Villajoyosa – nyhet!

Velkommen til oss, sier Pedro Mompean med hånden på hjertet! Gleden er stor når familiehotellet, Hotel Allon Mediterrania, åpner dørene for Aller travel sine feriegjester i Villajoyjosa på Costa Blanca.

Foto: Sven-Erik Røed

For 12 år siden stod det flotte firestjerners familiehotellet ferdigbygget på strandpromenaden i Villajoyjosa, som er en sjarmerende kystlandsby , ikke langt fra storbyen Alicante, og er kjent for sine vakre og fargerike bygninger. Med 100 værelser fordelt på seks etasjer virker hotellet både intimt og oversiktlig. Og Pedro viser oss entusiastisk rundt, og ikke minst poengterer han den korte avstanden til sandstranden som brer seg i begge retninger.

Hotelldirektør Pedro Monpean

Topp vannkvalitet i Villajoyosa

Pedro er oppriktig glad i jobben sin og i den vakre byen. Mange av gjestene er glade i å sykle, og det finnes en rekke gode veier å ta i bruk tohjulingene. Dessuten er det fint å spasere langs strandpromenaden å gjerne dykke inn i gamlebyen for å utforske den. Og ikke minst lokker fjellene i bakgrunnen med en lang rekke spektakulære og mindre spektakulære gåturer. I dette området byr dessuten Middelhavet på den aller beste vannkvaliteten. Sammen med et varmt mikroklima lokkes stadig flere frosne nordmenn hit i skuldersesongen med akseptable badetemperaturer langt ut i oktober. For klima her er helt eksepsjonelt, med 19 grader i året i gjennomsnitt og området topper listen med antall soltimer. Normalt faller det ikke mer enn 300 millimeter nedbør her gjennom året.

Populært for nordmenn

Villajoyjosa har lang fartstid som turistdestinasjon og i likhet med de andre landsbyene i Alicanteområdet bor det mennesker fra mange ulike nasjoner. Bare i Alfaz del Pi som ligger tjue minutter nordover med bil, er det en smeltedigel med 37 ulike nasjonaliteter. Svært mange av dem er fra Norge. Etter hvert fikk også nordmennene øynene opp for Villajoyjosa, og de siste tjue årene har byen vokst i takt med innflyttingen og den stadig økende turismen.

LES OM VÅR UKESTUR TIL VILLAJOYOSA. EN PERLE PÅ COSTA BLANCA. Les mer, trykk HER 

Villajoyosa er kystens mest fargerike by

Om du ønsker et behagelig opphold uten stress og mas kan Villajoyjosa være ditt nye reisemål i Spania. Den vennlige stemningen får deg straks til å kjenne deg velkommen. At byen står på UNESCOs verdensarvliste sier sitt om hvilke kvaliteter du finner her. Historien om Villajoyjosa går helt tilbake til 1538. At mange av de gamle, multifargede husene, med sine trange smug og bakgater, er bygget på restene av bymuren gjør gamlebyen til noe helt spesielt. Det sies at husene er malt i samme farger som fiskernes båter, eller at de fargerike husene skulle hjelpe fiskerne når de navigerte hjem i morgengryet.

«Byen står på UNESCOs verdensarvliste»

Flotte mennesker

Direkte oversatt betyr Villajoyjosa «Den lystige byen». Fra toppen av den intime kirkeplassen, Plaza Iglesia, kan du starte utforskningen av gamlebyen. Noen få minutters gange unna møter du den fantastiske strandpromenaden. Det er umulig å ikke like denne perlen av en kystby, og dem du møter på din vei vet å skryte av «Den lystige byen» på samme måte som Pedro Mompean.

LES MER OM TUREN TIL VILLAJOYOSA