Velkommen til Calpe

Nå kan du begynne å glede deg til langtidsoppholdet på det flotte resortet i Calpe! Her kan du slappe av, dra på spennende utflukter og ha det hyggelig sammen med de andre som reiser med Aller Travel.

Calpe ligger mellom Alicante og Valencia, og er en del av Costa Blanca. Her finner du storslagen natur med høye fjell og en vakker kyststripe.

Det første som møter deg i  Calpe er den høye, spektakulære klippen Peñón de Ifach, som du kan se fra mange kilometers avstand. Ifach-klippen regnes som en av Spanias vakreste – og minste – naturreservater.

I Calpe finner du både moderne skyskrapere, en hyggelig gamleby og storslagen natur. Spania er kjent for sitt gode kjøkken, og Calpe er intet unntak. I byen finner du både gode tapas-restauranter og hyggelige vinbarer.

Verten ønsker velkommen

Aller Travel-vertene er selve limet i langtidsoppholdet, og legger til rette for at alle gjestene har det bra. Vertene har ansvar for sosiale arrangementer, turer i nærområdet og utflukter. Når du ankommer Alicante lufthavn, blir du og resten av gjestene mottatt av en representant for Aller Travel, som viser dere vei til bussen til Calpe.

Vel fremme på resortet møter du Aller Travel-vertene, som i løpet av de første dagene arrangerer et informasjonsmøte på hotellet. Her får du vite litt om byen, fasilitetene på hotellet og hvilke turer og arrangementer som er planlagt. Du blir også invitert med på en byvandring, hvor en av vertene vil vise deg byen og hvor du kan få kjøpt det du trenger.

– Briller, fotpleie, frisør og massasje er veldig populært blant våre gjester, og mye rimeligere enn i Norge, forteller en av Aller Travel-vertene, Anne Stina Mangen.

Det blir også arrangert en velkomstmiddag med show, musikk og dans i spisesalen på hotellet. Dette er en fin måte å bli kjent med de andre gjestene.

Mange aktiviteter

Fire uker går fort i Calpe. Hvis du vil slappe av i en solseng er du selvfølgelig velkommen til det. Men hvis du ønsker å få med deg noen aktiviteter i løpet av oppholdet, er det mange gratis tilbud for deg som reiser med Aller Travel:

Morgentur: Hver morgen fra mandag til fredag inviterer en av vertene på en gåtur i området.

Turer i området: Aller Travel-vertene arrangerer gåturer i Calpe og omegn. Det anbefales å pakke gode joggesko, i Calpe er det nemlig mange muligheter for å bevege seg, enten du liker rolige rusleturer på stranden eller mer krevende fjellturer.

Stretching: Hotellet arrangerer en halvtimes stretching som er veldig populært blant gjestene.

Linedance: Hotellet arrangerer linedance flere ganger i uken. Dette er et tilbud mange ønsker å få med seg.

Boccia på stranden: Hotellet arrangerer flere boccia-turneringer i løpet av ukedagene.

Infomøte med vafler og quiz: En ettermiddag ukentlig arrangerer Aller Travel-vertene infomøte med vaffelsteking og quiz.

Underholdning på kvelden: Nesten hver kveld er det musikk og dans på hotellet. – Det er ofte veldig god musikk og underholdning, men spanjolene er vant til å begynne kvelden mye senere enn oss, så underholdningen starter ikke før ved ni-tiden på kvelden, forklarer Aller Travel-verten Anne Stina.

PS!

Du får nytt aktivitetsprogram hver uke under oppholdet. Her kan du melde deg på de arrangementene du synes virker spennende.

 

Fine utflukter

Det skorter ikke på mulighetene når det gjelder aktivitetstilbud i Calpe.

Det er enkelt å komme seg rundt i Calpe, og det går mange lokalbusser i sentrum, blant annet fra hotellet til togstasjonen. Herfra kan man ta toget til nærliggende byer som Altea, Albir og Benidorm. I tillegg er det gode bussforbindelser til nabobyene for dem som ønsker å utforske området, enten alene eller sammen med en av vertene.

En dag i uken arrangerer Aller Travel-vertene en litt lengre utflukt til en av de vakre nabobyene, som fjellbyen Guadalest, Denia og Valencia.

«I resepsjonen klokka 19 møtes alle som ønsker å spise sammen, og dette er et veldig populært tiltak»
Anne Stina Mangen, Aller Travel-vert

Reiser du alene?

Det er ganske mange som reiser alene til Calpe, eller ønsker å bli kjent med nye mennesker. Om du ønsker å spise middag med andre, eller er usikker på hvor du skal spise, kan du møte i resepsjonen på hotellet klokka 19.00 hver dag. Her vil du møte andre som også ønsker selskap.

Rundt hotellet ligger det noen restauranter, men i vintersesongen finner du flest åpne restauranter i sentrum, et kvarters spasertur unna.  Dette er en god mulighet for å spise et godt måltid mat, og samtidig bli kjent med andre.

 

Spørsmål og hjelp

Har du spørsmål eller trenger hjelp til noe, kan du gå innom kontorområdet til Aller Travel i baren på hotellet hver dag mellom klokka 10.30 og 12.00. Da vil vertene svare på spørsmål, informere om turer og ta imot bestillinger på utflukter. Her får du den informasjonen du trenger, blant annet kart over området, tips om utflukter og informasjon om busser og annen offentlig transport i området. I tillegg finner du en oppslagstavle hvor vertene henger opp informasjon om arrangementer i byen, blant annet konserter og kulturbegivenheter.

Tilslutningsfly

Reiser du fra andre byer enn Oslo, og ønsker tilslutningsbillett, ta kontakt med oss.
Med en tilslutningsbillett fra oss så er flyselskapet ansvarlige for å få deg videre dersom en forsinkelse gjør at du ikke rekker ditt neste fly. Du vil også kunne ta med deg like mye bagasje innenlands som på utenlandsflyvningen. Tilslutning må bestilles senest 40 dager før avreise.

Velger du å ordner tilslutning selv, anbefaler vi at du kjøper endringsbare billetter og passer på at du har god tid mellom flyvningene. Ved eventuelle endringer eller forsinkelser, må du ordne nye billetter selv og selv dekke disse kostnadene.

Reisedokumenter

2-3 uker før avreise får du tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om ditt langtidsopphold.