Vertene gir deg de gode opplevelsene

Med nærmere 60 års fartstid i reiselivsbransjen er Grethe og Berit din trygghet på reisen, og ikke minst din garanti for at oppholdet blir best mulig tilrettelagt.
Berit Frøisland og Grethe Stabæk Andersen lever litt som trekkfuglene. Koser seg i Norge om sommeren og drar til sydligere strøk om vinteren som verter på det Gode Liv langtidsferie.

– Vi stortrives som team, og gleder oss hver gang til å ta fatt på nye utfordringer, sier Berit Frøisland og Grethe Stabæk Andersen om jobben som Aller travel-vertskap. Som da de åpnet et nytt langtidsopphold i Denia på Costa Blanca i Spania, og hadde en uke på seg til å sette opp et program før de første gjestene ankom hotellet.

Berit Frøisland og Grethe Stabæk Andersen har funnet den perfekte match. – Det å jobbe for Aller travel er noe de sette stor pris på. Mellom slagene puster de ut hjemme i Norge. FOTO: Harald Gautned

Og ikke nok med det …
Hvor langt er det å gå til stranden? Hvor er nærmeste supermarket? Finnes det lege? Er det turmuligheter i fjellene? Hvor langt går lokalbussen før den snur? Når får vi servert vafler og quiz? Og hvordan lages Sangria?

Kjenner på forventningen

– Vi legger vår ære i at alt er på stell, og at vi kan svare på de fleste spørsmålene som kommer. – Og dem er det mange av, smiler de gode vennene som elsker å være på reisefot for Aller travel minst fire måneder i året. Og når den norske sommeren slår inn for fullt inviterer Grethe «innlands»-Berit til herlige dager i Kjerringvik mellom Sandefjord og Larvik. Da går også praten for fullt, og ikke minst å kjenne på forventningen om snart å reise ut på nye oppdrag under solen.

BLI MED VERTENE PÅ Det Gode Liv LANGTIDSFERIE TIL VINTEREN, se hva som er ledig HER

Unike opplevelser

Da minnes de også den hyggelige opplevelsen da de la ut på en «Ut i det blå»-tur til fjellene bak Denia. Nå innrømmer vennene at de ikke var sikre på verken returen med taxi eller serveringssteder. Men det ordnet seg da de kom inn på et privat område der gruppen ble møtt av en hyggelig dame.
– Joda, bare forsyn dere av drikke og litt småmat fra kjøleskapet. Om dere vil betale noe, så legg igjen penger i denne skålen. Selv må jeg reise til byen for å gjøre et ærend, fortalte huseieren. Og slik ble det!
En av de andre «blåturene» gikk over fjellet til Jesus Pobre og «Bondens marked». Til returen ville alle ta taxi, men her var det dårlig med engelskkunnskaper.
– At vi måtte få hjelp av politiet for å bestille stedets eneste taxi, hører med til denne historien. Det ble mange tur-returer for taxisjåføren, uten en eneste klage å høre, forteller de. Det er opplevelser vi aldri kommer til å glemme, ei heller gjestene som ble med på turene.

Grethe på Tenerife på Det Gode Liv langtidsferie

Tilpasninger for hver gruppe

– Vi vet aldri hvordan dagen blir som vertskap. Det er derfor vi setter så stor pris på å arbeide med mennesker og den utfordringen det gir oss. Vi har god menneskekunnskap og er ikke sene om å snu på «flisa» om det kreves av oss, forteller Grethe Stabæk Andersen som ser behovet til forandringer. Reiselivsbransjen er stadig i endring, og våre gjester stiller nye krav og ønsker i forbindelse med oppholdet. Derfor må vi ha en god dialog med gjestene og høre hvilke forventninger de har, før vi setter opp et endelig ukeprogram innenfor konseptet «Det Gode Liv» langtidsferie. Og skulle det komme en erfaren «supergruppe» dropper vi kanskje noe basisinformasjon og øker nivået på opplevelsene og våre arrangementer, forteller hun.

Trening og vandreturer er ofte en aktivitet på Det Gode Liv langtidsferie

Sammen på tur igjen

Nå gleder Grethe og Berit seg til å ta fatt på jobben «Det Gode Liv»-langtidsopphold til høsten igjen. Planen er at Grethe skal til nyheten Lagos i Portugal og Berit tilbake til Tenerife.
– Videre skal vi jobbe sammen i Mijas Pueblo i februar, en sjarmerende liten «hvit by» ovenfor Fuengirola. I dette området er begge godt kjent fra tidligere, og vi kan sette opp et aktivt og spennende program slik at våre gjester kjenner at de blir tatt godt vare på og på den måten skaper vi et godt, trygt og sosialt miljø. Og gjett om vi gleder oss? Sier de blide damene.

BLI MED VERTENE PÅ Det Gode Liv LANGTIDSFERIE TIL VINTEREN, se hva som er ledig HER