5 aktive ferier du sent vil glemme

Har du lyst på en aktiv ferie i hyggelig fellesskap med andre? Da skal du bli med på fottur til de vakreste områdene i Europa.

Aktiv ferie er perfekt for deg som ønsker noe mer enn bare sol og varme. På våre vandreturer får du oppleve vakker natur, flotte stier, sjarmerende landsbyer og hyggelig fellesskap med andre som liker å være i aktivitet. Fotturene har varierende lengde og vanskelighetsnivå, men hos oss vil du alltid finne en tur som passer ditt tempo og turlyst.

Vakre turer og hyggelig fellesskap

Vi bor på samme hotell hele ferien, så du trenger bare å bære en dagtursekk med det aller mest nødvendige. Noen dager stopper vi på hyggelige steder for å spise lunsj og oppleve severdigheter, og andre dager tar vi med matpakke og raster på hyggelige steder langs stien. Når vi kommer tilbake til hotellet om ettermiddagen, kan man ta en tur ut og se på byen, og spise middag på en av de hyggelige restaurantene i området. Ofte spiser vi middag sammen og får mulighet til å oppsummere alle de flotte opplevelsene vi har hatt den dagen.

Det er veldig hyggelig å gå fotturer sammen.

Velg fottur som passer deg

Vi har fotturer som er tilpasset ulik form og ønsker. Våre fotturer er delt inn i fire nivåer, etter hvor krevende og lange etappene er.

Nivå 1: Disse turene passer for alle med helt vanlig kondisjon. Fotturene går i ganske lett og fint terreng, uten store stigninger. Dagsetappene er maks på 4 timer. Av utstyr trenger du bare gode joggesko.

Nivå 2: På disse turene er underlaget litt mer ujevnt, og noen partier kan være litt bratte og høye. Etappene kan strekke seg over 4 timer. Behagelige joggesko med god demping er anbefalt for disse turene.

Nivå 3: Dette er turer for deg som er turvant og liker å gå i et mer krevende terreng. Vi går gjerne hele dagen med innlagte pauser. Du bør være i god form og ikke ha problemer med knær eller hofter for å ha utbytte av disse turene. Av utstyr anbefales behagelige joggesko med god demping og støtte, eller lettere vandresko.

Nivå 4: Disse turene passer for deg som er vant til å gå i fjellet og ønsker utfordringer i nytt terreng. Etappene er ofte lengre og litt tøffere, og kan gjerne vare hele dagen med innlagte pauser.

Idyllisk natur rundt Gardasjøen

Gardasjøen ligger idyllisk til ved foten av Alpene, nord i Italia. På den ene siden av sjøen er naturen fantastisk frodig, og det dyrkes frukt, oliven og vin, og på den andre enden er det et dramatisk landskap med høye fjell og daler. Dette landskapet er som skapt for flotte fotturer; og vi går  gjennom frodige olivenlunder, historisk bebyggelse, og flotte fjellformasjoner med spektakulær utsikt over Alpene og Gardasjøen.

I tillegg til fotturene, skal vi oppleve det gode italienske kjøkkenet og se noen av de flotte historiske severdighetene i området. Vi besøker blant annet den sjarmerende byen Bardolino, hvor vi smaker lokal vin og spiser lunsj på et palass ved sjøen, og besøker den lille landsbyen Marciaga og nyter den flotte utsikten over Gardasjøen. Se hele det spennende turprogrammet her.

Dette er en tur på nivå 3, så du bør være vant til å gå i terreng, men du trenger absolutt ikke være topptrent. Gode og stabile vandresko med kraftig såle er viktig på denne turen.

Bestill tur til Gardasjøen nåsjekk avreisedager i oktober her

Oppdag Gran Canaria på nytt!

Varm vinter på Gran Canaria

Gran Canaria byr på fantastisk natur og behagelig klima hele året. I november kan du fortsatt vandre i de vakre fjellene, og nyte sola og gode temperaturer.

Det unike med Gran Canaria er det dramatiske vulkanlandskapet, med raviner, grønnkledde daler og fjellsider med pinjeskog. Vi bor i San Agustin, og herfra blir vi transportert opp til gode utgangspunkter for fjellvandringer, blant annet Cruz de Tejeda som ligger 1550 moh. Her følger vi svingete stier og nyter spektakulær utsikt hele veien ned mot Artenara. Vi går også en topptur med rast og matpakke på øyas høyeste topp på 1925 moh. Det produseres god lokalvin på Gran Canaria, og på en av turene våre stopper vi på en av de gamle vingårdene, får servert lokal mat og prøvesmake vin.

Se hele programmet her

Dette er en tur på nivå 3, som betyr at vi går i stedvis bratt terreng og underlaget består av grus og stein, noen steder steintrapper. Denne turen er for deg som er i ganske god form og er vant til å gå i fjellet. Gode og stabile vandresko med kraftig såle er viktig på denne turen.

Christian Eik er guiden vår på denne turen. Han bor på Gran Canaria og kjenner øya og terrenget godt.

BESTILL NÅ: Fottur til Gran Canaria– reis i november og januar! 

«Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»
Christian Eik
vandreguide Gran Canaria og Mallorca

På Mallorca kan du kombinere fotturer med herlige havsbad.

Vakre og frodige Mallorca

Har du lyst på kombinasjonen av flotte vandringer, sol og herlige bad i havet, skal du bli med oss på denne turen til Mallorca. Mallorca har en spektakulær natur, med høye fjell, frodig natur og krystallblått hav. På dagsturene våte går vi gjennom små landsbyer, hager med appelsintrær, vi går langs kysten og opp på fjellet. Vi bor i sjarmerende Palma, som har trange gater og vakker arkitektur. Her kan du slappe av på ettermiddagene, og spise god mat på de mange hyggelige restaurantene.

Vandringene er varierte og flotte, blant annet besøker vi den sjarmerende landsbyen Deia, vandrer på steinlagte stier langs kysten, går gjennom frodig skog og ser de flotte ruinene av slottet Alaro. Mange av turene går innom flotte sandstrender, hvor det er mulig å ta seg et forfriskende havsbad.

Se det spennende programmet her!

Dette er en tur på nivå 3, som betyr den passer foro dg som er vant til å gå i fjellet, og har normalt god form og helse. Tursko med god støtte, demping og mønstrete såle er viktig.

Guiden vår er norske Christian Eik, som bor på Gran Canaria og kjenner Mallorca godt.

Bestill reisen til Mallorca her – avreise i september.

besøk den ukjente perlen Makedonia; her får du flotte fotturer, god mat og vakker natur.

Kulturvandringer i Makedonia

Har du lyst til å reise utenfor allfarvei og oppleve noe utenom det vanlige? Da skal du bli med oss til den ukjente perlen Makedonia. Landet ligger i hjertet av balkanhalvøya, og byr på fantastiske opplevelser. Her finner du et vakkert fjellandskap, innsjøer med krystallklart vann og sjarmerende landsbyer. I tillegg har Makedonia et spennende kjøkken og mye god, lokalprodusert vin, så dette er en reise for deg som liker kombinasjon av aktiv ferie og det gode liv.

Se hele det spennende programmet her.

Vår erfarne reiseleder Elbjørg Haugsdal tar oss med på vandringer i dette flotte landet, blant annet bysightseeing i gamlebyen i Orhid, fjelltur i nasjonalparken i Galichitsa og tur til den historiske severdigheten Bay of Bones.

Vandringene hver dag er på 2-4 timer og ligger på nivå 3, som passer for deg som har normalt god helse og form., og som er vant til å gå i terreng.

Gå ikke glipp av denne muligheten! Bestill her – avreise i oktober

Naturen på Azorene er spektakulær!

Øyparadiset Azorene

Øygruppen Azorene ligger midt ute i Atlanterhavet og et besøk til São Miguel, som er den største øya, er en unik opplevelse. Naturen er vill, vakker og usedvanlig frodig. Dette er ferien for deg som elsker å dra på oppdagelsesferd og oppleve nye ting. Azorene byr nemlig på en unik kombinasjon av små landsbyer, flott arkitektur, dampende vulkankratre og blendende vakker natur.

Programmet er svært variert. En av dagene vandrer vi langs kysten og får se flotte vannmøller, kanaler og den vakre kystnaturen. Vandringen avsluttes med et besøk på den eneste teplantasjen i Europa. En annen dag besøker vi kratersjøen som er delt i to; Lagoa Verde og Azul, hvor den ene delen er blå og den andre er i grønntoner.

Se hele programmet her!

Det er ingen overdrivelse at denne turen er spekket med spektakulære naturopplevelser. Det vulkanske øyriket er nemlig toppen av verdens høyeste, undersjøiske fjellkjede, så naturen du ser her er virkelig helt unik.

Denne turen på vandringsnivå 2-3, som betyr at den passer for alle med normal kondisjon. Underlaget kan være ujevnt og på enkelte partier kan det være bratt og høyt.

BESTILL NÅ! – avreise i september og oktober