«Vi gleder oss til langtidsferien hele året»

Dag Indresand er ikke alene om å reise på langtidsferie. Flere og flere gjør det samme, og det er det gode grunner til.

– Jeg er ved innsjekken på flyplassen i Malaga? Kan du ringe tilbake om en halvtime? Tilfeldighetene sørget for at vi kontaktet Dag akkurat da han var på vei hjem fra årets langtidsferie. Det er en blid og opplagt nordlending vi etter hvert får i snakk på den andre siden av sikkerhetskontrollen.

Dag har altså tilbrakt tre av årets mørkeste måneder i sydlige himmelstrøk, i Calahonda i Spania. Hvordan blir det så å komme hjem?

– Batteriene er toppladet, forteller han. – Jeg har med meg mange gode minner, nye bekjentskap og venner og ikke minst mange hyggelige sosiale opplevelser.

Det er altså mer enn klimaet som frister Dag til å prioritere langtidsferie. Her deler han sine erfaringer, og nevner noen av grunnene til at han liker langtidsferie så godt.

Skreddersydd opplegg

– For det første så er det utrolig enkelt og behagelig å være på langtidsferie med Aller Travel. Reisen er ferdig organisert, og du blir hentet og kjørt til stedet du skal bo. Dag Indresand føler seg godt ivaretatt av reiseoperatøren, som holder ham orientert om utfluktene og aktivitetene han og reisefølget kan delta på.

La deg friste av våre skreddersydde langtidsferier! Hvor vil du reise?

– Om du vil delta på dans, quiz, bussturer til spennende destinasjoner eller bare nyte rolig strandliv og soling, det er opp til den enkelte.

Du kan nyte varmen og sola hele året i Calahonda.

Behagelig klima

– Det er jo godt å slippe den harde, snørike vinteren, og så komme hjem til vår og hagearbeid. Dag er ikke i tvil om at langtidsferien gir ham energi og noe ekstra å glede seg til.

– Alle her utrykker at dette er det store høydepunktet i året. Jeg har allerede bestilt neste års ferie; samme sted og samme periode: Februar, mars og april, forteller han.
Nyt det gode liv på langtidsferie i sol og varme.

Dag møter mange hyggelige mennesker på langtidsferie, her koser de seg sammen på utekafé.

Dag møter mange hyggelige mennesker på langtidsferie, her koser de seg sammen på utekafé.

God stemning hele ferien

Dag reiser sammen med Tromsøværingen Evy Jakobine Hansen og har dessuten fått mange nye venner og bekjente på turene med Aller Travel. Ved å bo i det samme området over tid og delta på forskjellige utflukter og aktiviteter, bygges det et sterkt felleskap blant de ferierende. Når alle er innstilt på å kose seg blir stemningen ekstra god og det er lett å komme i kontakt med andre.

– Det er lagt opp slik fra Aller Travel sin side at alt skal være hyggelig og avslappende, og det er det virkelig. Han forteller at leiligheten er en god base hvor han lager mat, sover godt, har vaskemaskin og norske TV-kanaler.

– Det er jo litt morsomt å holde kontakten med de du blir kjent med via Facebook, og så møte mange av dem igjen året etter.

Ifølge Indresand er det umulig å kjede seg, selv på et langt opphold. Tilbudet er variert og tilbyr noe for enhver smak. – Det er heller ikke noe problem å trekke seg unna og nyte roen for seg selv om man helst vil det.

På Club Marbella i Calahonda arrangeres det dans og andre hyggelige aktiviteter på hotellet.

Mye igjen for pengene

Prismessig er det ikke dyrere å reise på langtidsferie, forteller Indresand. – Jo lengre du lever på prisene i utlandet, jo billigere blir det.Han legger til at oppholdet har stor verdi resten av året også. – Man gleder seg til langtidsferien gjennom hele året, og er oppfylt av energi når man kommer hjem.

««Langtidsferien gjør det helt klart lettere å komme gjennom vinteren» »
Dag Indresand

Den gode roen

Den store forskjellen fra korttidsferier er roen du føler. Når du har mange uker til rådighet gjør det noe med tempoet og planene dine. – Det er så mange spennende smaker og flotte opplevelser å få med seg, at det er synd å sette av for liten tid, synes Indresand. Han og Evy oppsøker villig vekk nye kulturminner og spesielle steder hvor han får sett ting som er annerledes enn hjemme.

– Det blir ikke noe stress når du har godt med tid, sier Indresand som pleier å leie bil. – Da får jeg sett meg litt rundt, utenfor akkurat der jeg bor. På en korttidsferie begrenser det seg veldig hvor mye du rekker å se, sier han.

Indresand er opptatt av å ha god tid når han er på ferie. – Når du har god tid får du gjort mer av det du vil. Enten du liker å slappe av eller delta på mange ulike aktiviteter.

– Tidligere år reiste jeg bare på korte ferier, men har nesten slutta med det nå som jeg kjenner den gode roen en langtidsferie gir meg. Dag utnytter tiden på ferie bedre nå når han vet at det ikke er noen grunn til å stresse. – Første gang jeg prøvde dette var det litt uvirkelig å ha så god tid, så det tok litt tid før jeg fant hvilepulsen skikkelig.

4 uker på ferie gir deg god tid til å finne hvilepulsen. Bestill din langtidsferie i dag!

Marbella by langtidsreise

Benytt gjerne den lange ferien til å reise på utflukter og se vakre byer i nærheten. Marbella på Costa del Sol er verdt et besøk.

Reisemål for enhver smak

Nå som Dag er på vei hjem etter tre måneder i varmen lurer vi på om han har hjemlengsel.
– Egentlig ikke. Jeg kunne godt vært her ei uke til, avslutter han muntert.

Noen ønsker seg langtidsferie med rolige dager, mens andre er med eventyrlystne og tiltrekkes av eksotiske reisemål. Kanskje ønsker du deg litt av begge deler, og vil derfor prøve ut forskjellige destinasjoner, før du finner ditt favoritt-sted?

I Aller Travel har vi et bredt utvalg av destinasjoner hvor vi legger til rette for din ferie. I Europa har vi lang erfaring med langtidsferier til Costa del Sol i Sør-Spania, Mallorca og Algarve-kysten i Portugal

Årets store nyhet er langtidsferie i Thailand, for deg som gjerne drar litt lenger for å bytte ut den kalde vinteren med sol og varme i «smilets land».

Dag og Evys foretrukne feriemål heter Crown Resort Club Marbella. Det ligger i et rolig og landlig område i Calahonda-regionen. Aller Travel har avganger fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Torp og Oslo hver måned fra oktober til april.