Sommer hele året på blomsterøya Madeira

Madeira er frodig året rundt, og perfekt for deg som ønsker sol, bad og nyte vakker natur i rolig tempo og deilige temperaturer.

Vandring i historisk by

Funchal er den vakre, hyggelige hovedstaden på Madeira, og første dagen gjør vi oss kjent med byen. Sentrum har en god atmosfære, med flere spennende spesialbutikker og hyggelige kaféer. I tillegg har Funchal et historisk sentrum som syder av kreativitet. Her finner du mange gode restauranter og barer, og langs Rua Santa Maria-gatenkan du beundre alle de flotte gatedørene som er utsmykket av unge kunstnere. Vi gjør også et stopp i det bugnende markedet Mercado dos Lavradores, med frukt, grønnsaker og vakre blomster.

Bli med til det flotte markedet Mercado dos Lavradores i Funchal.

Besøk vakre hager

Hvis du er interessert blomster og planter, har du kommet til riktig sted. På Madeira finner du flere botaniske hager som verdt et besøk. Du kan enten bli med oss på utflukt til botanisk hage eller besøke en av de fem vakre hagene i og rundt Funchal. En av de mest kjente hagene er Funchal Municipal Garden, som ligger nesten midt i byen og er idyllisk vakker med en liten innsjø med svaner og ender, vakre planter fra hele verden, en hyggelig bar og lite amfiteater. Hvis du ønsker å ønsker å vandre rundt i en historisk interessant og vakker hage, er Monte Palace Tropical Gardenogså et alternativ. Her finner du over 100 000 plantearter fra hele verden, en orientalsk hage, en samling sjeldne fliser og en vakker samling av mineraler. Hit kommer du ved å ta taubanen fra gamlebyen i Funchal, Zona Velha, og du får nyte en vakker utsikt over byen på turen.

En tur til Monte Palace Tropical Garden er en opplevelse.

4 -stjernes «all inclusive» hotell

Vi bor på Alto Lido, som er et nyrenovert 4-stjernes hotell med sentral beliggenhet. Hotellet ligger 2, 5 kilometer fra bykjernen og rett ved den flotte havpromenaden med et godt utvalg av restauranter, kaféer og butikker. Alle rommene har balkong, delvis sjøutsikt, air condition hårføner og TV. På hotellet får du frokost, lunsj og middag, og fri bar med drikkevarer som kaffe, te, mineralvann, øl, vin og sprit. Maten serveres som buffet og holder god standard.

Se bildene fra hotellet her

Unikt landskap

Madeira har et nesten ufattelig grønt og frodig landskap. På øya finner du et hundretalls blomsterarter, urter, eukalyptustrær, vingårder og fruktåkre. Blomstene har ulik blomstringstid, så det vil alltid være vakre blomster og planter uansett årstid. I tillegg har Madeira en flott urskog som står på UNESCOS verdensarvliste.  Vi reiser på utflukter til hele øya, og opplever blant annet Cabo Girão på nordsiden av øya. Dette er en av Europas høyeste kystklipper, som vi kan nyte fra en imponerende plattform av gjennomsiktig glass. En annen severdighet er Nonnenes dal, som regnes som en av øyas aller vakreste områder. Her finner du store fjellmassiver og grønne terrasser med vakker bebyggelse.

Kombinasjonen av ville fjell og landsbyer gjør nonnenes dal så unik.

Sjarmerende landsbyer

På våre spennende utflukter drar vi innom mange av øyas sjarmerende landsbyer. Vi besøker blant annet São Vicente som er formet av tidligere tiders lavautbrudd og besøker en vingård oppe i fjellene. Her får vi servert snacks og får smake på den lokale vinen.

Levadavandring er en av de store attraksjonene på Madeira.

Unik levadavandring

Madeira er et mekka for deg som liker å vandre i naturen. Det er bare på Madeira at du kan oppleve de imponerende levadasystemet, som er et vanningssystem fra 1400-tallet som sørger for at de tørrere delene av øya får tilstrekkelig med vann. Langs levadaene går det stier og du kommer tett på den vakre naturen. Det er en opplevelse for deg som liker vandreturer, og det anbefales gode sko med gummisåle. Dette er valgfritur, og anbefales for deg med normalt god helse og kondisjon – og som ikke ar høydeskrekk.

Du kan også bli med oss på en singeltur med levadavandring. Vi vandrer langs de vakreste levadastrekingene på øya, hver dag er etappene på 2-3 timer. I tillegg besøker vi en botanisk hage, en familiedrevet vingård og spiser hyggelige middager sammen om kvelden.