Svinger seg i yr ferieglede i Algarve

Pensjonistene Inger og Knut Pihl har funnet ferietakten. De gleder seg til hver eneste dag på deres absolutte feriefavoritt i fantastiske Portugal og Algarve.

Foto: Sven-Erik Røed

– Vi kan ikke ha det bedre enn på DET GODE LIV-langtidsferie i Albufeira, forteller Inger og Knut Pihl. Den sjarmerende byen på Algarvekysten har tatt ekteparet fra Larvik med storm, og de tre ukene som har gått siden de landet i Faro har rast av gårde.

Vi er med på det meste

– Ingen av dagene har vært like og vi berømmer de gode og spennende ukeprogrammene som vertskapet Kristian og Jane Bredby har skreddersydd for vår gruppe. Og vi er med på det meste! Sier de entusiastisk.

På utflukt, hvor øl-smaking står på programmet

Vi møter Inger og Knut i resepsjonen på Vila Petra, som er Aller travels fortrukne leilighetshotell i Albufeira. For Knut startet dagen med en rask gåtur sammen med gruppens aktive mosjonister, mens Inger har skaffet seg en personlig trener med et innlagte øvelser i hotellets flotte trimrom.

Kunne du tenke deg 3 uker på Algarvekysten på vinteren? TRYKK HER

Har trimmet oss i bedre form

Vi er adskillige sprekere nå enn da vi kom. Derfor har vi også god samvittighet til å slappe av noen timer på solsengene i bassengområdet. Det er en luksus som vi må unne oss når vintermørket og minusgradene «herjer» hjemme, sier Inger Pihl som er like begeistret for alle aktivitetene som finnes i programmet. Hun trekker gjerne fram boccia som en morsom og sosial aktivitet, og skryter også av de flotte utfluktene som gjør at hun og ektemannen får et nært innblikk i landets kultur og levesett.

Inger Pihl er treffsikker med ballen og lar ikke dagens boccia-turnering gå fra seg.

Overrasket over det varme og gode klimaet i Algarve

– Vi er dessuten svært overrasket over at temperaturen nærmet seg 30 grader i oktober, og 25 grader når vi om få dager skriver november. Om kort tid legger vi ut på en ny reise til Gran Canaria. Der kommer vi til å oppleve det samme klima og varmegradene som her på Algarvekysten. Vi har fått høre at det er de samme vindene som blåser fra de spanske øyene som treffer Algarvekysten. Det gjelder visstnok også for de varme havstrømmene som går samme vei, forteller Knut og Inger som gladelig innrømmer at Albufeira er deres favorittreisemål som de oppdaget for fem år siden.

Oppdagelsen av Aller travel

Vi lot oss friste av et opphold her i Albufeira. Første gang vi ønsket oss hit var turen fullbooket, og så kom pandemien. Derfor er gjensynet desto mer gledelig, forteller de spreke 76-åringene som tidligere har tilbakelagt adskillige kilometer på sykkelsetet i Frankrike og Danmark, men har også flotte bilturer til Irland i reiseminneboka. Den siste tok de bare for to år siden, forteller de og legger til at vertskapet Kristian og Jane er en viktig grunn at de trives så godt i Albufeira. De byr på seg selv, inkluderer alle og har massevis av lokalkunnskap.
Allerede nå har de krysset av i kalenderen for et nytt opphold i oktober neste år.

Rolig og avslappet ferieform

– Det verste jeg vet er turister som løper ut tidlig om morgenen for å sikre seg de beste solstolene ved bassenget. Dessuten er jeg ikke tilhenger at køer og masseturisme. Det slipper vi unna i denne delen av Portugal, da turismen er 30 år yngre sammenlignet med Spania. Lokalbefolkningen består av trivelige og høflige folk som bare vil deg vel, sier den tidligere fylkeshelsesjefen som skryter av ferieformen DET GODE LIV.
– Det er jo nettopp det vi alle ønsker oss!

En fortjent strekk på solstolene ved bassengkanten med en god bok som dagens lektyre. Inger og Knut Pihl vet å nyte det gode liv.

DET GODE LIV Langtidsferie Albufeira finner du ved å trykke HER