Litteraturliste Spania

Disse bøkene gir et godt innblikk i den spanske kulturen og historien, og viser også mangfoldet og kreativiteten til spanskspråklig litteratur

LITTERATURLISTE

“Don Quixote” av Miguel de Cervantes – En av de mest kjente romanene i verden, som følger de ville eventyrene til den gale ridderen Don Quixote og hans trofaste følgesvenn Sancho Panza.

“The Shadow of the Wind” (Vindens skygge) av Carlos Ruiz Zafón – En mystisk og romantisk roman som tar deg med på en reise gjennom Barcelona på begynnelsen av 1900-tallet.

“The House of Bernarda Alba” av Federico García Lorca – En tragedie om en tyrannisk mor og hennes fem døtre, som ble skrevet av en av de mest kjente spanske dramatikerne i det 20. århundret.

“In Diamond Square” av Mercè Rodoreda – En roman som følger livet til en ung kvinne i Barcelona under den spanske borgerkrigen og etterkrigstiden.

“The Infatuations” av Javier Marías – En roman som blander mysterium, kjærlighet og filosofi og utforsker de mørke sidene ved menneskelig lidenskap.

«Lysets hastighet» av Javier Cercas – En tankevekkende roman om litteraturens vesen, fremgangens farer og krigens ubarmhjertighet. Men mest av alt er det en tankevekkende skildring av menneskets grunnleggende behov for å finne sammenhenger i livet.