Velkommen til Nerja!

Det er bare å begynne og glede seg til langtidsoppholdet i Nerja! Her kan du slappe av, dra på spennende utflukter og ha det hyggelig sammen med de andre som reiser med Aller Travel.

Nerja er en sjarmerende, gammel fiskelandsby med alle moderne fasiliteter. Her kan du se fram til både rolige dager og hyggelige utflukter.

Nerja ligger ved kysten, en snau times kjøretur øst for Malaga. Til tross for stor interesse fra byutviklere har Nerja greid å beholde mye av sin opprinnelige landsbysjarm, med hvitkalkede hus og smale gater.

Området rundt byen er vakkert og frodig, og er faktisk det eneste området i Spania hvor man kan dyrke mango, takket være det varme og gode klimaet. Byens beliggenhet har gjort Nerja ettertraktet opp gjennom historien. Det er mange spanske fastboende i Nerja, så her er det  mange butikker, restauranter og markeder som holder åpent hele vinteren.

Det er flotte turmuligheter både i byen og i områdene utenfor.

I hjertet av Nerja, langs promenaden til «Europa-balkongen», har du panoramautsikt over Middelhavet. Her kan du vandre langs kanten av klippen, på det som en gang var et stort Maurer-slott.

Utsikt over Europabalkongen i Nerja.

Langs promenaden til «Europa-balkongen» har du panoramautsikt over Middelhavet.

Verten ønsker velkommen

Aller Travel-verten er selve «limet» i langtidsoppholdet. Verten har ansvar for sosiale arrangementer, turer i nærområdet og større utflukter.

Du blir møtt av verten på flyplassen i Malaga, og han eller hun følger deg og resten av gjestene til vår resort i Nerja. Cirka ett døgn etter ankomst vil verten arrangere et informasjonsmøte på hotellet. Her får du vite litt om byen, fasilitetene på hotellet og hvilke turer og arrangementer som er planlagt. Du blir også invitert med på en byvandring, hvor verten vil vise deg byen og hvor du kan få kjøpt det du trenger. I tillegg får du en konvolutt med den viktigste informasjonen.

I begynnelsen av oppholdet blir det også arrangert en velkomstmiddag i nærheten av hotellet. Dette er en fin måte å bli kjent med de andre gjestene.

 

Mange aktiviteter

Ukene går fort i Nerja! Hvis du vil slappe av i en solseng ved bassenget er du selvfølgelig velkommen til det. Men hvis du ønsker å få med deg noen aktiviteter i løpet av oppholdet, kan du bli med på mange hyggelige arrangementer sammen med Aller Travel-verten:

Morgentur: Hvis du har lyst til å starte dagen med en rask og fin gåtur, kan du møte verten hver morgen fra mandag til fredag. Denne turen går i rask gange, gjennom forskjellig typer underlag, så det er viktig å ha gode joggesko. Terrenget rundt Nerja er ganske kupert.

Utflukter: Det arrangeres turer og utflukter til områder rundt Nerja. Eksempler på populære utflukter er Nerja-grottene, tur til Frigliania, Torrox og Almunecar.

PS!

Hver uke får du et oppdatert aktivitetsprogram. Under oppholdet kan du melde deg på de arrangementene du synes virker spennende. Du kan også komme med forslag til turer og aktiviteter du har lyst til at verten skal arrangere.

Fine utflukter

Nerja-provinsen byr på mange spektakulære fotturer, blant annet til El Cielo, som betyr «himmel». Det er et av de høyeste kystfjellene i dette området. Fjellet er relativt lett tilgjengelig og byr på en formidabel utsikt. På dager med fint vær kan du skue ut over hele Costa del Sol. Det anbefales allikevel at du er i relativt god form, da fjellet rager 1508 meter over havet.

Byen er omgitt av fjell og åser og egner seg ypperlig forvandrerturer i alle retninger, både oppover i høyden og langs kysten. I tillegg finner man også flotte strender med koselige restauranter. Nerja-provinsen kan faktisk by på 12 ulike strender hvor du kan bade, eller gå turer i sanden, uten sko.

Reiser du alene?

Under oppholdet er det lagt opp til mange treffpunkter hvor man kan bli kjent med hverandre. Og har du ikke lyst til å spise alene, er det bare å møte opp utenfor Aller Travel-kontoret  klokka 19.00 for felles avmarsj til en hyggelig restaurant i nærheten.

Spørsmål og hjelp

Har du spørsmål eller trenger hjelp til noe, kan du gå innom Aller Travel-kontoret på hotellet hver ukedag mellom kl. 11 og 12.30. Da vil verten svare på spørsmål, informere om turer og ta imot bestillinger og betalinger for utflukter. På kontoret er det et godt utvalg av romaner til utlån. I tillegg får du den informasjonen du trenger, blant annet kart over området, tips om egenutflukter og informasjon om busser og annen offentlig transport i området.

Tilslutningsfly

Reiser du fra andre byer enn Oslo, og ønsker tilslutningsbillett, ta kontakt med oss.
Med en tilslutningsbillett fra oss så er flyselskapet ansvarlige for å få deg videre dersom en forsinkelse gjør at du ikke rekker ditt neste fly. Du vil også kunne ta med deg like mye bagasje innenlands som på utenlandsflyvningen. Tilslutning må bestilles senest 40 dager før avreise.

Velger du å ordner tilslutning selv, anbefaler vi at du kjøper endringsbare billetter og passer på at du har god tid mellom flyvningene. Ved eventuelle endringer eller forsinkelser, må du ordne nye billetter selv og selv dekke disse kostnadene.

Reisedokumenter

2-3 uker før avreise får du tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om ditt langtidsopphold.