Vertene Anita og Helge er din trygghet på reisen

Mens Oslokontoret ordner med reiseplanleggingen og er behjelpelig med utfylling av innreisepass for deg som er koronavaksinert, er det Det Gode Liv langtidsferies verter som tar vare på deg under selve ferieoppholdet. Ekteparet Anita og Helge står til tjeneste døgnet rundt, og er din trygghet og hjelp om du skulle behøve det.

Tekst: Harald Gautneb
Foto: Sven-Erik Røed

Det er ikke bare hundrevis av langtidsferierende gjester som har funnet det gode liv under palmene på Costa del Sol. Anita og Helge Tveten fra Lørenskog hoppet av en stressende jobbkarriere i Norge og sa ja til «verdens beste» pensjonistjobb som så langt har ført dem til Portugal, Kypros og Spania i Aller Travels tjeneste. Denne sesongen arbeider de sammen i det praktfulle anlegget i Elviria og Ona Alanda resort, ikke langt fra Marbella, og har aldri hatt en kjedelig dag siden de startet jobben som verter for tre år siden.

Velkommen til vårt flotte anlegg i Ona Alanda, sier Helge og Anita entusiastisk.

Et trygt møte med Spania

– Her har vi full kontroll og står til tjeneste for våre gjester fra de setter sine føtter på spansk jord. Vi ønsker å møte dem med en gang de kommer ut av transitområdet, slik at ingen skal være i tvil om hvilken buss de skal med. Om det er problemer med bagasjen vet vi hvor vi skal finne den slik at våre gjester får et trygg start på sitt spanske opphold. Mange har reist langt og lenge og er ganske slitne og trøtte. Da er det en stor trygghet for gjestene våre at vi møter dem med en varm velkomst og et smil og munnen, sier Anita Tveten som ikke har tall på hvor mange gjester hun og Helge har tatt imot og vært vertskap for.

Dagens ferske fisk grilles på indirekte varme. Det er tid for lunsj på strandrestauranten i Alanda.

Vi er sosiale og positive mennesker

– Det er en absolutt fordel å være sosial, positiv og ha den rette serviceinnstillingen. Du må like å arbeide med mennesker og se gjestenes behov og ønsker. Det viktigste vi gjør er å la de langtidsferierende føle seg sett, og at vi er oppmerksomme og inkluderende. Etter tre år i denne jobben har vi lært mye om det å være tilgjengelig, få våre gjester til å føle seg trygge og legge til rette slik at langtidsoppholdet blir som forventet og som de har gledet til. At vi deler av vår kunnskap om stedet, er en selvfølge, sier Helge og Anita som ikke legger skjul på at de liker å jobbe sammen på samme destinasjon.

Store deilig leilighet med to soverom, to romslige bad, stor stue, kjøkken med spisestue og to terrasser. Kan vi ha det bedre her i Elviria, sier Anita Tveten.

Det Gode Liv Langtidsferie i Elviria

  • Store innbydende leiligheter
  • Flott beliggenhet ved strand og hav
  • Innendørs svømmebasseng, og stort flott utendørsbasseng
  • Gode turmuligheter
  • Flotte utfluktsmål

Les mer om Elviria HER

Mye som kreves for å holde maskineriet i gang

– Vi har funnet er arbeidsfordeling som fungerer meget bra, fortsetter Helge og forklarer at han tar seg av og leder de fleste av ukens aktiviteter, mens Anita liker å jobbe med alt det administrative som kreves for å holde maskineriet i gang. Ukeplaner skal lages, rommene skal fordeles, aktiviteter og utflukter skal arrangeres og gjennomføres. Dessuten har vi daglig kontortid slik at gjestene vet når de kan nå oss for å stille spørsmål, eller få annen hjelp de skulle trenge, sier Helge.

Halve året jobber Anita og Helge for Aller Travel. – Vi lengter ikke hjem, men påsken, jul og sommeren tilbringer vi i Norge.

Koronatid og verter

– Nå som vi er inne i en koronastid er det endel spørsmål omkring hvordan reglene er her i Spania. Fram til november har det vært svært lite smitte på Costa del Sol, fortsetter Anita og informerer om at det er Oslokontoret som står for alle bestillinger og bookinger av reisen, samt kan være behjelpelig å fylle ut vaksinasjons-skjemaet for innreise til Spania som kan være problematisk for enkelte.
– Når gjestene ankommer Spania, er de vårt ansvar og vi forteller dem at det er munnbindplikt når du befinner deg inne på hotellets område, går inn og ut av restauranter eller setter deg på bussen. Munnbindplikten er udiskutabel og påbudt. Ellers er det viktig å sprite hendene, om du må hoste så gjør det i armkroken og ta hensyn til to-meters regelen når du befinner deg ute. Slik har Spanske myndigheter klart å holde smitten nede. Det er godt å vite når du planlegger din neste tur til Spania, sier hun.

Det er munnbindplikt i hotellområdet, på restauranter og offentlige transportmidler. Anita og Helge kan alt om de nasjonale og lokale smitteverntiltakene.

Vil du også på langtidsferie? se alle våre Det Gode Liv resort HER