– Vi koser oss skikkelig på langtidsferie i Elviria

Kan det friste å bytte ut vinter og mørketid med fire uker i gode temperaturer på Spanias solkyst? Vi har snakket med tre flotte damer som har vært på langtidsferie på vår enestående resort i Elviria i Spania.

På langtidsferie i Elviria bor du på det flotte hotellet Ona Alanda. Hotellet ligger fem minutters gange fra stranden, og har velutstyrte leiligheter som holder høy kvalitet. Dette er noe Anne-Cathrine, Anne Kristine og Birgitta setter stor pris på. De har vært i Spania i fire uker, og har opplevd bare én dag med regn. Resten er en solskinnshistorie med deilige, norske sommertemperaturer; ikke for varmt og ikke for kaldt.

Anne-Cathrine: «Jeg kommer til å savne denne leiligheten!»

Anne-Cathrine Tandberg Almaas (80) har overvintret på Solkysten for fjerde år på rad. Hun er hofteoperert og setter derfor stor pris på å tilbringe februar måned utendørs i sol og varme, uten å være redd for å skli eller fryse.

– På Ona Alanda i Elviria har jeg bodd i en helt fantastisk leilighet med to soverom og to bad sammen med den andre bestemoren til barnebarna mine. Vi kan sitte ute på terrassen og kose oss i solskinnet fra midt på dagen helt til solen går ned, forteller hun.

Se leilighetene i Elviria HER!

Langtidsferie for fjerde gang

En stillesittende langtidsferie har det ikke vært. De to damene er spreke, og har blant annet vært i gamlebyen i Marbella, på marked i Fuengirola og på gamle trakter i Calahonda. Der har de nemlig vært på langtidsferie to ganger tidligere, og for fire år siden var de på Club Marbella i Calahonda.

– Fordelen med Ona Alanda er definitivt kvaliteten og størrelsen på leilighetene. I år klaffet alt! For oss var det viktig å ha to separate soverom. Fire uker er lenge å dele soverom når man er to venninner som reiser sammen. I tillegg har vi hatt eget kjøkken, stue, vaskemaskin, tørketrommel og heis. Her har vi alt vi trenger,  og mere til, sier Anne-Cathrine fornøyd.

I Spania spiser vi lunsj ute

De to bestemødrene, som også er reisevenninner, har rukket å bli svært glade i Spania i løpet av sine langtidsferier. Anne-Cathrines latinske blod bruser i årene når hun får praktisert spansken sin. Den tidligere osloguiden vokste nemlig opp i Argentina, og flyttet ikke til Norge før etter artium. Når de er ute i nærområdet i Elviria, er det derfor ingen sak for henne å bestille lunsj på flytende spansk.

– Da koser vi oss med et glass hvitvin og tapas på uterestaurant. Vi spiser oss mette og fornøyde for under en hundrelapp. En ordentlig god kopp espresso koster bare én euro, så her er det ikke vanskelig å kose seg, sier hun.

Unikt tilbud hos Aller Travel: Vertene er limet i langtidsferien

Anne Kristine: «Vi koser oss skikkelig!»

Anne Kristine Amdal (72) har tilbragt fire uker på Ona Alanda sammen med mannen sin. De er glade i å reise, og har reist mye på egen hånd opp gjennom årene.

Så hva skiller en langtidsferie fra en «vanlig» ferie?

– Først og fremst at her slapper vi helt av. Vi trenger ikke organisere noen ting, og alt er veldig godt tilrettelagt. Hun trekker også frem at leiligheten holder en høy standard, noe hun opplever som viktig når man skal bo et sted i fire uker.

–Vi har rikelig med plass, gode senger og et svært velutstyrt kjøkken. Denne måten å feriere på frister til gjentagelse, så vi har allerede spurt om det er mulig å reservere samme leilighet til neste år, sier hun.

Det er ledig til Elviria til vinteren. Se ledige leiligheter i Elviria HER!

Ikke tid til å kjede seg på langtidsferie i Elviria

Før avreise ble ekteparet advart av venner som mente de kom til å kjede seg på samme sted i fire uker. Derfor tok Anne Kristine med seg tegne- og maleutstyr. Mannen hennes, som er glad i å skrive, tok med seg skrivesaker. Siste dagen før hjemreise konstaterer hun at hobbyutstyret var overflødig.

– Solskinnsdagene og opplevelsene har stått i kø, og vi har ikke kjedet oss et sekund. Vi har kost oss skikkelig med gymnastikk om morgenen og lange gåturer på stranden. Vi har en aktiv livsstil hjemme, men jeg har faktisk aldri gått så mye som jeg har gjort her nede, sier hun. Etter dagens aktive økt og en dusj, tilbereder ekteparet gjerne en god frokost i leiligheten før de inntar solsengene ved bassenget. Ellers har dagene gått med til å spise god mat på restaurant, gå på oppdagelsestur i nærmiljøet, bli kjent med nye venner og til å lese bøker mens solen varmer – selv om det bare er februar.

Minner for livet

Langtidsferien i Spania har gitt Anne Kristine og mannen minner for livet. Et høydepunkt var utflukten til Granada, den siste høyborgen til maurerne før den kristne gjenerobringen i 1492.

– Det var en flott tur med gode guider, og det var imponerende å oppleve et så godt bevart bygg fra en av Spanias viktigste epoker, sier hun. Gibraltar, Fuengirola og Marbella har ekteparet også rukket å besøke, og det tok ikke lang tid før de fartet rundt på egen hånd med lokalbussen.

– Vi har følt oss veldig trygge her, både når vi har reist rundt på egen hånd og på arrangerte utflukter. Vertskapet Anita og Helge har vært helt fantastiske, i en klasse for seg selv vil jeg si. De passer alltid på at alle har det bra, og skaper en unik trygghet rundt seg, avslutter Anne Kristine.

Bli med på langtidsferie til Elviria i vinter!

Nyt gode dager i sol og behagelige temperaturer på vakre Solkysten i Spania.

Birgitta: «Da venninnen min ble syk fikk vi god oppfølging»

Birgitta Elise Fyrand (80) er tidligere gymnastikklærer, og har et sterkt behov for å bevege seg i hverdagen. For andre gang reiser hun til Spania midtvinters.

– Jeg orker ikke være i Norge i februar, for jeg går ikke på ski lenger. I Spania kan jeg vandre, svømme og holde meg i aktivitet. Samtidig er det veldig hyggelig å møte andre på disse langtidsferiene, sier hun.

Deilig å bo godt

Birgitta reiser med sin gode venninne og nabo, og på hotellet Ona Alanda deler de en lekker leilighet på 90 kvadratmeter.

– Vi er veldig fornøyde med leiligheten vår der vi har to soverom og tre bad. Leiligheten er utrolig godt utstyrt. På vaskerommet har vi både vaskemaskin og tørketrommel, samt strykebrett og strykejern. På kjøkkenet har vi alt som trengs for å lage mat; til og med en elektrisk appelsinpresse. Det passer jo bra nå som appelsinene er modne her i Spania, sier hun. Det eneste hun hadde ønsket seg annerledes er å ha en toppleilighet med sol hele dagen fremfor å bo i første etasje.

Sosialt fellesskap

Det sosiale felleskapet det legges opp til på langtidsferie med Aller Travel er noe Birgitta setter stor pris på. På hotellet arrangerer vertene Anita og Helge morgenturer hver dag klokken 08.30. Da går de som vil i en times tid i samlet flokk. To ettermiddager i uken arrangeres det quiz og boccia med vafler. Her står det sosiale samværet i fokus, og vinneren får en hyggelig overraskelse. Gåturene langs den lange sandstranden er Birgittas favoritt.

– Det er en virkelig flott start på dagen! Å kunne dyppe tærne i havet i februar gir meg stor glede, sier hun.

Bli med på langtidsferie til Elviria i vinter!

Nyt gode dager i sol og behagelige temperaturer på vakre Solkysten i Spania.

Lager egen mat

Det er ikke lagt opp til felles måltider på Ona Alanda. Alle leilighetene har egne kjøkken, og fem minutter unna ligger det en fin matbutikk.

– Der får vi alt ferskt; fra fisk og kjøtt til bakervarer og kortreist frukt og grønt. Det er bare å fylle kurven med godsaker! Etter en stund fant vi ut vi kunne be om hjemlevering, og da brakte mannen matvarene og de tunge vannflaskene helt inn på kjøkkenbenken. Litt av en service, ler hun.

Trygg da venninne ble syk

Et lite skår i feriegleden skjedde da venninnen til Birgitta ble syk. Da opplevde de begge tryggheten i å ha et norsk vertskap som var på pletten umiddelbart.

– Vertene Anita og Helge har vært helt suverene. De er aktive, smilende, humørfylte og like oppmerksomme mot alle. De satte oss i kontakt med en norsk, kvinnelig lege som holder til her i Elviria. Hun fulgte opp venninnen min over tid, og var svært dyktig, forteller Birgitta.

– Dette kommer jeg til å anbefale til vennene mine, særlig til de liker å gå tur på stranden, sier hun. Og hvem liker vel ikke det – i februar!

Aller Travel har mange flere resort i Spania, Portugal og Thailand. Se alle våre resort her!