Reisegleden tar aldri slutt

Jobben som korrupsjonsjeger har ført Sverre Bjerkomp fra Oslo verden rundt. Nå er det langtidsferie med Det Gode Liv og Aller Travel det handler om.

Tekst: Harald Gautneb
Foto: Sven-Erik Røed

For fire og et halvt år siden ble Sverre enkemann og solgte samtidig feriehuset i Provence han og kona hadde eiet i 15 år. Men gleden med å reise var ikke over. Etter litt prøving og feiling med å reise alene på utenlandstur som aktiv og sosial pensjonist, fant han Det Gode Liv langtidsprogram som det mest interessante.

«Flott å reise med en stor gruppe nordmenn på langtidsferie»

– Tidligere har jeg bodd på Aller Travel sine anlegg i Albufeira i Portugal og på Calpe i Alicanteområdet før jeg valgte meg fire uker i Calahonda på Costa del Sol. I januar setter jeg meg på flyet til Tenerife for nye uker, smiler Sverre Bjerkomp som har funnet oppskriften på det gode liv. Tidligere i høst prøvde jeg meg på et annet individuelt reiseopplegg til Umbria i Italia, men det var ikke noe for meg. Jeg fikk aldri den sammen kontakten med de andre utenlandske gjestene som jeg får når jeg reiser og bor sammen med en stor gruppe nordmenn, sier Sverre som liker å starte dagen med en rask gåtur før en lett frokost med mye frukt. Så går det slag i slag utover dagen med mange spennende, interessante og gøyale aktiviteter.

– I ettermiddag skal jeg sørge for å bli med på quiz med sangria! Så blir det vel et slag boccia og hyggelig samvær med mine nye ferievenner.

– Parasoll, nei takk. Her nyter jeg de solfylte dagene uten skygger.

«Melder meg på alle utfluktene»

Først og fremst er jeg til Spania på grunn av det fine og varme været, og for å bli kjent med nye landsmenn. Når jeg melder meg på samtlige utflukter og aktiviteter et det enkelt og få tett og god kontakt med den andre. På dette langtidsoppholdet er vi nærmere 20 enslige, foruten et større antall par fra alle kanter av landet. Da blir det til at jeg aldri behøver å sitte alene til frokostmåltidene, som er inkludert i oppholdet, og jeg finner alltid noen hyggelige mennesker å snakke med. Spesielt gøy var det på velkomstmiddagen, men også quiz, boccia vaffelsteking og de arrangerte bussturene er noe jeg setter stor pris på. Dessuten har jeg en herlig leilighet med stor terrasse og solstoler om jeg ønsker å trekke meg tilbake.

– Som pensjonist og enkemann åpner jeg døren for reiseglede flere ganger i året, sier Sverre Bjerkomp.

«All jobbreisingen smittet over på privatlivet»

– Jeg venter faktisk på et nytt prosjektoppdrag fra en tidligere arbeidsgiver mens jeg er her nede, sier Sverre Bjerkomp som i en årrekke har jobbet i Norsk Hydro og Statoil før han pensjonerte seg. – Det er godt å holde seg gående, og svært hyggelig at jeg ikke har gått ut på dato, smiler han og fortsetter:
– All jobbreisingen smittet fort over på privatlivet, og når jeg tenker etter så er de vel bare Australia som gjenstår på ønskelista. Men det må bli en annen gang, sier Sverre som gleder seg over at han har fortsatt har tre uker igjen av langtidsoppholdet.

Vil du som Sverre møte nye mennesker og reise på langtidsferie. Her finner du Det Gode Liv. TRYKK HER