Velkommen til Club Calahonda

I Calahonda kan du både nyte rolige dager ved bassenget og bli med på spennende utflukter. Her får du en liten forsmak på hva som venter deg i Calahonda.

Calahonda er et hyggelig og rolig tettsted som ligger ved den spanske solkysten, Costa del Sol. Tettstedet ligger mellom Marbella og Fuengirola og ligger midt i smørøyet når det gjelder å utforske hele den vakre kysten og resten av Sør-Spania. Calahonda har ca. 20.000 fastboende, i tillegg til mange nordmenn som enten er på langtidsreise eller har ferieleilighet her. Den norske Sjømannskirken finner du også her, så det er ikke uvanlig å høre norsk når du er ute og går i Calahonda.

I Calahonda finner du både restauranter, barer og mange butikker, som holder åpent hele vinteren. Hver dag går det shuttlebusser fra Club Marbella (som ligger rett over gaten) og ned til stranden og butikkene. 

Calahonda ligger like ved en fantastisk sandstrand, med en sju kilometer lang strandpromenade i tre. Her kan du rusle rolig mens du ser på det vakre, blå Middelhavet. Langs promenaden ligger det hyggelige strandrestauranter, som tilbyr både lunsj og kalde forfriskninger underveis. Det er mange gode turmuligheter i området.

Du finner en veldig hyggelig strandpromenade i tre i Calahonda.

Vertene ønsker velkommen

Aller Travel-vertene er selve limet i langtidsoppholdet, og i Calahonda kan du møte blant andre vert Trond Samuelsen. Vertene har ansvar for sosiale arrangementer, turer i nærområdet og utflukter.

Oppholdet i Calahonda starter med en velkomstmiddag. Dette er en fin anledning til å bli kjent med de andre som også er på langtidsreise.

I tillegg møtes folk til strikkekvelder, bridge, kortspill og sjakk i det hyggelige fellesområdet. I vinterhalvåret arrangeres mange av aktivitetene i Club Marbella, som ligger 400 metter fra Club Calahonda.

«Vi spiller ofte boccia på formiddagen, og du kan også bli med på minigolf og dansekvelder. Her er det lett å bli kjent med andre, og du trenger ikke å sitte alene hvis du ikke vil»
Trond Samuelsen
Aller Travel-vert, Club Calahonda

Mange aktiviteter

Ukene går fort i Calahonda! Hvis du vil slappe av i en solseng i grøntområdet ved bassenget, er du selvfølgelig velkommen til det. Men hvis du ønsker å få med deg noen aktiviteter i løpet av oppholdet, er det mange gratis tilbud for deg som bor på Club Calahonda (noen av disse arrangementene holdes på søsterhotellet Club Marbella):

Morgentur: Hver morgen inviterer verten til en gåtur på cirka fire kilometer i nærområdet. Turen starter kl. 08.30 hver morgen, fra mandag til fredag, og turen går gjennom en park, på litt asfalt og langs strandpromenaden.

Stretching: Klokka 10.30 alle hverdager arrangeres det 1 time bevegelighetstrening, også kalt stretching. Stretching er tøying og strekking av muskulaturen for å få bedre bevegelighet. Dette er en svært populær aktivitet som mange deltar på.

Aquagym: Hotellet arrangerer trim i utendørsbassenget én gang om dagen, fra mandag til fredag.

Spanskkurs: Hotellet arrangerer spanskkurs, fra mandag til fredag, hvor du lærer enkel «hverdagsspansk».

Kveldsarrangement: Hver uke arrangerer vertene infomøte med vaffelstund og quiz, bingo eller dansekurs.

 

PS!

Hver uke får du et oppdatert aktivitetsprogram. Underveis i oppholdet kan du melde deg på de arrangementene du synes virker spennende. 

 

Fine utflukter

Calahonda ligger sentralt på Costa del Sol, og det er mange muligheter hvis du vil dra på tur selv. Det går busser hver dag til La Cala de Mijas, som er kommunesenteret. Bussturen tar bare fire minutter, og i byen finner du både norske og spanske tannleger, optikere og andre forretninger. I tillegg finnes det et stort utvalg av supermarkeder med godt utvalg av skinker og pølser og andre spanske spesialiteter her.

Det er heller ikke vanskelig å komme seg til Funegirola, som er en litt større by med mange gode spisesteder, og Marbella, som er en ganske stor by med en hyggelig havn.

 

Reiser du alene?

Det er ganske mange single som reiser på langtidsferie til Calahonda. I starten av oppholdet vil det derfor bli arrangert en egen middag for dem som reiser alene. Her blir man kjent med hverandre, og ifølge Trond Samuelsen er det mange som får gode venner her.

-Det er ikke sjeldent at folk blir nære venner og avtaler tur neste år. Mange treffes også hjemme i Norge i mellomtiden, forteller han.

Spørsmål og hjelp

Har du spørsmål eller trenger hjelp til noe, kan du gå innom kontoret på Club Calahonda hver dag mellom kl. 10.30 og 12.00. Da vil vertene svare på spørsmål, informere om turer og ta imot bestillinger på utflukter. Her får du den informasjonen du trenger, blant annet kart over området, tips om utflukter og informasjon om busser og annen offentlig transport i området.

Tilslutningsfly

Reiser du fra andre byer enn Oslo, og ønsker tilslutningsbillett, ta kontakt med oss.
Med en tilslutningsbillett fra oss så er flyselskapet ansvarlige for å få deg videre dersom en forsinkelse gjør at du ikke rekker ditt neste fly. Du vil også kunne ta med deg like mye bagasje innenlands som på utenlandsflyvningen. Tilslutning må bestilles senest 40 dager før avreise.

Velger du å ordner tilslutning selv, anbefaler vi at du kjøper endringsbare billetter og passer på at du har god tid mellom flyvningene. Ved eventuelle endringer eller forsinkelser, må du ordne nye billetter selv og selv dekke disse kostnadene.

Reisedokumenter

2-3 uker før avreise får du tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om ditt langtidsopphold.