Planlegge neste reise?

Kan vi starte å planlegge nå? I så mange år jeg kan huske har jeg alltid vært glad i å reise. Eksotisk mat, en annen kultur, spennende steder og nye mennesker er noe som alltid får meg til å ville se mer, reise mer og oppleve nytt. Men hva nå? Jeg har i min fortvilelse lukket ørene når myndighetene snakker om reiseforbud og vil heller drømme meg bort. For mens vi sitter inne og stille så har feriekontoen plutselig fått flere positive innskudd. Jeg har derfor bestemt meg for å planlegge neste reise fordi jeg skal ut i verden igjen!

Men hvordan starter man egentlig å planlegge neste års ferie? Hva er det jeg vil gjøre på ferien, hvor langt vil jeg reise og hvor mye penger har jeg til rådighet? Det er jo bokstavelig talt en hel verden å ta utgangspunkt i – så er det bare kanskje en selv som er stopperen?

For å hjelpe meg selv har jeg satt opp 3 kategorier jeg putter mulige destinasjoner inn under, så etter det å lage en prioriteringsliste over hvor jeg vil reise.

«Planlegg, planlegg - drømme seg bort»

Kategoriene jeg valgte ble:

Sol og bad er viktig

Hva er vel bedre enn garantert sol og deilig, myk sandstrand mellom tærne? Min oppfatning er at du dessverre aldri kan garantere sol og varme i Norge – så jeg er en av de som rømmer landet. Jeg vil planlegge helst 2-3 uker i året på et sted som kan garantere at jeg kan slikke litt etterlengtet sol på den ellers likbleke kroppen min. Det beste er at det ikke er så langt å reise engang. Rundt 4 timer på et fly kommer man seg til langt mer garanterte sol-soner. Hellas med mulighet for litt øyhopping, Spania med kilometerlange strandpromenader eller Italia med forlokkende mat og drikke?

Tur til Hellas: TRYKK HER

Alle reiser til Spania: TRYKK HER

Les her for Italia turer: TRYKK HER

 

Planlegg for kultur & historie

Det finnes så mye fint her i verden som nesten bare må oppleves og ses med egne øyne. Pyramidene i Egypt, Akropolis i Athen, Omaha-stranden i Normandie, Colosseum i Roma – kan noen av disse stedene virkelig gjøre like mye inntrykk på deg om du leser om de i en bok? Eller lukten, følelsen og forståelsen man får ved å vandre langs vindruer på en vingård i Toscana – det slår i alle fall følelsen av å åpne en vinkartong her hjemme i påsken. Visstnok sier et bilde mer enn 1000 ord, men noen ting her i verden må bare oppleves. Jeg vil planlegge minst en kultur tur i 2021.

Bli med til pyramidene i Egypt: TRYKK HER

 

En lengre reise

Du kan vel her både oppleve like mye og få like mye historie og spennende steder, men grunnen til at jeg setter det i en egen kategori er på grunn av lengden. Når en flytur er på over 9 timer, vil jeg gjerne bruke lenger tid enn 3-4 dager på et sted og da blir det litt mer planlegging. Hva med å oppleve Vietnam og få litt mer kjennskap om krigen som utspilte seg der? Eller en reise til sol og bading i smilets land – Thailand? ? Eller dra andre veien, bare for å få bekreftet at alt sammen er større i USA enn det er i Norge? Se på New Yorks skyline som er så kjent fra filmer og TV-serier? En lengre reise kan man planlegge lengre frem i tid.

Bli med på langtidsferie i Thailand: TRYKK HER

 

Bare å komme igang

Når jeg satt opp mine topp-destinasjoner under hver kategori skjønner jeg fort at jeg har planlagt langt mer enn både feriedager og feriepenger tilsier. Så da må jeg sette opp en slags toppliste, eller prioriteringsliste. Hva er det som frister mest? Hva er det jeg har drømt om å oppleve som jeg ikke har sett? Eller hva er det jeg har sett, men absolutt må tilbake til, for å få oppleve enda en gang?

Listen blir lang og jeg gleder meg til verden igjen blir litt mer som vi kjenner den. Nå begynner sommeren å nærme seg og jeg krysser alle de fingrene jeg har for at det skal bli trygt å reise ut i verden igjen snart.

I mellomtiden må vi bare vente og respektere de begrensningene myndighetene setter for oss, men de kan jo aldri stoppe oss fra å planlegge. PS: du kan holde av plass på alle reiser hos Aller Travel uten forpliktelser nå! LES MER HER

Lykke til med din egen planlegging.

Se Aller Travel topp 10 destinasjoner for 2021: TRYKK HER