris på, ifølge Kristian.

Kulinarisk og rimelig

Er du glad i sjømat kan du bare glede deg til kulinariske opplevelser. Du merker fort at Portugal er en sjønasjon når du er på restaurant. Her får du sjømatretter i alle mulige versjoner; ofte med klippfisk og tørrfisk som hovedingredienser. Visste du at nasjonalretten Bacalao lages i 365 varianter, en for hver dag i året. Men de har også et internasjonalt kjøkken med mat for kresne ganer. Maten er generelt også rimeligere enn i Spania.

Langtidsferie i Portugal, se HER

Spennende historie

Er du glad i kulturelle opplevelser og historie, er det enda en grunn til å velge Portugal. Kristian tar ofte med gjestene på små og store utflukter til de pittoreske fiskelandsbyer, men også til den trivelige gamlebyen med sine brosteinsbelagte gater, stemningsfulle kirker og rike restaurantliv. Kristian holder også foredrag der du kan lære mer om Portugals spennende historie.
–Du oppdager fort at Albufeira er en gammel by. Her kan du fremdeles spor etter romerne. Maurerne som okkuperte området i mer enn 700 år, har satt sitt preg på arkitekturen med gamle borger og festninger som skriver seg fra de arabiske erobrerne.

Mye på programmet

Nytt av året er at Aller travel tilbyr langtidsferie med tre ukers opphold, men du kan selv velge å være lengre hvis du ønsker det. Noen ferierer i to hele perioder og får gjerne besøk av familie under oppholdet, forteller reiseverten.
–Hotellet vi bor på heter Vila Petra, et leilighetshotell i utkanten av sentrum. Her er det romslige fine nyoppussede leiligheter med bad og velutstyrt kjøkken. Hotellet har et eget program fem dager i uken. Reisevertene arrangerer morgenturer, aktiviteter, utflukter, markedsturer og hyggekvelder for gjestene. Hotellet har oppvarmet innendørsbasseng og trimrom.
–Skulle det bli dårlig vær en dag arrangerer vi alltid noe på hotellet slik at dagen blir hyggelig likevel.

LES OM DET GODE LIV ALBUFEIRA HER

DET GODE LIV Albufeira, Portugal

  • Flotte leiligheter på et fint resort
  • Algarvekysten har mye å by på av hyggelige utflukter
  • Vi samles en mindre gruppe, og blir godt kjent
  • Sjarmerende fiskebyer
  • God atmosfære
  • Deilig mat og hyggelige priser