Langtidsferie i Thailand

Etter 2,5 år med pandemi, tok vi turen til vårt Det Gode Liv langtidsresort i Sam Roi Yot. Vi var spent på om våre favorittsteder var tilbake på plass etter turiststopp over så lang tid.

Som mange andre steder i Thailand kan man dessverre se at det har vært et par sesonger uten turisme. Noen restauranter og butikker er forlatt, men fordelen til Sam Roi Yod er at de aldri har vært så avhengig av turister som mange andre steder i Thailand, så her har livet stort sett gått sin gang. Vi følte en fin, positiv atmosfære for fremtiden i landsbyen.

Etter en lang flyreise fra kalde Norge var det uansett nydelig å komme til vår lille oase. Her møter stillheten oss, kun brutt av lyden fra tropiske fugler, høner og kuer – vi er på landsbygda i Thailand.

«Sawadi kaa»
God dag på Thai

hører vi langveis fra, og i møte kommer resepsjonisten med verdens største smil – ingen tvil, vi er tilbake i smilets land Thailand. Nå er det bare å senke skuldrene, nyte varmen og tilværelsen.

Se hva som er ledig på Det Gode Liv Thailand HER

Stranden, varmen og tilværelsen i Thailand

Å ha hele 4 uker i Thailand gjør noe med en «nordbo». Vi tiner opp, slapper av og nyter god service og lette dager. Vårt basseng ligger 3 meter fra inngangsdøren, så et morgenbad hører til. Etterpå blir deilig frokost servert i restauranten. Vi er så heldige at eieren av vårt resort har danske aner, så brød, egg og god kaffe hører til – og selvfølgelig fersk oppskåret tropisk frukt som søt mango og dragefrukt. Bedre start på dagene skal du lete lenge etter.

Frokosten er fantastisk

 

Været her på vestre siden av Siambukta er upåklagelig behagelig året rundt – om man liker varmen. Høysesong er fra midten av oktober til midten av april, med temperaturer rundt 28 grader og lite regn. Så blir det varmere fra april mot sommeren, med monsoon tiden med mye regn rundt juni.

Dagene går (for) fort på langtidsferien

På dagene gjør vi som thaiene i Sam Roi Yot; vi tar det med ro mens varmen er på det meste. Vi følte likevel at vi trengte å røre på oss, og da fikk vi skyss ned til stranden i resortets tuk-tuk. Noen dager satte vi oss på syklene for en lengre oppdagelsestur langs kysten. Området er flatt og utmerket til å sykle, men solen steker, så sykkelturene gjorde vi tidlig på morgenen. Vi stoppet gjerne på en av de lokale markedene og plukket opp litt frukt, eller hilste på munkene ved tempelet som ligger i enden av strandpromenaden.

Uansett, nesten hver dag tok vi rusleturen ned til strandpromenaden for en thai-fotmassasje. Dette er langt fra et fancy spa, men vel så sjarmerende, god service, fantastisk massasje til lyden av havet og stedets ville høner – og til knapt 100 norske kroner! Negler og hår kan også gjøres her for en meget god pris.

Utsikten fra massasjen

Livet på langtidsferien i Thailand

Skal du på langtidsferie hit, så er et tips å ta med mange gode bøker, og dessuten har Det Gode Liv et lite bibliotek du kan bytte til deg andre norske bøker. Gled deg til å finne en favoritt-palme å sitte under, en solstol og en god bok.
Resortet har store, fine fellesområder med stor grønn hage. Det blir noe svalere i 15- tiden, så da går det an å ta et slag boccia eller kanskje litt yoga trening. Her blir det hyggelig å møtes med vår lille gruppe.

Kveldene kommer alltid litt brått på i Thailand, allerede rundt 18-19 tiden er det mørkt, men det går fortsatt å være ute – i bare kortermet skjorte! Vår landsby Sam Roi Yot har et lite knippe restauranter på strandpromenaden, du finner både vestlig og lokale thai restauranter. Prisene er det ingenting å si på. Noen dager i uken er det levende musikk på Chez Frank, og vårt eget resort har kanskje områdets beste mat og hyggelig atmosfære. Søster resorten kan flagge med pizzaovn og det er duket til kanskje en samlinger her også.

Ingen tjas og mas og påtrengende selgere her – heldigvis!

Vår lokale strand er fin, langgrunn og rolig, aldri mange mennesker. De thailandske myndighetene innførte desverre forbud mot å ha solsenger og parasoller for noen år siden i hele landet, men nå har det dukket opp så smått igjen. På vår lokale strand kan vi dessuten gå til Dolphin Beach Resort, som ligger midt på strandpromenaden, for å låne solsenger for dagen (koster 110 bath) og da ble det gjerne noe kaldt å drikke og en god lunsj samtidig.

Noen bilder fra vår reise:

Flotte leiligheter på resortet

Man blir likevel trøtt av all varmen og da er det deilig å kunne trekke seg tilbake i de fine leilighetene, sette på aircondition, brygge en te og faktisk se norsk underholdning på TV – teknikken er utrolig. Seks timers tidsforskjell gjorde at vi fikk med oss mer på morgen-tv enn kveldsnytt. De større leilighetene på Det God Liv har har er veldig fine og romslige, og absolutt å anbefale om du ønsker en hjemmefølelse. Alle leiligheter får vann til å drikke fra resortet, rengjøring og har det meste av kjøkkenutstyr. Badehånkle ligger klart i skapet.

Utflukt til natur og Hua Hin

Sam Roi Yot ligger ved nasjonalparken, med vakker natur med jungel og innsjøer. Grotteturen er å anbefale, men man må være god til bens. Ellers går det daglig shuttle bus til Hua Hin (ca. 40minutter), som er områdets store turistby. Her er det både storsentre, vestlige butikker og strandbarer. Om du etter hvert savner litt mer kjente matvarer, er det også størst sannsynlighet for å finne det i butikken her – kanskje til og med ost, knekkebrød og leverpostei.

Thai kongen sitt sommerpalass ligger i Hua Hin, og vi kan varmt anbefale å ta en te i paviljongen på det gamle ærverdige Railway hotell fra 1920 (nå Centara hotell). Massevis av historie i veggene her. Vi kan også anbefale en av sjømatrestaurantene på brygga (ved Hilton) eller take away fra nattmarkedet (åpner klokka 18).

Hvem passer Det Gode Liv Thailand for

Langtidsferien i Thailand og Sam Roi Yot er for den som vil komme seg til varmen og kose seg med avslappende dager. Man må like å prøve nye smaker, bli kjent med ny kultur og like å finne roen. Det blir en mindre gruppe som reiser på Det Gode Liv her, så da står man mer fritt til å finne på en del selv, gå turer og bli med på utflukter. For ivrige golfere er det ikke langt til mesterskapsbaner, ellers så finnes en liten treningsbane bare 5 minutter unna.
Personlig liker vi stedet veldig godt, ikke minst for servicen, de flotte leilighetene og den søvnige atmosfæren i landsbyen. Man bør kanskje være god nok til bens for å komme seg ut og inn av små tuk-tuker og for å kunne spasere et stykke når vi er på tur – dersom du ikke velger å bare nyte tilværelsen på resortet da.
Det Gode Liv Thailand blir en herlig langtidsferie! Tips er å pakke godt med solkrem, solbriller, myggmiddel og gode bøker. Regntøy og jakke kan du legge igjen hjemme. Gled deg til å prøve ut thaimaten og bli med på spennende utflukter. Det blir en mindre gruppe på tur og vi blir godt kjent.

Vil du på langtidsferie til Thailand, LES MER HER