Velkommen til Albufeira

Algarvekysten er kjent for sine fantastiske strender, hyggelige småbyer, milde klima og vakre natur. Albufeira er ikke noe unntak. Her kan du nyte lokal mat og drikke, og utforske alt det flotte som området har å by på.

Albufeira er en vakker by med smale gater, hvitkalkede hus og en hyggelig gammel bydel med torg, restauranter og små butikker.

Byen er en herlig blanding av gammelt og nytt. Fra den hyggelige gamlebyen, som har bebyggelse helt tilbake fra 1000-tallet, kan du bevege deg oppover til en mer moderne bydel med nyere bygg, opparbeidede parkanlegg og gode shoppingmuligheter.

Algarvekysten har et veldig gunstig klima, som kan sammenlignes med Kanariøyene; med varme vinder og goder temperaturer i sjøen. Det gjør det svært enkelt og behagelig å bevege seg utendørs, og det er fullt mulig å bade i havet langt utover høsten.

Verten ønsker velkommen til Albufeira

I Albufeira møter du blant andre verten Kristian Bredby. Aller Travel-vertene har ansvar for sosiale arrangementer, turer i nærområdet og utflukter langs Algarve-kysten.

Aller Travel har et flott lokale i underetasjen av hotellet, med stor terrasse, kontor for vertene og forsamlingslokale. Her holdes hyggelige temakvelder med foredrag og historiefortelling, quiz, vaffelkvelder, vinsmaking og fellessang. Dessuten er det åpent for at gjestene selv kan holde foredrag eller fortelle historier for de andre. – Vi har jo mange kunnskapsrike gjester, så det er alltid populært når noen vil dele sin kunnskap, forteller Kristian.

«Vi har blant annet hatt flotte foredrag om eksotiske reiser, seilturer, historiske temaer og slektsforskning»
Kristian Bredby, Aller Travel-vert
Albufeira

Mange aktiviteter på Albufeira

Ukene går fort i Albufeira! Hvis du vil slappe av i en solseng ved bassenget, er du selvfølgelig velkommen til det. Men hvis du ønsker å få med deg noen aktiviteter i løpet av oppholdet, kan du bli med på mange hyggelige arrangementer sammen med Aller Travel-vertene:

Morgentur: Hvis du har lyst til å starte dagen med en rask og fin gåtur, kan du møte en av vertene klokka 08.30 hver morgen fra mandag til fredag. Denne turen går i raskt tempo gjennom forskjellig typer underlag, så det er viktig å ha med gode joggesko.

Boccia: To ganger i uka er det boccia-turnering på stranden.

Utflukter: Et par ganger i uka arrangeres det turer og utflukter til områder langs Algarvekysten. Blant turer som har vært populære kan nevnes den lokale vingården med vinsmaking og omvisning, olivenlunden som produserer god olivenolje og det lokale fiskemarkedet.

Temakvelder: Du trenger ikke sitte alene i leiligheten om kvelden hvis du ikke vil. I løpet av ferien arrangeres det mange hyggelige sosiale sammenkomster både på hotellet og på restauranter rundt i byen. Blant de populære arrangementene er Fado-kveld på en lokal restaurant, hvor det serveres portugisisk mat og folkemusikk sunget på den særegne fado-måten.

Les mer om Det Gode Liv Albufeira, TRYKK HER

PS!

Programmet vil variere, og du får nytt aktivitetsprogram hver uke under oppholdet. Her kan du melde deg på de arrangementene du synes virker spennende. For gjester som har vært i Albufeira tidligere legger vi gjerne opp til nye aktiviteter og utflukter. Hva med fellesturer med overnatting til Lisboa, Sevilla eller andre steder av interesse? Det finnes også utfluktsmål for de spreke som har lyst på vandringer i skogs- og fjellterreng.

Reiser du alene?

Det er mange single som reiser på langtidsferie til Albufeira. Derfor er det lagt opp til mange treffpunkter hvor man kan bli kjent med hverandre. Og har du ikke lyst til å spise alene, er det bare å møte opp i resepsjonen klokka 19.00 for felles avmarsj til en hyggelig restaurant i nærheten. – Det er mange som får gode venner på disse turene, forteller Kristian.

Spørsmål og hjelp

Har du spørsmål eller trenger hjelp til noe, kan du gå innom Aller Travel-kontoret til oppsatte tider. Da vil vertene svare på spørsmål, informere om turer og ta imot bestillinger og betalinger for utflukter. Her får du den informasjonen du trenger, blant annet kart over området, tips om utflukter og informasjon om busser og annen offentlig transport i området.

Tilslutningsfly

Reiser du fra andre byer enn Oslo, og ønsker tilslutningsbillett, ta kontakt med oss.
Med en tilslutningsbillett fra oss så er flyselskapet ansvarlige for å få deg videre dersom en forsinkelse gjør at du ikke rekker ditt neste fly. Du vil også kunne ta med deg like mye bagasje innenlands som på utenlandsflyvningen. Tilslutning må bestilles senest 40 dager før avreise.

Velger du å ordner tilslutning selv, anbefaler vi at du kjøper endringsbare billetter og passer på at du har god tid mellom flyvningene. Ved eventuelle endringer eller forsinkelser, må du ordne nye billetter selv og selv dekke disse kostnadene.

Reisedokumenter

2-3 uker før avreise får du tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om ditt langtidsopphold.

Kunne du også tenke deg 3 uker Det Gode Liv Albufeira? TRYKK HER for mer info