Topp 10 drømmereiser i 2021

Vi har spurt våre reise-eksperter i Aller Travel om hva de tror om fremtiden. Hva anbefaler de som drømmedestinasjoner for nordmenn i 2021?

Her er resultatet av deres topp 10 liste - nyt, drøm og gled deg til neste tur!

1. New York, USA

Det er noe spesielt med «The Big Apple», man blir aldri lei. Vi lengter etter å fly inn til metropolen til Frank Sinatras klassiker «New York, New York» over høyttaleren, spise på en italiensk mafia-inspirert restaurant på Manhattan og se en kjent oppsetning på Broadway. Byen som aldri sover, tilbyr et spekter av underholdning og opplevelser. Minnesmerket av The Twin Towers, Frihetsgudinnen, Central Park, koselige restauranter i Soho og fantastisk utsikt i toppetasjen på Empire State Building. På våre reiser klarer vi som regel også å få inn en tur til Harlem for en fengende gospelkonsert!

 

2. Thailand

Vi nordmenn elsker «smilets land». Det er billig, topp service og varmt. Bangkok er pulserende, hektisk med god shopping og flotte hotell. I de nordlige byene Chang Mai og Chang Rai finner du vakre buddhistiske templer, dyr og jungel. Langs hele kysten er det milelange strender og blått hav.
Thailand har også skatter utenom de folkerike turistattraksjonene. Reiser man litt utenfor de største byene vil du virkelig oppleve det gjestfrie folket, rolige strender og lokale markeder. Vi har funnet en slik oase i Sam Roi Yot, ca 40 min fra turistbyen Hua Hin. Her bor vi blant lyden av susende kokosnøtt-trær og tar fotmassasje på stranden for en billig penge.

Les om vår 4 ukers langtidsferie til Thailand: TRYKK HER

 

3. Lofoten, Norge

En Norgesfavoritt! Øyriket i Nordland, mellom mektige fjell og havets spiskammers ligger stedet Bjørnstjerne Bjørnson beskrev som; «Lofoten, et eventyr i havet». Lyset og fjellene har inspirert mange kjente kunstnere.
Båttur inn Trollfjorden, fiske, se det rike fuglelivet og overnatting i rorbu er vel det vi tenker å gjøre på vår neste tur hit!

 

4. Lisboa, Portugal

Portugal er et deilig land å feriere i, og vi kommer stadig tilbake. Alltid avslappet stemning, lave priser og spennende historie. Nyt utvalget av hjemmelagde småkaker av mandel og vanilje med en tilhørende likør eller en kruttsterk kaffe. Til middag foretrekker vi grillede sardiner eller nasjonalretten bacalao.
Portugal har en av Europas koseligste hovedsteder. Vi elsker å tusle rundt i Lisboa med de klassiske gule trikkene, brosteinsgater og hyggelige fortauskafeer.
Et annet favorittsted ligger ca. 1 time nordover fra Lisboa. Middelalderbyen Óbidos er en sjarmerende perle som en gang var en bryllupsgave til en dronning. Byen ligner et friluftsmuseum med smale svingete gater og hvitvaskede hus med terrasser fulle av blomster. Når vi er i Óbidos så tar vi gjerne et glass «Ginginha», en kirsebærlikør, servert i et glass laget av sjokolade!

Les hele programmet for turen mellom Lisboa til Porto med stopp i Óbidos: TRYKK HER

 

5. Gardasjøen, Italia

Gardasjøen har gjennom mange år vært et yndet feriested for hele Europa. Dette med god grunn. Det påstås at det er Europas mest naturskjønne området. Mot syd strekker vinmarker og olivenlunder seg ut til sjøen. Mot nord reiser høye fjell seg som om man var i de norske fjordene, bare ispedd palmer, vakre blomster og hyggelige middelalderbyer.
Med sin sentrale beliggenhet er det lett å komme hit fra enten Milano eller Bologna, og vel fremme møtes man av et mildt middelhavsklima, som er unikt for beliggenheten ved Alpenes sydlige fot.
Vi elsker områdets vakre natur, gode viner og deilige klima. Vi reiser som regel tidlig vår eller sen høst – den beste tiden på året ved Gardasjøen.

Se det populære vandringsprogrammet vi har ved Gardasjøen: TRYKK HER

 

6. Rovinj, Kroatia

Vakker natur, behagelig klima, gode priser, deilig mat og vin og spennende kultur. Ikke rart vi elsker Kroatia! Skal vi måtte velge ut ett spesielt sted, så må det bli sjarmerende Rovinj. Middelalderbyen har en fantastisk atmosfære. Her kan du traske rundt i brosteinsgater og trange smug, og svippe innom små butikker, koselige kafeer, eller små markeder og torg. Selv om “krystallklart vann” er en klisjé, er det ingen overdrivelse her. Vannet rundt Rovinj er virkelig helt turkist. Byen har tidligere vært under både romersk og venetiansk styre, og på 1800-tallet kom byen under den østerriksk-ungarske tronen, så det mangler ikke på spennende historier å høre.

På våre turer hit så bor vi på den bilfrie øy St. Andrea, bare en liten fergetur unna Rovinj. En vidunderlig oase: TRYKK HER

 

7. Jordan

Dette landet har i grunnen det meste og har overraskende mange attraksjoner. Da det geografisk sett ikke er så stort, så klarer vi i løpet av 10-12 dager fint å dekke både fantastiske historiske steder, fargerike byer, et dypp i det mineralrike Dødehavet og ha litt strandliv ved Rødehavet.
Flere steder er oppført på UNESCO sin verdensarvliste. Blant annet verdens vakreste ørken, Wadi Rum hvor vi prøver å få til et måltid med ørkenbeduinene. Er man i Jordan skal man selvfølgelig besøke Petra som også er en av verdens 7 undre.

Ny tur til Jordan med reiseleder Tone Mjøberg i mars 2022: TRYKK HER

8. Svalbard, Norge

Navnet Svalbard betyr «landet av den kalde kyst». Øyene på Svalbard tilbyr vill natur, et unikt dyreliv og et spennende samfunn å bli kjent med.
Svalbard har sine ulike spesialiteter ettersom hvilken årstid du velger. Vår og sommer er dagene uendelige og vi tar båttur til den russiske siden, fiske- og fotturer. På høst og vinter kan man se nordlyset, ta hundeslede- og grotteturer.

Svalbard er populært og turer må bestilles tidlig, men det er verdt å glede seg til. Påsken på Svalbard 2022: TRYKK HER

9. Cape Town, Sør-Afrika

Sør-Afrika er som en glemt skatt, men vi som har vært der får aldri nok. Cape Town møter oss med et vakkert lys, himmelen er så blå at det svir i øynene. Det er ikke uten grunn at filmskapere og fotografer har Cape Town som yndlingssted. Det markante fjellet Table Mountain ruver over byen og Atlanterhavet slår inn over klippene på Kapp det gode håp. Byen er forbausende liten, sjarmerende og moderne.
I kort avstand fra byen finner du et helt annet landskap med store åpne områder der vinranker brer seg ut så langt øyet kan se. De store vingårdene i Stellenbosch eller Franschhoek oser av historie fra nederlandsk storhetstid, og bebyggelsen har europeisk stil. Nå er områdene mest kjent for å eksportere god vin til hele verden, og maten er utsøkt. Sør-Afrika frister med safari og dyreverdenens «fem store», flotte viner, herlige afrikanske rytmer og et landskap som tar pusten fra en.

 

10. Vietnam

En reise til Vietnam er som et eventyr; gjennom et vakkert landskap med rismarker, flotte fjellformasjoner, kritthvite strender og et yrende landsbyliv. Her kan du oppleve hele landsbyer med markeder og hus som lever og flyter på vannet. I tillegg får du smake den fantastiske maten bestående som deilige supper, vårruller og risretter.
Vietnam har en interessant historie, fra landet lå under kinesisk styre til kolonitiden og til i dag. Vi tar gjerne gjester med på rickshaw-tur gjennom trange gater og smug for å oppleve det yrende folkelivet, de fargerike markeder og flotte templer. I Vietnam blir du møtt av smil og varme, gjestfrihet og vennlighet; her føler du deg trygg og velkommen.