Har en spesiell tilknytning til Norge
Tania setter stor pris på jobben sin som guide på Costa Blanca med kontor og bosted i Albir. Etter å ha bodd flere år i Norge, lærte hun seg språket, skikkene og norsk mentalitet. Da Tania reiste tilbake til hjemlandet Spania, så hun på nært hold hvordan essensen av spansk kultur gradvis gikk tapt – særlig i kystområdene. Så bestemte hun seg for å jobbe i turistbransjen på Costa Blanca. Og det er så langt hun kan komme fra tiden hun bodde i Tønsberg, Sandefjord, Asker, Oslo og Haugesundområdet. Hvor hun den siste tiden også arbeidet innen reiseliv.

Når du velger Det Gode Liv langtidsferie Albir eller Calpe møter du Tania som vil ta deg med til sine favorittsteder. Her kan du lese mer om langtidsferiene i Albir og i Calpe.
Dyp interesse for lokale produkter
Nå gir hun solglade langtidsferierende nordmenn muligheten til å oppdage autentiske steder gjennom unike utflukter og spennende opplevelser i regionen, og tar dem med til spesielle steder som få turister kjenner til.
Mat og gastronomi er en grunnleggende del av Tanias familieidentitet. Med tysk far og mor fra Venezuela har hun utviklet en dyp interesse for god mat og lokale produkter. For å støtte lokale produsenter kjøper hun alltid sesongbaserte frukt og grønt direkte fra dem. Når hun velger ut kvalitetsoliven olje tar hun turen til gården og handler der.
Deler de gode historiene
— Den beste vinen er den du deler med andre, sier Tania med et smil når vi spør henne om hun har en favoritt blant de mange vingårdene i regionen. I tillegg brenner hun for tradisjonene og historiene bak hvert produkt.
— Livet og kulturen i Spania er veldig annerledes enn i Norge. Da er ingenting bedre enn når gjestene mine forstår og forelsker seg i skikkene dette fantastiske landet har å tilby.
For Tania ser med en viss bekymring på hvordan den spanske identiteten i noen turistområder forsvinner over tid, ettersom denne regionen har innbyggere fra over 100 nasjonaliteter.
Oppfordrer til å prøve noe nytt
— Mange utlendinger som bor her, trives best med hverandre, kjøper produkter fra sine hjemland, og ofte på grunn av mangel på kunnskap, viser de ikke interesse for det vår kultur har å tilby.
Denne utviklingen påvirker også den lokale gastronomien. I Albir, for eksempel, er det bare noen få restauranter igjen som serverer ekte spansk mat, noe som sier sitt med tanke på det enorme antallet spisesteder rundt om i byen.
— Jeg har sett turismen fra begge sider, og egentlig er turister ganske like overalt.
Da hun guidet utenlandske besøkende i Norge, valgte mange det trygge fremfor å prøve norske spesialiteter på egen hånd.
Har du lyst til å møte Tania på en utflukt på en av våre langtidsferier, så kan du booke deg på en langtidsferie til Albir eller til Calpe.
Søker det positive
Det er også synd at noen steder unngås på grunn av et dårlig rykte basert på en enkeltstående faktor. Et eksempel på dette er Benidorm som er en by i stadig utvikling med lange sandstrender, moderne arkitektur, kultur og et stadig bedre gastronomisk tilbud.
— Bare noen få gater er dominert av festglade turister, og det er ofte de negative sidene som får størst oppmerksomhet, sier Tania som deler sin visjon om turistbyen med oss.
— Jeg har alltid tenkt at Benidorm kan bli Europas Miami.
Jeg føler en forpliktelse
— Jeg fornyer og tilpasser programmene mine etter sesongen. Jeg ser på meg selv som en slags «opprører» innen turisme, og føler en forpliktelse til å vise det beste av spanske tradisjoner og kultur, samt å introdusere lokale og spennende produsenter. Det er blitt mitt kjennemerke. På kort tid har Tania blitt Aller travels favorittguide.