Sosialt & aktivt på Algarvekysten

Knut Pihl stakk av gårde med seieren da han konkurrerte med andre 18 andre aktive langtidsferierende på «DET GODE LIV» på Algarvekysten. Her er det aktivt og sosialt hele tiden!
Foto: Sven-Erik Røed

«Gikk seg til seier»

Tilbakela 80 kilometer

Målet med den uhøytidelige konkurransen var å delta på flest morgenturer under solen på Algarvekysten. Da dagene ble talt opp hadde den aktive pensjonisten fra Larvik tilbakelagt 80 kilometer på 27 dager. For den solide innsatsen fikk han en hyggelig påskjønnelse da det ble arrangert, «Siste natt med gjengen» før avreisen dagen etter.

Imponert over aktivt innsats

– Jeg er imponert hvor speke og positive denne gruppen er, og viser stor interesse med å starte dagen med en times rask gange, enten vi går ut mot havet eller legger turen innover i landet, forteller Aller travel-vert Kristian Bredby som er gruppens motivator og aktivitetsleder. Hver dag stiller han og kona Jane i sportsantrekk og gir gass mellom de hvitmalte husene i byens sentrum.
– Ingen ting er som å starte dagen på denne måten, sier han og de andre i gågruppen nikker samtykkende.

Stor begeistring

Da Aller travel sine reportere hang seg på en av turene, var det høy luftfuktighet, 23 varmegrader og sol fra skyfri himmel. Tempoet var det ikke noe å si på og ganske snart strakk feltet seg ut med de raskeste foran og de nest raskeste bak. Etter 20 minutter bredde Praia do Castelo utover på begge sider, mens Atlanterhavets bølger bruste dovent mot sandstranden. Underveis ble vi møtt med begeistrede tilrop fra lokalbefolkningen som setter stor pris på sine norske venner som smiler tilbake. Alle, inklusive oss, mener at dette underlaget er bedre enn is og hardpakket snø.

Kunne du også tenke deg noe aktivt og sosialt 3 uker på Algarvekysten til vinteren? LES MER HER

Portugal har to klimasoner

At denne delen av Portugal har samme klima som Costa del Sol i Spania er underkommunisert, og mange mener også at det er kaldt og utrivelig her når kalenderen nærmer seg november.

– Portugal har to klimasoner og Algarvekysten ligger i den varme på grunn av varme vinder fra Karnariøyene og Golfstrømmen som smyger seg opp forbi Gibraltar og runder inn i Algarvebukta, forklarer Kristian Bredby.

– Det er det gode klimaet og de lave prisene vi har kommet for. At vi blir så godt tatt vare på en trygghet som vi heller ikke legger skjul på, avslutter sprekingen Knut Pihl.

Les mer om vårt nyeste Det Gode Liv langtidsferieresort på Algarvekysten, LES HER