Velkommen til Ayia Napa!

Det er bare å begynne og glede seg til langtidsoppholdet på det flotte resortet i Ayia Napa! Her kan du slappe av, dra på spennende utflukter og ha det hyggelig sammen med de andre som reiser med Aller Travel.

Ayia Napa er en perle av et sted; byen har fantastiske hvite sandstrender og er en svært populær ferieby for skandinaviske besøkende. I vinterhalvåret er det et mye roligere tempo i byen enn om sommeren, det er færre turister og nesten bare lokale fastboende. Heldigvis holder en del restauranter, kaféer, butikker og barer åpent.

Vårt resort ligger i hovedgaten Nissi Avenue, midt i hjertet av Ayia Napa. Her er det kort vei til den langstrakte strandpromenaden som egner seg ypperlig for gåturer.

I enden av strandpromenaden finner du den hyggelige havnen med gode fiskerestauranter. Her kan du gjerne sette av noen timer for å nyte god kypriotisk mat. Du finner flere velsmakende retter på menyen, blant annet meze. Det er et koldtbord med mange ulike lokale spesialiteter.

Klimaet og solforholdene er optimale på Kypros. I tillegg møter du den kypriotiske gjestfriheten og den gode servicen. Kypriotene møter turister med et smil og vet hvordan gjestene deres ønsker å bli behandlet. Dette merkes kanskje spesielt på spisestedene. Kypriotene legger nemlig sin ære i maten de lager, og middelhavsøya har et klima som gjør at det dyrkes mange gode råvarer.

Verten ønsker velkommen

Aller Travel-vertene er selve limet i langtidsoppholdet. Allerede på flyplassen blir dere møtt av en av vertene, og på bussturen til hotellet blir det litt praktisk informasjon og utlevering av konvolutt med blant annet romnøkkel, wifi-kode og safekode. Vel fremme på hotellet venter personalet med en velkomstdrink og litt snacks, og dere kan gå direkte til rommet, uten å måtte stå i innsjekkingskø.

I løpet av det første døgnet vil vertene arrangere et informasjonsmøte på hotellet, hvor du får vite litt om byen, fasilitetene på hotellet og hvilke turer og arrangementer som er planlagt. Du blir også invitert med på en byvandring, hvor en av vertene vil vise deg byen og hvor du kan få kjøpt det du trenger under oppholdet. Det blir også arrangert en velkomstmiddag på hotellet. Dette er en fin måte å bli kjent med de andre gjestene.

Aller Travel har kontor i resepsjonsområdet hvor det finnes et lite bibliotek med norske bøker. I underetasjen disponerer vi et lokale for møter, foredrag, vaffelstunder og andre hyggelige aktiviteter.

Mange aktiviteter

Fire uker går fort i Ayia Napa! Hvis du vil slappe av i en solseng ved bassenget er du selvfølgelig velkommen til det. Men hvis du ønsker å få med deg noen aktiviteter i løpet av oppholdet, kan du bli med på mange hyggelige arrangementer sammen med Aller Travel-vertene:

Morgentur: Hvis du har lyst til å starte dagen med en fin gåtur, kan du møte en av vertene klokka 08.30 hver morgen fra mandag til fredag.

Utflukter: Aller Travel-vertene arrangerer jevnlig både kortere gåturer i Ayia Napa, og utflukter til Larnaca og andre deler av øya.

Temakvelder: Du trenger ikke sitte alene i leiligheten om kvelden hvis du ikke vil. I løpet av oppholdet arrangeres det mange hyggelige sosiale sammenkomster både på hotellet og rundt i byen. Blant populære aktiviteter er lørdagsgrøt i Sjømannskirken, vaffelstunder, vinsmaking, allsang-kvelder, dans og underholdning og matkurs. Dessuten er det åpent for at gjestene selv kan holde foredrag for de andre.
PS!
Hver uke får du et oppdatert aktivitetsprogram. Her kan du melde deg på de arrangementene du synes virker spennende. Du kan også komme med forslag til turer og aktiviteter du har lyst til at verten skal arrangere.

Mange soldager og godt klima gjør oppholdet i Ayia Napa svært behagelig.

Fine utflukter på egen hånd

Området rundt resortet er flatt slik at man lett kan ta seg rundt, også med sykkel. Like ovenfor vårt resort ved torget finner du det gamle klosteret fra 1570-tallet, som absolutt er verdt et besøk.

I området rundt Ayia Napa finnes det mange små landsbyer som du lett kan sykle til. De kalles ofte de røde landsbyene fordi jordsmonnet er jernholdig og dermed rødlig. Ellers er det gode turmuligheter og turstier i området.

50 meter fra hotellet finner du en bussholdeplass med forbindelser til Larnaca. Det tar cirka 50 minutter inn til sentrum av Larnaca og koster rundt 2 Euro. Herfra finner du bussforbindelser videre rundt på hele øya om du ønsker å gjøre noen turer på egenhånd.

Vi anbefaler en tur til Paralimni hvis du vil oppleve det lokale kypriotiske hverdagslivet. Her finner du gode tavernaer og et bra utvalg med butikker. Ytterst i Ayia Napa ligger naturperlen Cape Greco, med en fabelaktig utsikt mot Middelhavet. Dette regnes som et av de vakreste stedene på hele Kypros, og skal visstnok ha sitt eget sjømonster.

Reiser du alene?

Det er ganske mange single som reiser på langtidsferie til Ayia Napa. Derfor er det lagt opp til mange treffpunkter hvor man kan bli kjent med hverandre. Det arrangeres også egne singelkvelder dersom det er ønske om det.

Spørsmål og hjelp

Har du spørsmål eller trenger hjelp til noe, kan du gå innom Aller Travel-kontoret på hotellet hver dag mellom kl. 10.30 og 12.00. Da vil vertene svare på spørsmål, informere om turer, ta imot bestillinger og betalinger for utflukter. Her får du den informasjonen du trenger, blant annet kart over området, tips om utflukter og informasjon om busser og annen offentlig transport i området.