Opplev våren på vakre Donau

Har du lyst til å møte våren i vakre omgivelser og sammen med hyggelige folk? Her er 13 gode grunner til at du skal bli med oss på et opplevelsesrikt elvecruise på Donau. Bestill nå og få hele 3000 kroner i rabatt med 2 personer i lugaren (1500 kroner i rabatt dersom det kun er 1 person i lugaren).*

1. Idyllisk elvecruise

Elvecruise er en hyggelig og behagelig måte å reise på. Elvebåten er som et flytende hotell, og du kan se mange byer og flotte severdigheter uten å måtte pakke bagasjen opp og ned mer enn én gang. Om dagen ligger båten til kai mens vi utforsker nye byer, reiser på utflukt og opplever kulturlivet. Om ettermiddagen letter vi anker og båten forflytter seg mens vi spiser og hygger oss om bord. Å nyte ettermiddagssolen, hyggelig samtale og et glass vin på dekk er en flott måte å fordøye dagens mange gode opplevelser på.

2. Førsteklasses boutique-båt

Vi reiser med elvebåten MS Der Kleine Prinz, «Den lille Prins» som er en nyrestaurert boutique-båt med høy standard. Båten har:

– et stort soldekk
– hyggelig bar med levende musikk hver kveld
– en liten suvenirbutikk
– flott salong med panoramautsikt
– restaurant med nydelig utsikt og god mat

Båten har 45 lugarer og et mannskap på 24. Alle lugarene er utvendige, store og komfortable med store vinduer som kan åpnes. Lugarene har to enkeltsenger, TV, luftkondisjonering, hårføner, safe og bad med dusj.

Der Kleine Prinz på Donau

Cruisebåten MS Der Kleine Prinz er en populær båt blant skandinaviske reisende. Den er nylig blitt totalrenovert, og er en førsteklasses boutique-båt med høy standard.

3. Hyggelig fellesskap om bord

Det er bare norske gjester om bord i MS Der Kleine Prinz denne turen. Her er det lett å bli kjent med nye mennesker; vi reiser sammen på utflukter og har alle måltidene sammen om bord. Hver kveld etter middag er det levende musikk i baren, og mange danser og hygger seg hele kvelden. – Vi blir som en stor vennegjeng, sier reiseleder Tone Mjøberg, som har erfart at mange av gjestene blir gode venner i løpet av turen, og at mange reiser på nye turer sammen etterpå.

4. Vakre byer

I løpet av denne turen skal vi besøke mange vakre byer, både langs Donau og litt lenger unna. Vi både starter og avslutter turen i praktfulle Wien, en by med så mye storslagen arkitektur at man kan få kink i nakken. Vi gjør også et strandhugg for å besøke Mozarts fødeby Salzburg. På veien til Salzburg kjører vi buss gjennom et vakkert landskap og kan nyte synet av de snøkledde Alpene. Alle byene vi drar innom på turen, som Passau, Dürnstein, Melk og Linz, er usedvanlig vakre, med spennende severdigheter og interessant historie.

Bestill nå og få 3000,- i rabatt med 2 personer i lugaren!*

Slå til på vårt knalltilbud på det populære elvecruiset på Donau.

5. Vinsmaking i Wachau-dalen

Både Tysland og Østerrike er kjent for å lage vin av svært høy kvalitet. Vi reiser gjennom Wachau-dalen, som er de største vindistriktene i Østerrike. Her produseres det nydelig hvitvin fra den østerrikske druen Grüner Veltliner. Vinene fra denne druen spenner fra lette terrasseviner til mektige, aromatiske viner. De som ønsker det, kan bli med på spennende vinsmaking mens vi besøker Dürnstein. Det blir også arrangert vinsmaking om bord i båten.

6. Storslått arkitektur i Passau:

Vi drar på utflukt til den vakre byen Passau, som ligger i Bayern, hvor elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Byen er preget av storslått, italiensk arkitektur og er overveldende vakker. På en høyde over Passau rager den stolte St. Stephan-domkirken. Orgelet i kirken er verdens største kirkeorgel, og virkelig verdt å få med seg.

Katedralen i Passau er verdt et besøk.

7. Orgelkonsert i Dürnstein

Det storslagne kirketårnet er noe av det første du ser når vi ankommer byen Dürnstein. Klosteret ble grunnlagt på 1400-tallet, men ble omformet til barokkstil på 1800-tallet. Vi drar på byvandring i den vakre middelalderbyen, som er en del av kulturlandskapet Wachau og står på Unescos verdensarvliste. Vi avslutter byvandringen med en vakker orgelkonsert i en av byens kirker.

8. Vakker natur langs Donau:

Vi seiler gjennom Wachau-dalen, som er på Unescos liste over naturskjønne områder. Dette er midt i hjertet av strekningen som kalles «det romantiske Donau», som ligger mellom Dürnstein og Melk. Når seilasen starter på ettermiddagen, kan du virkelig finne roen i en behagelig solstol på soldekk ute, eller inne i salongen med panoramautsikt over elven og den vakre naturen vi passerer. Det er balsam for sjelen.

9. God mat og drikke om bord:

Det er helpensjon på båten på hele turen, og alle måltider blir servert i restauranten om bord. Hver dag serveres det en luksuriøs 4-retters middag + ost i restauranten. Til lunsj får du stor salatbuffet, hovedrett og dessert. Drikke er ikke inkludert i prisen, og koster ca. 150 Euro. Da kan du drikke det du ønsker om bord, inkludert flere typer vin, musserende, øl, brandy, whisky, gin tonic, irish coffe, Aperol Spritz og en rekke andre drinker.

Mannskapet om bord i båten skaper god atmosfære, og en kveld inviterer Kapteinen til en ekstra flott middag om bord. Her er kapteinen sammen med reiseleder Tone og to av mannskapet.

Du har fantastisk utsikt fra restauranten.

10. Berømt kloster i Melk:

Vi besøker det storslåtte benediktinerklosteret Melk, som står på Unescos verdensarvliste. Klosteret ligger vakkert til på en høyde over Donau, omkranset av et fint parkanlegg. I klosteret får vi se en svært interessant utstilling, et utsøkt bibliotek med gamle manuskripter samt en fantastisk barokk-kirke. Klosterskolen eksisterer fortsatt og har i dag 900 elever av begge kjønn.
Forfatteren Umberto Eco ga en av hovedpersonene i sin kjente roman «Rosens navn» navnet «Adso fra Melk», som en hyllest til klosteret og dets berømte bibliotek.

11. Utflukt til konsentrasjonsleiren Mauthausen-Gusen:

Når vi ankommer byen Linz, hvor Hitler vokste opp og gikk på skole, blir det mulighet for å være med på tur til konsentrasjonsleiren Mauthausen-Gusen. Dette var en stor konsentrasjonsleir fra 1938 og frem til 1945.

12. Kunnskapsrik og populær reiseleder

Tone Mjøberg er en meget kunnskapsrik og populær reiseleder for Aller Travel. Hun har vært reiseleder på elvecruise i 15 år, og er lokalkjent i området rundt Donau. Hun har en lidenskapelig interesse for historie, og får veldig gode skussmål av tidligere gjester for sine kunnskaper og sin gode formidlingsevne. Det blir aldri kjedelig når Tone er guide!

13. Klassisk konsert i Wien

Turen begynner og avsluttes i praktfulle Wien. Vi drar på bytur med buss og til fots i den vakre hovedstaden, og ser praktfull arkitektur fra keisertiden under Habsburg-familiens lange styre på over 600 år. På kvelden kan du bli med på klassisk konsert i et av Wiens vakre palasser, med musikk av Mozart og Strauss.

Bestill nå og få 3000,- i rabatt med 2 personer i lugaren!*

Slå til på vårt knalltilbud på det populære elvecruiset på Donau.

*Nå tilbyr vi 3000,- i rabatt, dersom du booker reise med 2 stk per lugar, og 1500 kroner i rabatt dersom du booker reise med 1 stk per lugar.  Legg inn “Elvecruise”  i bestillingen under “kampanjekode” (Beløpet trekkes fra sluttsummen) Tilbudet gjelder i salgsperioden 22  jan – 7 feb 2019.