– Vi elsker jobben som vert på langtidsferie i Calpe!

Vertene Anne-Stina Mangen og Ole Sæle gjør alt de kan for at gjestene skal trives på langstidsferie i Calpe. Spøkefullt ønsker de oss velkommen til Spanias hyggeligste «treningsleir».

– Jeg  kan ikke tenke meg noe mer givende enn å legge til rette for kreativitet, nye aktiviteter og kos og hygge. Både Ole og jeg liker å være sammen med andre, og sitter aldri på hotellrommet, forteller Aller Travel-vert Anne-Stina Mangen med et bredt smil. Hun har bodd lenge i området, først som lærer på den norske skolen i Alfaz del Pi før hun ble vert langtidsferie i Calpe.

– Men det er jeg som er fjellgeita, sier Ole og legger ut om alle de fantastiske turmulighetene som finnes i fjellene i nærheten.

– Nå har jeg over 10 turer med ulik vanskelighetsgrad. Vi nordmenn liker jo å utfordre oss selv, og mange av gjestene er erfarne fjellfolk. Da er Calpe et godt utgangspunkt, sier han.

Men også for dem som liker flatere og tryggere underlag finnes det nok av turmuligheter. Rundt Calpe finnes mange flotte hellelagte strandpromenader. Det går et lite tog til nabobyene Altea, Alfaz del Pi, Benidorm, forbi Alicante og helt ut til Denia for de som ønsker å ta det stille og rolig.

-Vår oppgave er å lage et program som favner alle, sier Ole.

Bestill langtidsferien nå!

Reis fra norsk høst og vinter, og kos deg fire uker i flotte Calpe.

Dans, vafler og quiz på langtidsferie i Calpe

Når mørket kommer ved sju-tiden er det full fart på hotellet. De norske gjestene deler hotellet med en stor gruppe spanske pensjonister, noe som fører til mye ekstra hygge i form av dans og musikk. At de norske reiselederne tilbyr et minikurs i spansk gjør praten enklere.

Men først når Jesus fra Den Dominikanske Republikk byr opp til salsa- og cha-cha-kurs blir det ordentlig fart på dansegulvet. Han har en egen evne til å spre entusiasme og glede. Og alle kan være med. På samme måte som det hver mandag stekes haugevis med vafler som spises under quizmesterskapet. Det er oppgaver som går på rundgang blant gjestene, godt organisert av vertene.

Langtidsferie Calpe: Se alle fasilitetene på hotellet i Calpe her.

Calpeklippen som landemerke er viden kjent på Costa Blanca.

Calpeklippen som landemerke er viden kjent på Costa Blanca.

Populære utflukter

I løpet av langtidsferien kan gjestene bli med på mange spennende utflukter, blant annet til den spennende byen Valencia. Guiden Kim Nordahl Hansen fra Drammen forteller morsomme og interessante historier om folk, samfunn, arbeid og politikk.

Han kan fortelle at paellen fra Valencia er originalen, alt annet er kopier og at de har en egen ris som bare vokser i Valencia-området.

– Spanjolene legger risen rett i gryta når de steker paellaen. Det gir en fyldig og god smak, sier Kim, som har bodd i Spania i mange år.

Vandring i gamlebyen med Valencia-paella på lunsjmyen er et godt valg. Likeså det futuristiske kvartalet, der den berømte spanske arkitekten, Santiago Calatrava, har konstruert Europas største akvarium og Vitenskapsmuset. Her plasserte Calatrava det staselige opera- og konserthuset samt vakre fontener og trivelige kafeer.

Bli med på langtidsferie: Se alle avgangene og reisemålene her.

Kim Nordahl Hansen kan det meste om livet, kulturen og severdighetene i Valencia.

Hyggeturer til Altea og Alfaz del Pi

Populært er også halvdagsutfluktene til Altea og Alfaz del Pi. I skråningen utenfor sistnevnte by bor enken etter kunstneren Pedro Delso. Som mange andre beboere i Alfaz er også Signe Delso fra Norge. Og som mange andre, fant også hun kjærligheten under palmene. Nå sørger hun for å holde mannens kunst og ettermæle i live.

De to vertene anbefaler også en tur til Altea. På kirketorget under den vakre kirkekuppelen i Altea finnes det gatekunst i alle varianter og gamlebyen er meget godt bevart og skinner som en juvel i solen.

– En halvdagstur dit anbefaler vi på det varmeste. Her spiser vi tapas, drikker god vin og mesker oss med gode kaker. Det er viktig å få kjenne på det spanske livet og de gode tradisjonene, sier Anne-Stina og Ole nærmest samstemt.