Ut på tur – aldri sur

En rekke aktiviteter og opplevelser står for tur i det varierte programmet som tilbys Aller Travel sine gjester på Det Gode Liv langtidsferie. Felles morgenvandring og byvandring, fjellturer, kulturbesøk og utflukter til de sjarmerende «norske» landsbyene Altea, Alfaz del pi og Albir gjør at du blir lettere kjent og kommer deg raskere rundt.

Foto: Sven-Erik Røed.

«Ut på tur aldri sur» har fått en ny mening for de langtidsferierende på Costa Blanca.

Omvisning og vinsmaking hos vinprodusenten Mendoza er både interessant og lærerikt. De norske langtidsferierende ønsker å få med seg mest mulig.

«Kan være 360 soldager i året»

På veien inn til vingården Mendoza som selger en halv million flasker i året, kjører bussen gjennom en av de finest bevarte landsbyene på Costa Blanca. Nemlig Altea som ligger på en høyde med panoramautsikt helt til Benidorm og opp mot Alfaz del Pi hvor svært mange nordmenn har slått seg ned på grunn av det stabile og varme været. Det sies at det er 360 soldager i året i dette området. Det setter det store antallet norske fastboende stor pris på, og er hovedgrunn til at så mange har valgt å leve under solen i vinterhalvåret.

Kirken på toppen av gamlebyen i Altea er et landemerke og en populær attraksjon.

Altea er selve magneten som har trukket til seg turister i snart 60 år. Mens svært mange andre kystlandsbyer har åpent for urbanisering og gjort store strukturelle endringer, er gamlebyen i Altea uforandret.

Sikre deg vinter uten snø og slaps på Det Gode Liv Calpe. LES MER HER

Tur rundt på Costa Blanca

– Altea står høyt i kurs med kunst og kultur, byvandring, shopping, hyggelig kafébesøk og felleslunsj på strandpromenaden. Dette sier Aller Travel-vert Torbjørn Thorland og kollega Liv Wenke Tambini. De sørger for at gjestene får best mulig ut av sitt opphold på Det gode liv langtidsferie på Calpe. Flere ganger i uken samarbeider vertene på henholdsvis Calpe og Denia om å arrangere felles utflukter. Dermed blir det alltid en tur, og aktivitetstilbudet større. Nærmest som perler på en snor ligger Alfaz del Pi, Albir, Altea, Calpe og Denia – alle innenfor en radius på ca. 50 kilometer.

Alfaz del Pi har mye sjarme. Særlig i den gamle bebyggelsen rundt kirken.

«Grethe og Berit er vårt hyggelige vertskap»

Lengst nordøst ligger den sjarmerende kystbyen Denia som også lokker med sitt gode og stabile helårsklima. Der møter du Aller Travel-vertene Grethe Stabæk Andersen og Berit Frøisland som åpnet nytt Det Gode Liv på Costa Blanca kysten i fjor høst.

Grethe og Berit er våre gode hjelpere som er tilgjengelig under hele oppholdet. Takket være dem blir gjestene godt kjent med byen, kulturen, fjellene og området rundt.

Aller-vert Grethe Stabæk Andersen har sammen med Berit Frøisland startet opp Denia som ny destinasjon.

– Det har skjedd mye spennende siden de første gjestene ankom. Fra slutten av oktober til midten av november arrangerte 38 lokale tapasbarer en «tapasstafett». Du fikk en tapasrett, et valgfritt glass vin eller øl og vermouth for 30 kroner. Det var mange av våre gjester som konkurrerte om å få krysset av for fleste mulige barer, smiler det hyggelige vertskapet.
– Og presiserer at også Denia en levende by hele året, og som ikke endrer karakter når vinteren kommer.

Fine leiligheter og herlig området rundt Det Gode Liv Denia. LES MER HER