Tone Mjøberg

Verdensvante Tone Mjøberg lever og ånder for kultur og reising. Med mye kunnskap og stort engasjement blir turene hennes raskt fylt opp.

Hva ligger bak det å være en suksessrik reiseleder?

Mange bemerker seg i at jeg er dyktig til å formidle det som er interessant for nordmenn, nemlig historien og kulturen om et land. De vil også vite litt om dagens situasjon og sosiale forhold, så jeg leser meg nøye opp får hver tur. Helt siden jeg var barn har jeg lest masse om geografi og kulturhistorie, og jeg elsker å videreformidle hva jeg har lært. I tillegg liker jeg å fortelle mest mulig på norsk, noe som virker populært.

Jeg liker også å være sosial med hele reisegruppa, ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del.

Hvorfor skal man velge gruppereiser?

Det er mange som synes det er behagelig at alt er ferdig lagt opp på forhånd av eksperter på det området. I løpet av min tid i Aller Travel har jeg fått gode muligheter til å lage turer til områder, som jeg kjenner godt til. En del av dem er steder hvor jeg har bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Ikke minst er den sosiale biten også viktig for mange. Du treffer mange hyggelige mennesker og man blir en stor familie på tur, som føles veldig trygt.

Hva kan man oppleve med en guide, som man kanskje ville gått glipp av på egen hånd?

For det første så sparer man masse tid når hele turen er ferdig lagt opp. Du har en buss som kjører deg overalt og du slipper unna en god del billettkø til populære severdigheter. På guidede turer får man med seg det som er viktig, og flere steder blir vi invitert med inn til lokale hjem. Fordelen er også at du måter nye mennesker, som har samme interesser som deg. Når du har vært gift med samme person i 30 år er det hyggelig å kunne dele opplevelser med andre også.

Hva bør man tenke på får man drar på tur?

Det er viktig å tenke over om man er i god nok fysisk form til å være med, siden det er lange byvandringer som står på programmet. De som vil være med å reise bør også ha en interesse for historie og kultur, og de må ville oppleve ting.

Mer om Aller Travel og Tones guidede turer kan du lese på bloggen tonesreiserogopplevelser.com

Bli med Tone på neste tur. Her kan du se alle av Tone sine turer: TRYKK HER