Få mer treningsglede med Yngvar Andersen

Liker du å holde deg i form eller har du lyst til å begynne å trene? Bli med treningsekspert Yngvar Andersen på en aktiv tur til Geilo, og få hans beste tips til effektiv og morsom hjemmetrening.

Det er aldri for sent å begynne å trene, sier Yngvar Andersen. Han vet hva han snakker om.

I 15 år har han motivert og inspirert det norske folk til å komme i bedre from. Mange husker ham sikkert fra programserien Puls på NRK, inspirerende foredragsholder og som treningsekspert i mange medier. I tillegg har han skrevet flere bøker, blant annet «Kom i form 60 +» sammen med den nå 84 år gamle idrettslegen Thor-Øistein Endsjø.

En 70-åring kan ha like god progresjon på treningen som en 40-åring, understreker Yngvar. Han er nå medgründer i hjemmetreningssenteret Naardic , som blant annet satser på treningstilbud til aldersgruppen 60 +. Han er overrasket over hvor gøy det er å bruke digitale verktøy for å trene på stuegulvet.
– Jeg har brukt veldig lite PC i min karriere, men jeg har lært mye på kort tid. Det er veldig motiverende og artig, forteller han entusiastisk.

Hjemmetrening når det passer deg

Hjemmetrening med Naardic går ut på at man tegner et abonnement og får tilgang til ulike treningsøkter hele uka. Du kan velge alt fra rolig yoga til zumbadans, styrketrening og bevegelsetrening. Alle timene ledes av erfarne trenere som følger med og gir deg tilbakemelding og oppmuntring underveis.

Det er veldig enkelt å delta. Du trenger ikke kunne så mye om PC eller Internett, eller ha dyrt treningsutstyr. Det holder med en PC eller Mac og litt plass å bevege deg på. Fordelen med hjemmetrening er at du kan trene når det passer deg.
Synes du det er litt ubehagelig å starte å trene sammen med andre, har Yngvar et lite tips: – Noen begynner de første øktene med avskrudd kamera eller dårlig belysning, for så å skru opp lyset etter hvert som man føler seg trygg. Så vil man sette pris på kontakten og den personlige tilbakemeldingene man får fra treneren.

Vil fjerne skamfølelsen

Yngvar Andersen er opptatt av å fjerne skamfølelsen mange sliter med fordi man ikke trener eller ikke trener nok.
– Det er helt naturlig at man velger bort trening i et samfunn som er så tilrettelagt for enkle løsninger. De aller færreste velger å gå trappa når det er en rulletrapp tilgjengelig, sier han. Man må derfor tenke at motivasjonen ligger i å få en kropp som fungerer, mer energi i hverdagen og økt livskvalitet.

«Jeg snakker med veldig mange godt voksne mennesker, som drømmer om å reise og kose seg i pensjonisttilværelsen.»

Det som kan hindre drømmen er at man ikke har overskudd eller klarer belastningen. Trening kan være en god forsikring for at man orker livet – også når man blir eldre.

Kom i gang med trening – her er Yngvars 3 beste tips

  1. Det er helt naturlig at det er vanskelig å komme i gang med trening, men husk at effekten kommer ganske raskt og er fantastisk for kroppen, humøret og energien.

 

  1. Litt er bedre enn ingenting. Det ideelle er å være i bevegelse hver dag, men det trenger ikke være mer enn småtterier noen dager, og fulle økter andre dager. Vi har 5 minutters pausegym tre ganger hver dag, som kan være en fin måte å få litt bevegelse i hverdagen.

 

  1. Det er aldri for sent å begynne. Rolige gåturer eller økter er veldig bra for helsa, men husk å legge inn et par omganger med pulsøkning også, det gir kjempeeffekt.

Har du lyst til å bli med Yngvar på en aktiv ferie?

Møt våren i vakre omgivelser på fjellet, og bli med oss på en aktiv ferie til flotte Vestlia på Geilo i mai. Her får du hyggelige fotturer med innlagte øvelser underveis, fine treningsøkter på ettermiddagen og bli bedre kjent med Yngvar Andersens treningsfilosofi.
– Vi skal gå fine fotturer, nyte naturen og bruke pausene underveis til å prate, gjøre enkle styrkeøvelser og yoga. Denne ferien passer for alle, enten du trener regelmessig og ønsker inspirasjon og påfyll, eller du har lyst til å begynne å trene og trenger motivasjon, forteller Yngvar Andersen entusiastisk.

Vil du bli med på tur? TRYKK HER

Vi tar smittevern på alvor, her kan du også lese mer om våre smittevernregler.

Dette er Naardic

  • Naardic er et nystartet online treningsstudio.
  • Det er veldig enkelt å delta, du trenger bare en PC eller Mac og ha tilgang på internett. Du finner en god beskrivelse på hvordan du melder deg på og deltar på hjemmesiden naardic.no.
  • Her finner du et stort utvalg av treningstimer hver dag: Styrketrening, kondisjonstrening, bevegelsestrening, roing, løpetrening, yoga og zumba.
  • Egne treningstimer tilrettelagt for 60 +.
  • Alle treningene er direktesendt og interaktive, som betyr at du ser treneren og treneren ser deg.
  • Les mer om treningstilbudet på naardic.no